Könyvajánló: Harlan Coben: Hiányzol B1277584 Full view

Könyvajánló: Harlan Coben: Hiányzol

Harlan Coben napjaink egyik legnépszerűbb krimiírója. Regényeit a műfaj gyöngyszemeiként tartják számon, eddig negyven különböző nyelvre fordították le, és közel 50 millió példányt adtak el belőlük világszerte.

B1277584

Vegyes érzelmekkel vártam a könyvet, mert itt női szemszögből, pontosabban Kat Donovan nyomozónő szemszögéből látjuk a történetet. A kétkedés pedig annak szólt, hogy miként képes egy férfi úgy leírni egy nő nézőpontját, hogy az hiteles legyen. Sikerült, de talán annyi turpisság van a dologban, hogy Kat – többek közt rendőr voltának köszönhetően – vagányabb, gyakorlatiasabb nő.

A történet két, vagy inkább három szálon indul, és nekem ez a regény feléig kicsit zavaró volt. Először ott van Kat, a 38 éves magányos nő, aki egy társkereső oldalon rábukkan régi, soha el nem feledett vőlegénye adatlapjára. Nagy a kísértés, hogy újra felvegye a kapcsolatot a férfival. Aztán ott van egy látszólag lezárt ügy rendőrként dolgozó apja meggyilkolásával, ahol sehogy sem kerülnek helyükre a részletek, mert a maffia keze messzire elér. Vagy mégsem? Kat talán csak nem tudja feldolgozni az eszményi apa elvesztését? És végül egy teljesen független történet a jelenben: egy kamasz fiú kéri a nyomozó segítségét az eltűnt anyja ügyében, ám senki nem akar neki hinni.

Ez volt az ötödik könyvem a szerzőtől, és sokadszorra is megnyert magának. Úgy kombinálja a főszereplő lélektani tipródásait a nyomozás fejleményeivel, hogy nem csap át romantikus limonádéba, viszont így kicsit több, mint szimpla krimi. Plusz a két szál párhuzamosan halad, egyszerre csúcsosodik ki a regény végéhez közeledve. Majd jön a csattanó. És ettől az utolsó 4 oldaltól érezzük, hogy igen, ezt a könyvet nagyon megérte elolvasni. Egyetlen problémám, hogy az eddigi megjelenéseket figyelembe véve, most legalább fél évet kell várni a következő regény megjelenéséig.

Szabó Zsanett

Kiadó: Jaffa
Fordította: Illés Róbert
Megjelenés éve: 2014
Terjedelem: 371 oldal

Written by erika

Leave a comment

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.