Itt a majdnem teltházas Fishing on Orfű zenei programja

A fesztivál fellépőinek bejelentésekor már majdnem teltházas a Fishing on Orfű. A szerdai nulladik napra – amelyen a Kispál és a Borz ad koncertet – már január közepe óta nem lehet jegyet kapni. Nem sokkal később a 3 napos bérletek is elfogytak, az utolsó jegyek pedig most kerültek forgalomba: A Fishing 1000-1000-1000 napijegyet tett elérhetővé a csütörtöki, pénteki és szombati napokra.

 

Nem meglepő, hogy a program bejelentése előtt is rengetegen vásároltak Fishing-bérletet, hisz a fesztivált leginkább a közvelen hangulata miatt szeretik az odalátogatók. A zenei felhozatal tekintetében ugyanakkor sejthető volt, hogy az orfűi fesztivál idén sem árul zsákbamacskát és a legkedveltebb hazai underground produkciókat sorakoztatja majd fel.

Kispal_2015_3

A Kispál és a Borzon és a nagyszínpados produkciókon (HS7, Punnany Massif, 30Y, Quimby, Vad Fruttik, Péterfy Bori & Love Band, Kiscsillag, Hiperkarma) kívül fellép az idén visszatérő Amorf Ördögök, valamint búcsúkoncertet ad az Isten Háta Mögött. A részletes programot böngészve megtalálhatják számításukat a legfiatalabbak (Mary Popkids, Halott Pénz, Wellhello), az idősebbek (PUF, Ferenczy György és a Rackajam), de itt lesznek a tavalyi év legnagyobb előrelépői (Ivan and the Parazol, The Middlemist Red, Blahalousiana), a legjobb hip-hop produkciók (Akkezdet Phiai, Hősök, Ganxsta Zolee és a Kartel), páran a remek metálszíntérről (Uzipov, Blind Myself, Apey and the Pea), valamint a legszórakoztatóbb produkciók (Soerii és Poolek, Bëlga, Kelemen Kabátban) is. A tavaly debütáló, hajó-installációként megépített Borfalu színpad programja idén még változatosabb lesz: a kora délutáni órákban Rutkai Bori, Palya Bea és a Kaláka zenekar is tart itt kifejezetten gyermekeknek szóló műsort – az esti koncertjeik előtt. A Borfalu lesz az akusztikusabb produkciók fellegvára, ahol az egyszálgitáros fellépőktől a folkon át a world music-ig bármibe belebotolhat az idelátogató. Ezen a helyszínen dumálnak majd a Slam Poetry-sek, valamint a tavaly óriási sikernek örvendő Nótakaraoke is itt várja majd az érdeklődőket.

A Fishing továbbra is büszkén mutat be közönségének olyan fontos és aktuális produkciókat, amelyek általánosságban nem jutnak elegendő koncertlehetőséghez országszerte (Jazzékiel, Frenk, Képzelt Város, Pegazusok nem léteznek, Gyík zenekar, stb). Ehhez a felfogáshoz szorosan kapcsolódik a fesztivál márciusban beinduló új projektje, a Nagyszoba is. A Nagyszoba egy olyan tér, ahol a zenekarok ugyanazon – többnyire nem hétköznapi – tárgyak segítségével szólaltatják meg dalaikat. Az audiovizuális projekt március közepétől videósorozatként kerül bemutatásra, de helyszínként is jelen lesz a 2015-ös Fishingen, ahol bárki kipróbálhatja majd magát, “szobazenészként”.

A részletes zenei program itt található: http://fishingonorfu.hu/, jegyek kaphatók a Ticketportal országos hálózatában vagy a www.ticketportal.hu oldalon.

Related Posts

Légy a Fishing főszponzora!

Visszalépett a Fishing on Orfű egyik főtámogatója. A már teltházas fesztivál mégsem búslakodik: a támogatói jegyeket elérhetővé teszi, a nagyszínpad nevét pedig megszavaztatja. Ezzel egyidőben…

Fishing tudnivalók fesztiválozóknak

A belépőjegy megvásárlása csak akkor jogosít a Fishing on Orfű fesztiválra történő belépésre, ha elfogadod a fesztivál jelen házirendjét és tudomásul veszed, hogy annak betartását…

Lassan összeáll a Fishing!

Természeten idén is már júniusban megkapjuk a kedvenc orfűi fiesztánkat: 2016. június 22. és 25. között, az utóbbi pár évben megszokottól eltérően egy héttel később…

Víziszínpaddal ünnepli a teltházat a Fishing

Csak úgy mint tavaly, idén is már elővételben elkelt az összes jegy a Fishing on Orfűre, pedig még tartogatnak meglepetéseket a szervezők.