Kitűzték az ALFA Fesztivál zászlaját Várpalotán

Várpalota az elmúlt évtől egy új rendezvénynek, az ALFA Fesztiválnak ad otthont, ahol a Cseri Parkerdőben korábban számtalan rendezvény „nevelkedett”. Idén a 3 napos rock’N’roll őrületre 20-25 ezer embert várnak a szervezők.

Az alacsony jegyárak mellett is igazán színvonalas program ígérkezik. Ezzel kapcsolatban nyilatkoztak a szervezők és fellépők a fesztivál sajtótájékoztatóján. A fesztiválhangulat nemsokára beköltözik a városba, a közelegő rendezvény első jelképét, a fesztivál zászlaját maga a polgármester asszony és Majka húzta fel a városháza előtt.

Augusztusban második alkalommal rendezik meg az Alfa Fesztivált, ahol a szervezők mindenkori célja, hogy színvonalas, kulturális programokban gazdag rendezvényt kapjanak a látogatók. Ezért már az időpont megválasztását is a rajongókra bízták: online szavazás keretében a válaszadók egyhangúlag 2014. augusztus 28-30. közötti időpontra tették le a voksukat. Várpalota lakosai és a város vezetése szívesen fogadja, és örömmel ad otthont a fesztiválnak.

A sajtótájékoztató első megszólalója Talabér Márta volt, Várpalota polgármester asszonya, aki röviden beszélt a város és a fesztivál közti kötelékekről. „A zene szeretete mindig is jelen volt a város életében. A várpalotaiak nagyon szeretik a szabadtéri programokat, ráadásul a Cseri Parkerdő egy meseszép helyszín, amit országszerte ismernek. A 2013-as fesztiválról csak pozitív élményekkel teli beszámolókat hallottunk. Saját tapasztalatim is nagyon jók voltak – emlékezett vissza Talabér Márta polgármester asszony. Külön kiemelte a rendezvény gazdasági előnyeit is: a helyi szállással és vendéglátással foglalkozó vállalkozóknak ez extra bevételi forrás. „Ez a sok jó élmény már most, a fesztivál második évében arra bíztat minket, hogy hosszú távra tervezzünk, és az elkövetkezendő években összekapcsolhassuk Várpalotát az Alfa Fesztivállal. Egy ilyen színvonalas eseményhez mi a jövőben is szívesen megadunk minden támogatást: nyilvánosságot, a gyönyörű parkerdőt, illetve a jelenleg tervezés alatt álló elkerülő út is figyelembe veszi a kiváló fesztiválhelyszín megőrzését.” – zárta szavait a polgármester asszony.

Goreczki Szabolcs, az Alfa Fesztivál főszervezője elmondta, hogy számos fejlesztéssel és újítással készülnek idén augusztusra. „Bár a fesztiválszervezésben már régi motorosoknak számítunk, mégis minden évben izgalommal állunk az új feladathoz.” – kezdte beszédét. Új logót kapott a fesztivál, amit hamarosan egy friss honlap is követ, ezzel együtt a rendezvény teljes kommunikációját is új alapokra helyezték. Ez a frissesség, a külsőségek mellett a tartalomra is igaz lesz. Szabolcs szerint „továbbra sem fordítanak hátat az eredeti elképzelésnek, de az elrendezés logikusabb, könnyebben befogadható és kényelmesebb lesz, mondhatjuk, hogy emberközpontúbb.” Ennek fényében a belépőjegyeket is igen kedvező árúak: hetijegy elővételben 5.999 Ft, a helyszínen 6.999 Ft, a napijegy pedig 3.499 Ft, amely csak a helyszínen kapható. A fellépők sora is az igényes zene és sokszínűség jegyében áll össze: klasszikusokból játszik majd az EDDA, a Lord és Deák Bill Gyula, számos rock és alternatív együttes, mint az Intim Torna Illegál, a Kiscsillag, a Road vagy a Depresszió. A hip-hop szerelmesei meghallgathatják Majkát és zenekarát, valamint Sub Bass Monstert is, akik a sajtótájékoztatón maguk is megszólaltak. Szabolcs elmondta, hogy ahogyan a látogatók, úgy a fellépők igényeire is igyekeznek ügyelni, talán ezért is kedvelik annyira ők is az Alfa Fesztivált.

Majoros Péter, Majka elmondta, hogy zenekarával idén egy megújult produkcióval készül a nagyszínpadra. „Nemcsak a körítésben és a showban, de a zenében is megújultunk. A mi műfajunkban nagyon fontos a megújulás, az előrelépés, a fejlődés. Nekem is túl kellett lépni a „diszkó-szerepen” és változni az igényesség felé. A mostani zenekarról elmondhatom, hogy Magyarország legjobbjai, 9-10, néha 11 zenésszel állunk a színpadon. Az elmúlt két és fél év csupa jó visszajelzést hozott, reméljük az Alfa Fesztiválon is szeretni fognak minket.”

A fesztivál fellépői közül jelen volt még Kiss Sándor, az Intim Torna Illegál frontembere. Elmesélte, hogy 4 éve alakult zenekaruk szerencsére folyamatosan sikereket ér el, idén már az összes fesztiválon nagyszínpados fellépők. „Nekünk is csak jó tapasztalatunk volt a tavalyi Alfa Fesztiválon. Fellépőként minden szervezett volt, tökéletesen működött, nagyon jó élmény volt. A 2014-es nyárra még nagyobb showval, pirotechnikával, és a megszokott tornáztatással készülünk.”

Máté Szabolcs, vagyis Sub Bass Monster nem csak a fesztivál fellépője, hanem a környék lakója és jó ismerője. „Itteni lakosként már nem az első fesztivál a környéken, ahol fellépő, de kicsit szervező és kicsit közönség is vagyok. Idén én is zenekarral lépek fel, a nemrég kijött nagylemezhez egy új műsor is tartozik, amit az Alfa Fesztiválon is láthat a közönség. A fesztivál külön érdeme, hogy ilyen elérhető áron nyújt szórakozási lehetőséget. Nekem külön jólesik, hogy Gyulafirátótról és átjönnek az emberek, és később elmesélik a faluban, hogy milyen volt a koncert” – fejezte be Szabi.

Hogy ne csak a zenészek oldaláról halljunk a városról és a fesztiválról, a sajtótájékoztatón jelen volt Gál Gyula, korábbi válogatott kézilabdázó, Várpalota szülötte, valamint a veszprémi kézi csapat tehetsége, Ligetvári Patrik is. Patrik elmondta, hogy bár az élsportolók élete nem szólhat állandóan a bulizásról, mégis fontos, hogy nyaranta legyenek jó zenés programok, ahol a barátokkal lehetnek, és kikapcsolódhatnak. „Valóban, a sportolóknak nem mindig a fesztiválozás jut. Az elmúlt 20 év kihagyása után idén mégis ellátogatok én is az Alfa Fesztiválra, hiszen csodálatos környezetben, színvonalas programokkal várják az egész családot, és a jegyárak is verhetetlenek.” – tette hozzá Gál Gyula. A sajtótájékoztató befejezéseként egy korábban példátlan gesztust láthattunk: az együttműködés jelképeként a polgármester asszony, a főszervező és Majka közösen felhúzták a fesztivál megújult zászlaját a városháza előtt, ezzel is mutatva, hogy a fesztivál milyen fontos szerepet tölt be Várpalota életében.

Összefoglalva nagyon sok jót, ha nem csak jót hallhattunk az Alfa Fesztiválról a tavalyi évből. Zárszóként Goreczki Szabolcs elidőzött egy kicsit a fesztivál nevén: „Érdekes, hogy az Alfa az ábécé elején áll, a fesztivál pedig a nyár egyik záró eseménye lesz. Szerintünk ez mégis egy kezdet, például a tanév kezdete, és szeretnénk, hogy a látogatóink az itt kapott élményekkel, ezzel a tűzzel vágjanak neki az őszi hónapoknak.” Nem is kérdés, hogy idén is hatalmas buli lesz Várpalotán, a látogatókat színvonalas fellépőkkel, kedvező jegyárakkal és fergeteges hangulattal várja az Alfa Fesztivál 2014. augusztus 28-30. között Várpalotán, a Cseri Parkerdőben.

Related Posts

Moby Dick, Ektomorf, Akela, Southern Oracle a barba Negra Track-ben!

„Eine kleine Thrash Music Festivál”  Üdvözlet minden fémszívű rajongónak! Ez a nyár sem szűkölködik majd jó koncertekben fesztiválokban! Érdemes előre tervezni, átgondolni mit ne hagyjon…

A Sziget a legolcsóbb és legjobb európai fesztivál

Az idei Sziget fesztivál nem tart külön magyar dalok napját, vagy olyan napot, ahol csak egy fellépő van a nulladik napon, mint tavaly a Quimby.…

Balkáni ritmusok és motorzúgás a Balaton partján

Júniusban immár 15-ik alkalommal rendezik meg a Harley-Davidson Open Road Festet. Ezúttal is Alsóörsön dübörögnek fel a már jól ismert motorhangok, számos külföldi és hazai…

Bor, mámor, Kispál

A négy éve feloszlott, és most újra koncertező Kispál és a Borz zenekar még nem lépett fel Magyarországon az újra kezdés óta. Láthatták őket az…