Szürreál és absztrakt - zsebben hordott művészet

Szürreál és absztrakt – zsebben hordott művészet

Mobillal készült fotókból nyílik online kiállítás Szürreál és absztrakt – zsebben hordott művészet címmel a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. (MANK) weboldalán, a megnyitó szerda este élőben követhető lesz a szervezet Facebook-oldalán.

A Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete Fotóművészeti Tagozatának kiállításán huszonhét alkotó, negyvenkét képe lesz látható – tájékoztatta a MANK szerdán az MTI-t.

Mint írják, a fotóművészeti tagozat a kiállítás tematikája mentén szeretne egységes alkotói közösségként megjelenni, miközben művészei egyéni látásmódjai is teret kapnak. A tagozat célkitűzése, hogy megossza a közönséggel azt az alkotói sokszínűségét, amelyet a fotográfia különböző területeiről érkező művészeik mutatnak fel.

Kiállító művészek A. Fehér Vera, Aknay Tibor, Berényi Gyula, Budavári Csaba, Chochol Károly, Cserkuti György, Csordás Gábor, Deim Balázs, Dobóczky Zsolt, Dozvald János, Fekete Zoltán, Gábor Béla, Gál András, Hegyi Zsolt, Hupján Attila, Kerekes Zsuzsa, Láng-Miticzky András, Mike Tamás, Murvai Ervin, Pfliegel Bálint, Soltész Boglárka, Seres Géza, Siklós Péter, Sziráczki György, Tobischka Gabriella, Vajda János, valamint Zsila Sándor.

A tájékoztató idézi Hupján Attila kurátort, a MAOE Fotóművészeti Tagozatának elnökét, aki azt mondta: a szürreál és absztrakt két egyértelműen nem összehasonítható, de mégis (egy tárlat erejéig biztosan) rokonítható művészeti irányzat. A mobiltelefon mindannyiunk zsebében ott lapul és szinte majdnem mindenki készít képeket is vele. A kiállítás tematikája csak első pillantásra tűnik távolinak vagy nehezen megközelíthetőnek a zsebünkben hordott kis eszközökkel.

“Az igazság az, hogy pont az a tulajdonsága, hogy mindig kéznél van, az teszi alkalmassá arra is, hogy a direkt vagy indirekt gondolatainkat azonnal, képi formában próbáljuk megvalósítani. Bárhol és bármikor” – hangsúlyozta a kurátor.

MTI

Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft.

online kiállítás

MANK honlap
MANK facebook oldal
A kiállítás facebook esemény oldala

Kapcsolódó tartalom

Benkő Imre kapta az idei Fotóriporteri Életműdíjat

Benkő Imre fotográfus nyerte el 2021-ben a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ által alapított Fotóriporteri Életműdíjat. A Fotóriporteri Életműdíjat 2018-ban alapította a Capa Központ a…

Finisszázs – Érzelmes utazás

„Az én fotóim sokat beszélnek” – mondja Araki. Azt is mondja: „Ha az ember élete unalmas, a fotói is unalmasak lesznek.” Neki a fényképezőgépet elkattintani…

Rokonok fotókiállítás a pásztorok életéről

Nagy Gábor fotográfus, néprajzkutató a pásztorok mindennapjait, munkáját, használati tárgyait, állatait megörökítő fotóiból nyílik kiállítás a hódmezővásárhelyi Tornyai-múzeumban – tájékoztatta a közgyűjtemény az MTI-t. Nagy…

Paul Almásy fotóiból rendezett kiállítást a Mai Manó Ház

A világhírű franciaországi magyar fotóriporter, Almásy Pál fél évszázados munkásságának képeiből válogat A képírás mestere: Paul Almásy címmel a Magyar Fotográfusok Háza – Mai Manó…