És itt van a Sziget fesztivál nulladik napi programja!

A Sziget fesztivál idei nulladik napján, augusztus 6-án a „Fesztiválköztársaság” átalakul Csodaországgá, melynek közepén, a Nagyszínpadon a Quimby egy ide komponált, egyszeri és megismételhetetlen világot varázsol maga köré – egy erre az alkalomra megálmodott – mesebeli hangulatú koncert keretében, míg a Világzenei Nagyszínpadon az idén negyven éves Muzsikás zenekar világsztárokkal kiegészülve lép fel.

Quimby meseország
Quimby meseország

Quimby meseország

A Sziget nulladik napjára a Quimby átveszi a programkomponálást és „egy hamisítatlanul quimbys kulturális élményparkot rendez be, hogy olyan összművészeti élményhömpölyt nyújtson a látogatóknak, amelyből kiderül, a Sziget Fesztiválköztársaság egy Csodaország, ahol sok fura dolog történik, egy izgalmas, kreatív és szerethető hely. A nulladik nap quimbys eseménysorában egy, a Nagyszínpadon történő, erre az alkalomra komponált szuperkoncert mellett, közel 20 kulturális program varázsolja el a közönséget, Lewis Caroll meseregénye, az Alice Csodaországban mintájára. A Sziget – erre az egy estére – a “nyúl üregévé” válik, amibe minden látogató egyesével belecsúszik: a Sziget az a felfedezésre váró Csodaország, melyben számtalan érdekes, izgalmas, eredeti dolog történik – cirkusz, akrobatika, látványszínház, irodalom, akusztikus koncert, világzene, táncház és világzene, vetítés, tánc, slam poetry – s megannyi más, a Quimbyn kívül például lesz még Firewater-, a Mardi Gras.bb-, az Urban Voodoo Machine- és Ripoff Raskolnikov-koncert is, a rajongók pedig a szextett Facebook-oldalán szavazhatnak a programba bekerülő dalokról.

A Quimby Csodaországban akciósorozat és produkció a K-hídtól a Nagyszínpadig tartó középső részre és annak környékére koncentrálódik, s a zenekar tagjai több helyen feltűnnek majd. A megérkezés tulajdonképp egy belépés egy alternatív, bizarr, meghökkentő, különös és eklektikus valóságba, egy olyan színes karneváli hangulatba, ahol azok lehetünk, akik a hétköznapokban is legszívesebben lennénk. Quimby Csodaországbancímmel – a Bookline Könyvek gondozásában – erre a napra időzítve megjelenik a 22 éves zenekar történetét feldolgozó riportkönyv is, amiben regényes keretek között végre megismerhető lesz, hogyan vált a dunaújvárosi iskolazenekar Magyarország egyik legfontosabb és legérdekesebb csapatává, miközben „mindent megittak, mindent elszívtak, minden nőt…” A riportkötet másfél éves interjúsorozat után áll össze, hogy végre minden részlet és érdekesség kiderüljön a zenekarról, miközben talán egy újabb képet kaphatunk a rendszerváltás utáni Magyarországról.”

Muzsikás és sokan mások

A nulladik nap másik attrakciója a „nemzeti intézménynek” számító Muzsikás 40. születésnapi koncertje lesz, melyen számos vendég kíséretében ad eseményszámba menő koncertet. A vendégek közt ott lesz Alexander Balanescu, a Woven Hand zenekar, az Amadinda ütőegyüttes, Jandó Jenő zongoraművész és sokan mások.

A Nulladik napi Quimby Csodaországban és a jubileumi Muzsikás koncertre a jegyek elővételben 6.990 forintért, a kapuban 7.900 forintért kaphatók. Az elővételes időszakban 5000 vásárlónak, akik a Sziget weboldalán, a www.sziget.hu oldalon veszik meg jegyet, lehetősége lesz a belépő mellé Quimby könyvet is vásárolni, a jeggyel együtt 7900 forintért.

A Csodaország 17 órakor tárja ki kapuit, a Muzsikás 20 órakor, a Quimby 20.30-kor lép színpadra, de a zenekar tagjai már a korábbi programokban is felbukkannak majd.

OTP kártyával olcsóbb

Az OTP Bank számlatulajdonosai és bankkártyabirtokosai külön örülhetnek, hiszen a pénzintézet idén is kiemelt támogatója lesz a Sziget Kft. által rendezett nyári fesztiváloknak, ami nemcsak azt jelenti, hogy a bank saját színpaddal jelenik meg a VOLT mellett a MasterCard Balaton Soundon, a Szigeten pedig a Világzenei Színpad névadója lesz, de egyes festival-goer ügyfelei jókora kedvezményekkel juthatnak be a legjelentősebb nyári zenei eseményekre.

Forrás: recorder.blog.hu

Related Posts

Szent fogadalmak a Sziget utolsó napján

Az idei Sziget Fesztivál tanulságos utolsó napot zárt számunkra vasárnap. A szerkesztőség tagjainak le kellett fektetniük a következő aranyszabályt: Sziget Fesztivál után soha, érted, soha…

A zene szárnyain – swing és gospel Vácon és Bánkon

2013. júniusában igazán különleges programban lehet része a jazzkedvelő közönségnek Vácon és Bánkon. A Jazz and gospel – A zene szárnyain 2013. június 29-én egy-egy…

Megújul a Sziget Fesztivál az idén

Nemzetközi trendekhez igazodva a látványra kíván a korábbinál is nagyobb figyelmet fordítani idén a Sziget, amely augusztusban több új helyszínnel jelentkezik.

Ezekkel indul a FEZEN: Deeep Purple, Fear Factory és a többiek

Azt, hogy a székesfehérvári FEZEN evolúciója csodával határos mértékben felgyorsult, az elmúlt évek kiválóan bizonyították, azt pedig, hogy ez a fejlődés idén is folytatódik, azt…