Ready To Rock – A rocker társasjáték immár magyarul is!

Aki idén nyáron járt valamely európai rockfesztiválon, esetleg összefuthatott egy olasz fickóval, aki saját készítésű kártyás társasjátékát, a Ready To Rock-ot árulta – elsöprő sikerrel!

unnamed (1)

A Tommaso Bonetti által kitalált játék tulajdonképpen egy olyan intenzív koncertélményt jelenít meg, ahol minden olyan megtörténik, ami egy keményebb kötésű koncerten vagy fesztiválon mindennapos. Vagyis a játék alcímével élve – bár minden koncert ilyen lenne!

A játékosoknak, miután megváltották a jegyet, az első sorba kellene utat vágni maguknak a tömegen keresztül a győzelemhez. Közben számos olyan eszközt vethetnek be egymás akadályoztatására, avagy a saját megsegítésükre, amelyekkel már minden valamirevaló rocker/metalos találkozott.
A sör különféle mértékben való vedelése természetesen különböző bónuszokat jelent, de bevethető a lökdösődés vagy a csöcsvillantás is az ellenfelek megzavarására (valószínűleg ez utóbbi IRL, játék közben is működik!). A headbang-elők vagy a mosh pit blokkolják az utat, meg kell kerülni – de a „közönség szörfözés” kártya kijátszásával át is lehet lendülni fölöttük!
A kőkemény circle pit-ek és a wall of death teljesen átrendezik a terepet, míg – jellemző módon – a mosh pit-et a „ballada” kártya kijátszása pusztítja el. Ilyen és ehhez hasonló események történnek egy Ready To Rock parti közben.

unnamed (2)

A játék igényes, professzionális kivitelezésben készült angolul, ám mostanra magyar nyelvű változat is elérhető!
A teljes szabálykönyv és minden kártya szövege le lett fordítva magyarra. Ráadásul a magyar változatban néhány kisebb változás is történt az eredetihez képest. Néhány kártya kicserélésre került, így például az eredetileg Zakk Wylde-ot ábrázoló „special guest” kártya hazai változatán a Moby Dick szerepel.

Mindegyik kártyán szerepelt eredetileg egy humoros kis kommentár. A magyar változatban a kártyák magyarázata ennél „autentikusabb”, legalább is azoknak, akik társalogtak már amolyan varacskos-részeg, szétcsúszott, csuhamosra izzadt pólós, félhülye arcokkal Akela koncerten…

A Ready To Rock társasjáték magyar változatának összes kártyája, hátlapokkal együtt, valamint a magyar nyelvű szabálykönyv is teljesen ingyenesen, jó minőségben letölthető a játék honlapjáról, illetve a magyar kiegészítővel együtt, dobozos formában is megrendelhető:
http://www.readytorock.it/international/magyar/

Rövidesen itt a Karácsony, így a fémszívű ismerősök számára ideális ajándék lehet a Ready To Rock társasjáték. Hogy a „szobarockerek” is ízelítőt kapjanak belőle, milyen kalandokat kell átélni egy igazán odasújtós metal koncerten.

Related Posts

Közép-Európa legnagyobb rockzenei flashmobjára készülnek

CityRocks 2021 névvel Közép-Európa legnagyobb rockzenei flashmobját rendezik meg nyáron Kolozsváron és Dunaújvárosban, a rendezvényekre már lehet jelentkezni – közölték a szervezők csütörtökön az MTI-vel.…

Negyvenéves a Karthago Requiem című dala

Zárt körű megemlékezést tart a Karthago együttes február 13-án szombaton 12 órakor a budapesti Rockmúzeumban abból az alkalomból, hogy negyven éve hunyt el egy fiatal…

Érkezik az Arch Enemy a FEZEN-re

Az Arch Enemy is ott lesz a 2019-es FEZEN-en. A dallamos death metal svéd nagykövetei július 25-én lépnek fel Székesfehérváron. A fesztivál névsora még mindig…

ELŐSZÖR MAGYARORSZÁGON! JÖN A STONE SOUR!

Ötödik évadját nyitja meg áprilisban Budapest egyik legkedveltebb szabadtéri koncerthelyszíne, a Barba Negra Track. Az évforduló alkalmából számos nagy meglepetéssel készülnek a szervezők, az első…