„Jézus mondta, nem Morrison” – rendhagyó Kiscsillag koncert a Marcziban

Még a koncert előtt gondolkodtam, csináljak -e interjút Andrással, mert februárban Óbudán csináltam utoljára, de aztán arra gondoltam: most csinált vele az Index, mindent tudunk. Jó nagyot tévedtem. 

1454430_675792992461341_1610847455_n

A november 28-i telt házas Kiscsillag koncerten mindenki valami egészen mást várt. És mindenki valami sokkal jobbat kapott. Aki szereti a zenekart és jár a koncertjeikre, tudja, miről beszélek. A Marczibányi Téri Művelődési Központban rendezett akusztikus koncert minden túlzás nélkül fergeteges volt. De nem csak a profi hangzás miatt, az mindig megvan az ülős-akusztikus koncerteken. De most odacsaptak. Vagy csak én lepődtem meg?

Az ironikus-vulgáris-keserű és az édes-bús-lágy-szerelmes dalokból összeállt egy darab, egy történet, (Idáig tudom a történetet…) amiben szereplők voltak, próza, mini színház. Még nem láttunk ilyet, de jól megy, jól áll. A szokásos közvetlenségen túl előbukkant a Kiscsillag dalokra épített szokványos (vagy mégsem) szerelmi háromszög, amiben valaki félrelép, a nő szeret, a feleség marad, és az ember azt érzi, ez már egyszer vele valahol megtörtént.

Leskovics Gábor, Péterfy Bori és Lovasi prózában is összerakta a dalokat, olyan lett, mintha az összes dalt  évek óta tudatosan erre a történetre fűzték volna fel. A prózát azért még szokni kell tőlük, Lecsónak egyébként is, Bori nyilván profi, hiszen kőszínházban is játszik, András meg teljesen természetes, mint minden helyzetben.

1479803_675793002461340_1337732596_n

A hangzás is más: az alkotói szabadság egy szellős, vokális, teljesen friss áthangszerelést eredményezett. Az első megszólaló dal borzongató volt, és hallhattunk még újakat, hiszen készül az új lemez. Van már fent dal belőle, bár kevés, íme az egyik, a Tigrisszem. Legközelebb december 19-én hallhatjuk a zenekart az A38 hajón.

http://www.youtube.com/watch?v=egcqbCGOXGc

Kicsit minden más lett tehát, de persze minden a régi, csak megérett a zenekar, még jobb lett. De a közvetlenség maradt, és az életérzés is. Köszönjük.

 

Borsos-Kőszegi Erika

Fotó: Szauer Lilla

 

Related Posts

Kiscsillag interjú, mert megjelent a Szeles

Március 7-én mutatta be először a Kiscsillag zenekar a Szeles című új albumot az A38 hajón. A lemez harmadikán jelent meg, de a koncerten nyolcszáz…

A Kiscsillag december 19-én az A 38 hajón

Egy rendhagyó este az A 38 hajón Lovasi Andrással, a Kiscsillaggal, Péterffy Borival és Vedres Csabával A koncert 20.30 órakor kezdődik.

Menetszél az Óbudai Kulturális Központban Kiscsillag módra

Egészen különleges akusztikus koncertet adott a Kiscsillag zenekar az Óbudai Kulturális Központban február 20-án. Még a masszív rajongókat is sikerült pár dologgal meglepni. Lovasiék hozták…

MENETSZÉL – A KISCSILLAG ZENEKAR ÉS VENDÉGEI AZ ÓBUDAI kULTURÁLIS KÖZPONTBAN

Február 20-án, szombaton 20 órakor Akusztikus koncertet ad a Kiscsillag zenekar az Óbudai Kulturális Központban.