“Meg kell élni a pillanatot” – új dal készül a Budapest Park és a Margaret Island közös műhelyében!

Rendhagyó meglepetéssel készül a zenekar ötödik szülinapja alkalmából közönségének a Margaret Island és a Budapest Park: egy közös dalt dedikálnak annak a felszabadító életérzésnek, ami az élő koncertek igazi ajándéka. Az új dal szeptember 27-én a szezonzáró nagykoncerten debütál élőben, a dal háttérmunkálataiba pedig már most be lehet pillantani!

“Annyi minden történt már, hogy a szívben épp elfér” – így fogalmaztak az alapító-dalszerző tagok, Lábas Viki, Törőcsik Kristóf és Füstös Bálint a III. Margaret Island album egyik visszatekintő dalában a korábbi élményeikről egy évvel ezelőtt. Impulzusokból persze azóta sincs hiány, az örökmozgó popzenekar ezt az évet is teletöltötte maradandó emlékekkel: ötödik évükben egy világörökségi helyszíneket is bejáró országos turnéval örvendeztették meg magukat és közönségüket a nyári szezonban. Az i-re azonban még csak ezután kerül fel a pont: az áthangszerelt koncertek után a pannonhalmi levendulamezőkről, a szigligeti várfalak mellől és az Aggteleki cseppkőbarlang mélyéből végül a Budapest Park színpadára térnek haza egy óriási szülinapi ünneplésre szeptember 27-én.
A buli azért is különleges számukra, mert ez lesz egyben az 5. önálló nagykoncertjük ezen a helyszínen. “Első alkalommal még 2015-ben a Punnany Massif előtt játszhattunk a Parkban”, emlékszik vissza Viki, a zenekar énekesnője, “ekkor még nagyon kicsik voltunk, borzasztóan izgultunk, nem is tudtunk igazán feloldódni. Sok időbe telt, mire el tudtunk lazulni és élvezni tudtuk a nagyszínpadokon való zenélést is. Tulajdonképpen a Parkkal együtt nőttünk fel.”

A szülinapi koncertre közös dal készül: “az elképzelés onnan jött, hogy a Budapest Park is épp ugyanazon dolgozik nap mint nap, mint mi, hogy felejthetetlen emlékeket szerezzen a közönségének, így nagyon örültünk, hogy egy ötletelésre invitáltak minket, hamar megtaláltuk a közös kapcsot”, meséli Bálint, a zenekar gitárosa. “Minden koncertünk tulajdonképpen a valóságból való kiszakadás, egy olyan dimenzió, amiben kiengedhetjük a feszültséget, elfelejthetünk mindent és csak a pillanatnak élhetünk”, teszi hozzá Kristóf, a csapat basszusgitárosa, “tulajdonképpen a ‘valóság kint hagyása’, ahogy a Park mottója is fogalmaz.”

“Eddig is fontosnak tartottuk annak a hangsúlyozását, hogy meg kell élni a pillanatokat, és minél több élményt kell gyűjteni, amelyekre jó visszaemlékezni. Ez egy kimeríthetetlen téma. Ebben a dalban azt az életérzést próbáljuk megfogalmazni, amit együtt élhetünk át a közönségünkkel minden alkalommal a koncertek során, főleg a Parkban, ahol igazán rólunk szólhat egy teljes este”, árulja el Viki az első részleteket a közös projektről.

Aki ennél többre kíváncsi, az pedig máris bepillanthat az alkotóműhelybe, illetve a zenekarral együtt tekinthet vissza az elmúlt varázslatos öt esztendőre. Egy ötrészes videósorozat dokumentálja ugyanis a Park-dal születését, illetve a Margaret Island és a Budapest Park különleges kapcsolatát.

Videó:

Az 5. szülinapi nagykoncert részletei itt:
www.facebook.com/events/483981605706293/

Jegyek: https://www.budapestpark.hu/events/margaret-island-20190927

Related Posts

Klubkoncerten mutatkozik be napjaink egyik legizgalmasabb elektropop duója – a SOFI TUKKER a Budapest Parkban!

A Sophie Hawley-Weld és Tucker Halpern alkotta duó üstökösként robbant be vidám, könnyen befogadható elektronikus dallamaival. Végtelen energiájukkal a legnagyobb fesztiválok közönségét is rendszeresen megmozgatják…

A legnagyobb sztárok váltják egymást a színpadon zsinórban öt napon át a Budapest Parkban

Július 21. és 25. között a Budapest Park ad otthont a főváros legmenőbb „fesztiváljának” – öt egymást követő estén ugyanis a legkülönfélébb világsztárok állnak majd…

Először játszik Magyarországon a kolumbiai sztár, Juanes!

A Juan Esteban Aristizábal Vásquez néven anyakönyvezett spanyolajkú dalszerző-énekest 2004-ben egycsapásra ismerte meg az egész világ Tengo La Camisa Negra című gigaslágerével. Pedig sokkal régebbre…

Rave-be ért az orosz banda – Little Big a Budapest Parkban!

A 2013-ban alakult rave csapat, a Little Big azon kevés orosz zenekarok közé tartozik, akik hazájukon kívül is rekordidő alatt lettek ismertek. Az Európa-szerte egyre…