Könyvajánló – Harlan Coben: Nincs üzlet Harlen_Coben_Nincs_üzlet_B1 Full view

Könyvajánló – Harlan Coben: Nincs üzlet

Szeretem a Myron Bolitar-sorozatot. Ezúttal sem kellett csalódnom. Talán egy leheletnyivel gyengébbek a poénok a történet elején (nem lényegtelen adat, hogy ez a kötet az első időrendben a Myron Bolitar-történetek sorában, 1995-ben követte el a szerző), de aztán sínre kerül a dolog, és jön a jól ismert szarkasztikus humor és a pergő dialógusok. Coben megbízható író. A történetei mindvégig fenntartják az olvasó figyelmét, nagyszerű karaktereket alkot, és mindig gondoskodik az előre nem látható fordulatokról is.

Ezúttal Myron egy eltűnt lány után kezd nyomozni, akiről már szinte mindenki lemondott, mert olyan hosszú idő telt el az eltűnése óta úgy, hogy semmilyen nyomot nem talált a rendőrség, illetve a lány sem adott magáról életjelt. Mígnem egy felnőtteknek szóló színes magazin hirdetései között felbukkan a lány fényképe, egy borítékon pedig a kézírása.
Jessica, az eltűnt lány testvére, egyben Bolitar korábbi nagy szerelme arra kéri az egyébként sportmenedzserként funkcionáló férfit, hogy segítsen fényt deríteni a rejtélyes esetre.
Bolitar lehengerlő vehemenciával veti magát a nyomozásba, és szépen felbukkannak a magyarul korábban már megjelent kötetekből ismert és kedvelt barátai, munkatársai is, hogy hathatósan segítsék őt a nyomozati munkában.
Coben egy sport-szálat is beleszőtt a történetbe, ettől még inkább amerikai ízű a regény, de ez egyáltalán nem válik a hátrányára, sőt!
Akik eddig is kedvelték a szerző műveit, ezúttal sem fognak csalódni, aki pedig most ismerkednének vele, bátran vegyék a kezükbe a Nincs üzlet c. krimit, mert abszolút jó arra is, hogy bepillantást nyerünk Coben stílusába.
Emlékeim szerint a korábbi köteteket Illés Róbert ültette át magyarra, ezért kíváncsian láttam neki az olvasásnak, hogy Galamb Zoltánnak sikerül-e “bolitarosan beszélni” – nyugodtan kijelenthetem, hogy sikerült neki.
A borítót ezúttal sem tartom ütősnek, bár kétségtelen, hogy a történethez jól passzol… ám nem tudom, mennyire figyelemfelkeltő, ha egy Coben-szűz olvasó szeme elé kerül.
A kötetért köszönet a Jaffa Kiadónak.

Dobos Attila

Fordította: Galamb Zoltán
Kiadó: Jaffa
Megjelenés éve: 2015
Terjedelem: 325 oldal

Written by erika

Leave a comment

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.