Viharos rajtot vett a FEZEN

Viharral és rock n’ rollal indult a 18.-ik FEZEN Fesztivál. Bár a természet másként akarta, a fesztivál személyzete és a fellépők nem hagyták, hogy a közönség zene és buli nélkül maradjon. Nagyobb zökkenések nélkül vészelték át az esti dörgéseket, és az igazi durranás csak a színpadokon volt.

10407546_739300012783068_2605935218179101810_n

A tikkasztó hőség és a sivatagi hangulat sem rémisztett el senkit attól, hogy ismét itt töltsön négy napot Székesfehérváron. Az első roham a kempinghez és a sörsátorhoz vezetett. Szinte le se értek a sátorkarók a földbe, már hallatszottak a beállások, a hangolási kezdemények a színpadok felől.
Az igazi mély csendnek a Leander Rising vetett véget. Hangos és kegyetlen dübörgéssel rázta ki a sziesztázásba süllyedő fesztiválozókat. Hamar feltöltötték a sátrat a kíváncsi és bulira éhes emberek. A koncertet végig laza fejmozgások és kemény harcok kísérték. Az első koncert erős lökést adott a bemelegítéshez.
Természetesen nem csak egy színpadon mozgott az élet. Gyorsan csatlakozott a mozgalomhoz a No wave sátor, melyben délután a Fezenre veled győztes zenekarai vállalkoztak a hangulat fokozására. A Rézangyal színpad a Cabrioban egy könnyedebb stílusú zenekarral a Just five-val tartotta a padok között az embereket. Ha valaki a délutáni hőséget egy sörrel és egy fejrázással vészelte volna át, ő sem csalódott, a Hammerworld csarnok felé vette az irányt. A délutáni melankólia helyett a gitárszaggató vad pörgés a sötét csarnok bugyraiból feltörő zúzás és darálás garantáltan elűzte a meleget és a fényt.
Estéhez közeledve az Ocho Macho behozta a könnyed táncos muzsikát és partizenét. Jártak a lábak, billegtek a csípők. Áthoztak a kora esti fénybe egy kis spanyol tengert. S estére a csillagok is eltűntek, sötét massza lepte el a Fezen eget. A Media Markt színpadon a Kiscsillag hozta be a tiszta teret. Minden lélegzettel bővült a sátor, se eső, se szél nem szabott gátat a koncertnek. Belül semmi jele nem volt, hogy kívül üvölt a természet. A Kiscsillag egy percre csendesülősre váltott, de a technikán sem talált fogást magának a szél.

10540805_739300572783012_1086988623533833035_n

A viharnál hangosabban tombolt a tömeg.
Az amerikai HELLYEAH zenekar leüvöltötte a vihar szemét. Veszettül erős sikoltásokkal törtek át az estén. Akik addig a Hammerworld csarnok biztos falai között voltak, azok is elindultak, hogy megnézzék Vinnie Paul zenekarát, s hogy ugyanakkora erővel taszítják e szét a sátrat a hangok, mint ahogy annak idején a Pantera zúzása tette.
A No wave sátor sem tétlenkedett. A Magashegyi Underground és a PASO megmozgatott mindenkit a sátorban és körülötte. Laza dallamok és kellemes melódiák csaptak végig Székesfehérváron. És a buli csak most indul be igazán, ez még csak a nulladik nap volt, ma Tarjával, Destructionnel, Punnanyval, Akkezdet Phiaival és még rengeteg zenekarral folytatódik a 2014-es FEZEN.

Fotó és szöveg: FEZEN sajtó

Related Posts

Új köntösben az Alfa Fesztivál! – Tervezz pólót!

A fesztiválra várni kell még pár hónapot, de a szervezés már nagyban zajlik: április elején többek között elindult a fesztivál új weboldala. Az oldal dizájnos…

Érkezik az Arch Enemy a FEZEN-re

Az Arch Enemy is ott lesz a 2019-es FEZEN-en. A dallamos death metal svéd nagykövetei július 25-én lépnek fel Székesfehérváron. A fesztivál névsora még mindig…

FEZEN 2018: megérkeztek az első nevek

Rock, hard rock, metal némi elektronikával keverve – megjött a 2018-as FEZEN első három neve. A Mr. Big, az Enter Shikari és a Fozzy már…

A The Offspring a FEZEN-en

A kaliforniai sikercsapat, a The Offspring is Székesfehérvárra érkezik augusztusban. Alice Cooper, Wellhello, Saxon, Halott Pénz, Blind Guardian, Ignite, Ossian és Therion mellé érkeznek Dexter…