A Kiscsillag zenekar súlyos beteg gyerekekért fut

A Bátor Tábor ingyenes turnusaiban évente több mint 800 daganatos, cukorbeteg, hemofíliás és krónikus ízületi gyulladásban szenvedő gyerek vesz részt. 2001 óta több mint 5000 súlyos beteg táborozó részesülhetett a Bátor Tábor jótékony hatásaiból. Céljuk, hogy a következő években még több rászoruló gyermek számára biztosíthassanak gyógyító élményeket, mégpedig ingyenesen. Ezért jött létre az Élménykülönítmény.

Kiscsillag_csop_kis

„Ennél nincs is jobb!” – vallja Lovasi András, a Kiscsillag zenekar frontembere az együttes legújabb jótékony kezdeményezéséről. Hiszen a rockzenekar komoly feladatra vállalkozott: az októberi Spar Budapest Maratonon a Bátor Táborban gyógyuló beteg gyerekeknek ajánlja fel a maratoni váltóban lefutott kilométereit.
Lovasi András, Leskovics Gábor, Ózdi Rezső és Mihalik Ábel így a Bátor Tábor Alapítvány jótékony sportközösségéhez, az Élménykülönítményhez csatlakozott, és céljuk, hogy 1 millió forintot gyűjtsenek a beteg gyerekekért.
Az Élménykülönítmény 2010-ben indult útjára, a jótékony csapat tagjai embert próbáló teljesítményükkel a beteg gyerekek ügyére szeretnék felhívni a környezetükben élők figyelmét. Közös segítségnyújtásra hívják a barátaikat, hozzátartozóikat, munkatársaikat: jelképes örökbefogadásra kínálják nekik a versenyeken és a felkészülések során megtett kilométereinket.

ÉK
„Mindig is szerettem olyan dolgot csinálni, amivel két legyet lehet ütni két csapással. Például így lettem basszusgitáros és énekes. Most pedig futok és jótékony célokra pénzt gyűjtök. Úgy hogy szerintem ennél nincs is jobb.” – mondja Lovasi.
„Óriási megtiszteltetés számunkra, hogy a Kiscsillag zenekar a Bátor Táborban gyógyuló daganatos és krónikus betegséggel küzdő gyermekekért vállalta ezt a kihívást.” – mondja Molnár Attila, a Bátor Tábor Alapítvány ügyvezetője – „Rajtuk kívül eddig több mint 400 jótékony sportoló ajánlotta fel teljesítményét a súlyos beteg gyerekekért. Nagyon örülünk, hogy a Kiscsillag kiállt az ügyért, és reméljük, hogy ezáltal más futók is kedvet kapnak, és a jótékony sportközösség tagjaiként fogják róni a kilométereket.”
Az Élménykülönítmény ősszel két fontos versenyre készül: az egyik a szeptemberi 28. Nike Budapest Nemzetközi Félmaraton, illetve októberben a 28. Spar Budapest Maraton. A jótékony futók már most csatlakozhatnak a Kiscsillaghoz és az Élménykülönítmény vidám közösségéhez. Jelentkezni az info@batortabor.hu email címen lehet.
Bővebb információ: www.facebook.com/elmenykulonitmeny, www.elmenykulonitmeny.hu, www.batortabor.hu.
Sajtókapcsolat és további információk:
Kovács Éva marketing és kommunikációs vezető, 06 30 548 7958, e.kovacs@batortabor.hu

Related Posts

Semmi konferencia – a Kiscsillag az Erkel Színházban

A Kiscsillag, az ország legnépszerűbb art rock zenekara idén újszerű, színházi elemeket, látványt felvonultató – a zenekar vezetője, Lovasi András meghatározása szerint ’koncertszínház’ – irányba…

Kiscsillag – Idáig tudom a történetet a MOM-ban december 20-án

Az Idáig tudom a történetet koncerteken a Kiscsillag zenekar és vendégeik a dalok között és dalokban mesélnek el különböző történeteket, verseket, novellákat, olyanokat, amikből dalok…

Kiscsillag interjú, mert megjelent a Szeles

Március 7-én mutatta be először a Kiscsillag zenekar a Szeles című új albumot az A38 hajón. A lemez harmadikán jelent meg, de a koncerten nyolcszáz…

A Kiscsillag december 19-én az A 38 hajón

Egy rendhagyó este az A 38 hajón Lovasi Andrással, a Kiscsillaggal, Péterffy Borival és Vedres Csabával A koncert 20.30 órakor kezdődik.