Szánj időt a fontos dolgokra! – A Slow Budapest ismét segít lelassulni

A mindennapos rohanás miatt elfeledkezünk a legfontosabb dologról, az életünkről és annak megéléséről. A határidők és a túlhajszolt életmód az évvége felé közeledve még inkább megvisel minket és csak arra várunk, hogy túl legyünk az ünnepeken és pihenhessünk egyet az újév előtt és aztán ismét kezdődik minden elölről. A Slow Budapest idén harmadik alkalommal állította össze az anti-határidőnaplót, ami segít a mindennapi kihívások mellett visszavezetni minket az értékes időtöltéshez.

A modern világ az élet szinte minden területén a felgyorsulást helyezi előtérbe, hangsúlyozva, hogy a gyors egyenlő a sikerrel. Napi 12-14 órát dolgozunk, állandóan csörög a telefonunk, a monitor előtt ebédelünk, kettesével lépcsőzünk, taxiba pattanunk, reggelente fáradtan ébredünk, a hétvégén pedig megpróbálunk bepótolni mindent, ami a másik öt napon kimaradt. Ilyen tempóban kibillenünk az egyensúlyunkból, a prioritásaink elhomályosulnak. A mindennapok forgatagában nem könnyű nemet mondani, és a számunkra fontos dolgokkal foglalkozni.

A Slow Budapest küldetése, hogy kizökkentse az embereket a mókuskeréből és segítsen nekik megtanulni értékes pillanatokkal feltölteni a mindennapokat. Az anti-határidőnapló immáron harmadik éve jelenik meg, hogy inspiráljon arra, hogy visszataláljunk a természetes, örömöt adó tempóhoz, a családdal töltött meghitt pillanatokhoz, a feltöltő tevékenységekhez, és a mosolyt hozó mindennapokhoz.

„Az anti-határidőnapló egy emlékeztető, egy színes és megmosolyogtató könyvecske, ami a mindennapokban hozzásegíthet az életünk kiegyensúlyozásához. A napló és a hozzá tartozó online levelek kidolgozásában coaching módszereket, pszichológiai alapokat, a nemzetközi slow irodalmat és mindfulness technikákat használtunk. Az anti-határidőnaplóban minden hónapban a napló használója választja ki, milyen slow tevékenységet szeretne a mindennapjai részévé tenni, de közben azért alapvető slow tanácsokkal és rendszeres szakmai levelekkel segítünk a háttérből az év során.” – nyilatkozta Krajcsó Nelli a Slow Budapest alapítója és az anti-határidőnapló kitalálója.

Az anti-határidőnapló egy megrajzolt slow food listát is tartalmaz, amely szezonális és helyi zöldségeket és gyümölcsöket vonultat fel hétről hétre azzal a céllal, hogy ne maradjunk le a egészséges és a szomszédból jövő alapanyagokról. Ezen kívül tartalmaz még anti feladatlistát, heti slow mottót, és a hála kifejlesztését segítő emlékeztetőt is.

Többet szeretnél megtudni az Anti-határidőnaplóról? Látogass el a http://antihataridonaplo.hu weboldalra.

Jó lelassulást kívánunk!

Related Posts

The Mindfulnes Project: Én – Itt – Most

Merre járnak a gondolataid? A múlton rágódsz, a jövő miatt szorongsz? Állj meg egy pillanatra! Gondold meg: mikor figyelted meg utoljára a felhők formáját? Mikor…

Az előítéletek ellen mutatott be kampányfilmet a Hősök Tere Kezdeményezés

Magyarország Európa egyik legelőítéletesebb országa – ezen a helyzeten igyekszik javítani a Hősök Tere, amely a 3. HeroiKon konferencia után kampányfilmet indít útjára online. A…

Érdemes tudatosítani magunkban a mindannyiunkban ott működő előítéleteket

Telt ház hallgatta a harmadik Heroikon Nemzetközi Konferencia előadóit.

Az erőszak nem tartozik a családhoz

Felmérés készült a kapcsolati erőszakról. A válaszadók közel fele gondolja úgy, hogy Magyarországon a családok 41-60 százalékában fordul elő kapcsolati erőszak. Az áldozatok megsegítésénél a…