Rekord Sound, rekord Sziget!

Rekord látogatószámot hozott idén a Volt Fesztivál, a napokban zajló Balaton Soundra 140-150 ezer embert várnak, a Sziget Fesztiválra pedig minden eddiginél többet költenek a szervezők. Ezek alapján az idén is jó évet zárhat a Sziget Kulturális Menedzser Iroda Kft., amelynek bevétele tavaly közel kétmilliárd forinttal nőtt.

A múlt évben 9,15 milliárd forintos bevételt ért el a Sziget Kulturális Menedzser Iroda Kft. a cég beszámolója szerint, ez 25 százalékos növekedést jelentett 2013-hoz képest. A társaság üzemi eredménye több mint 4,5-szeresére, 535 millió forintra nőtt. Ha valamivel kisebb mértékben is, de sokat bővült a cég nyeresége is tavaly, 350 millió forintos adózott eredményt értek el, ami majdnem 3,5-szerese az egy évvel korábbinak. A tulajdonosok úgy döntöttek, hogy kiveszik a nyereséget, sőt az eredménytartalékból is vettek ki, összesen 410 millió forint osztalékot fizetett a vállalat.

A legnépszerűbb hazai fesztiválokat szervező társaság az elmúlt években rendkívül sokat fejlődött. A vállalat 2010-ben még csak 4,8 milliárd forintos bevételt tudott felmutatni, a múlt évben pedig ennek már közel a dupláját. A cég számára 2013 hozta meg az első nagy fellendülést, akkor 32 százalékkal nőtt a forgalmuk éves összevetésben.

A lendület a nyilvános adatok alapján kitartott tavaly is, és minden adott ahhoz, hogy ebben az évben is jó eredményeket produkáljanak. A Volt Fesztivál rekordot döntött a látogatószámban, 4 és fél nap alatt összesen 123 ezren vettek részt az eseményen. De tömegeket várnak a napokban zajló Balaton Soundra is, 140-150 ezer résztvevővel számolnak a szervezők. Tavaly 145 ezren buliztak Zamárdiban.

A cég legnagyobb eseménye, a Sziget Fesztivál egy hónap múlva kezdődik, és minden eddiginél nagyobb büdzséből rendezik meg. Gerendai Károly főszervező még az év elején azt nyilatkozta, hogy a 2014-es 3,6 milliárdról 4,4 milliárd forintra nő a fesztivál költségvetése. A különbség mintegy felét elviszi Robbie Williams, aki a mínusz egyedik napon ad majd koncertet.

 

Forrás:mmonline.hu

Related Posts

2022-ben visszatér a Sziget Fesztivál

Két év várakozás után a szervezők már biztosak abban, hogy jövőre lesz Sziget. Olyannyira, hogy a dátumot is közzétették: 2022-ben augusztus 10-15 között várja látogatóit…

Idén sem lesz Sziget fesztivál

A járványhelyzet miatti bizonytalanságok miatt a tavalyihoz hasonlóan idén sem lesz Sziget. A szervezők bejelentették: Európa egyik legnagyobb fesztiválja, amely Magyarország legfontosabb turisztikai rendezvénye, 2022-ben…

DJ fronton is erősít a Sziget

A Sziget szervezői bejelentették az idei Samsung Colosseum teljes zenei felhozatalát, a sorban olyanokat, mint például Avalon Emerson, Courtesy, Red Axes, Butch vagy Margaret Dygas.

Mission: Love Revolution

Május 31-ig folyamatosan várják a Sziget határokon átívelő, rendkívül népszerű Mission: Szitizen játéksorozatához csatlakozókat a fesztivál szervezői. Az idei küldetés a Love Revolution alapgondolatait, azaz…