Paloznaki Jazz Piknik 2016

Paloznaki Jazz Piknik 2016

2016 augusztus 4-6. között kerül megrendezésre immáron az 5. Paloznaki Jazz Piknik. Az idei évben is világsztárok is felvonulnak a három nap alatt, két színpadon is. A fellépők között olyan előadók szerepelnek, mint St Germain, Incognito és Mario Biondi, vagy Harcsa Veronika, Szőke Nikoletta és Váci Eszter.

Különleges nulladik nap az 5. évfordulón

Az 5. évfordulót egy különleges nulladik nap nyitja, melyen a francia Ludovic Navarre house és nu jazz formációja, a világhírű St Germain ad egész estés koncertet a nagyszínpadon. A nulladik napra külön jegy váltható.

Pénteken és szombaton izgalmas nemzetközi és hazai előadók lépnek fel. A brit acid jazz csapat, az Incognito, a soul, a blues és a jazz határterületein egyensúlyozó olasz énekes, Mario Biondi, valamint a Váczi Eszter Quartet, akik egyszer már megtáncoltatták a Jazz Piknik közönségét.

Paloznaki Jazz Piknik 2016

A naplementés koncertek „szakértője”, a Bin-Jip – Harcsa Veronika, Gyémánt Bálint és Andrew J projektje is fellép, továbbá Csemer Boggie, a Pankastic!, Marge, a Belau, a Kéknyúl Hammond Band, a Szőke Nikoletta Quartet, a Juhász Gábor trió, valamint a Jász András és Barátai formáció. A Sáfránkert melletti színpadon pedig fiatal tehetségek zenélnek majd egy, vagy kétszemélyes formációkban.

A Paloznaki Jazz Piknik az utólagos visszajelzések alapján is hiánypótló rendezvény a régióban. Minőségi szórakozást biztosít minőségi körülmények között azoknak, akiknek a tömegfesztiválok nem nyerik el a tetszésüket. Válogatott előadók, válogatott gasztronómiai attrakciók, válogatott közönség. Ez lehet az oka annak, hogy a fesztiválon mindenki kényelmesen és feszültségek nélkül szórakozhat egymás mellett. A jazz szeretete a Balaton partjáról, északról és délről, sőt az ország többi szegletéből is Paloznakra vonzza az embereket minden augusztusban.

2015-ben a két nap alatt már összesen 6000 ember fordult meg a rendezvényen, a települések közti könnyebb közlekedést, ingyenes különjáratok biztosították. A színvonalas zenei programok alatt lehetőség nyílt a térség gasztronómiájának megismerésére is. A Homola Pincészet borai mellé házi szörpöket, kézműves sajtokat és sonkákat, friss alapanyagokból készült grill ételeket fogyaszthattak a jelenlévők.

Paloznaki Jazz Piknik 2016

Nagyszínpad – főbb fellépők

St Germain
Augusztus 4. 20:00 – 22:00

Kéknyúl Hammond Band
Augusztus 5. 19:30 – 21:00

Incognito
Augusztus 5. 21:30 – 23:00

Bin-Jip (Harcsa Veronika – Gyémánt Bálint – Andrew J)
Augusztus 6. 19:30 – 21:00

Mario Biondi
Augusztus 6. 21:30 – 23:00

Tájház színpad – főbb fellépők

Váczi Eszter Quartet
Augusztus 5. 22:30 – 00:00

Csemer Boggie
Augusztus 5. 20:15 – 21:45

Pankastic!
Augusztus 6. 22:30 – 00:00

Szőke Nikoletta Quartet
Augusztus 6. 20:30 – 21:45

Helyszíni jegyvásárlás

Napijegy (nulladik, első és második napi): 8.200 Ft
Kétnapos (augusztus 5-6.) fesztiválbérlet: 13.200 Ft
Háromnapos (augusztus 4-5-6.) fesztiválbérlet: 18.700 Ft

Bővebb információ a jegyvásárlásról és jegyek elővételben, kedvezménnyel a Jazz Piknik honlapján.

5. Paloznaki Jazz Piknik

A rendezvény helyszíne Paloznak község területe, a Balaton északi partján.
2016. augusztus 4-6.
web: www.jazzpiknik.hu

Related Posts

Django Feszt Budapest 2023

A Margitszigeten rendezik meg idén a Django Feszt Budapestet A margitszigeti Kristály Színtérben rendezik meg idén a gypsy dzsessz magyar előadóit felvonultató Django Feszt Budapest…

Jubileumi Jazzpiknik Paloznakon sztárfellépőkkel

Sztárfellépőkkel, fesztiválhimnusszal, saját magazinnal készül az idei Paloznaki Jazzpiknik. Augusztus 4-től 6-ig tizedik alkalommal rendezik meg az eseményt a Balaton-felvidéki településen. „A nagyszínpadon Richard Bona…

A zene szárnyain – swing és gospel Vácon és Bánkon

2013. júniusában igazán különleges programban lehet része a jazzkedvelő közönségnek Vácon és Bánkon. A Jazz and gospel – A zene szárnyain 2013. június 29-én egy-egy…

És itt van a Sziget fesztivál nulladik napi programja!

A Sziget fesztivál idei nulladik napján, augusztus 6-án a „Fesztiválköztársaság” átalakul Csodaországgá, melynek közepén, a Nagyszínpadon a Quimby egy ide komponált, egyszeri és megismételhetetlen világot…