Az óbudai Kulturális Központ februári programjai

Olyan csemegék lesznek februárban, mint Dés László koncertje, irodalmi kávéház Mácsai Pállal, és Ivan & The Parazol! Gyertek!

SAN MARCO GALÉRIA

Február 2. péntek 18.00
Kiss Márta festőművész kiállításának megnyitója
Kultúrházak éjjel-nappal – Helyben van a Sokszínűség programsorozat keretein belül
A festő-restaurátor szakot végzett Kiss Márta festményei a Biblia, a keleti mítoszok és a mesék világával összefonódó emberi mindennapokat jelenítik meg, finom, nőies társadalomkritikával, látványos kolorittal, de rajzos-karcos realista modorban, a legszebb reneszánsz festmények burkolt idézésével.
A kiállítást megnyitja: Feledy Balázs művészeti író
Közreműködik: Kovács-Sebestény Csilla csellón

A kiállítás február 23-ig, hétköznapokon 9–16 óráig ingyenesen látogatható.

ÓBUDAI TEÁTRUM

Február 17. szombat 20.00
Nagy utazás – Dés László koncertje, vendég: Tóth Vera


Szerelem első vérig, Nagy utazás, Vigyázz rám, Trió Stendhal, Jazz+Az, A dzsungel Könyve, Valahol Európában, A Pál utcai fiúk, Férfi és Nő – hogy mi a közös ezekben a különböző műfajokban született, sikeres dalokban, produkciókban? A sokféle zenei tehetséggel és kimeríthetetlen invenciókkal rendelkező Kossuth-díjas zeneszerző és előadóművész, Dés László személye köti össze ezeket, akinek nevéhez számtalan népszerű dal, színpadi és filmzene, jazz formáció fűződik. Dalait, slágereit nap mint nap játsszák a rádiók, musicaljei bemutatásuk óta műsoron vannak itthon és külföldön, egyedi szaxofonhangját nemcsak a jazzrajongók, hanem a pop és rockzene kedvelői is évtizedek óta hallgatják és szeretik. Dalai, szaxofonjátéka, musicaljei, filmzenéi és kortárs darabjai több mint negyven szerzői lemezen és hat DVD-n hallhatók, láthatók. Dés a művészet legkülönbözőbb területein hozott létre maradandót, zeneszerzőként és előadóként egyaránt.
A zeneszerzői munkák (A Pál utcai fiúk, A vágy villamosa – balettzene komponálása) nagyon lekötötték az elmúlt 3 évben, de most hosszas várakozás után végre megszületett ez a várva várt koncert, amelyen saját dalait adja elő, elsősorban a popzene műfajából. De lesznek filmzenékből slágerré vált szerzemények, régi és új zenei gyöngyszemek. Az új dalok mellett természetesen hallható lesz majd Nagy utazás, a Vigyázz rám, a Legyen úgy, de a Férfi és Nő és az Átutazó produkcióból is elhangoznak természetesen dalok, ezúttal új interpretálásban.
Dés a koncerten számos zenei meglepetésre készül, kivételes tehetségű muzsikusok közreműködésével. Vendégként a kiváló énekesnőt, Tóth Verát köszönthetjük, akivel Dés László már korábban dolgozott együtt – akkor jazz produkcióban –, tehetségéről, muzikalitásáról és remek hangjáról viszont az évek során már sokszor meggyőződhetett. Most az ő előadásában hallhatunk több, már ismert Dés-szerzeményt is.
Dés Lászlót azon kevés zenészek egyikének tartják, akiket a szakma és a kritikusok egyaránt tisztelnek, ugyanakkor – és ez a legfontosabb – a közönség nagyon szeret. És hogy ez mennyire nem véletlen, az ismét bebizonyosodik ezen a Nagy utazás koncerten is.
Műsoridő: 95 perc
Jegyár: 4700 Ft, 4400 Ft, 4000 Ft

Február 24. szombat 20.00
Ivan & The Parazol koncert


Az Ivan & The Parazol egy 2010-ben alakult budapesti beat, rock zenekar. A ’60-as évekből erősen merítő és elképesztő lazasággal prezentált zenéjük eddig mind a rajongók, mind a kritikusok fejét elcsavarta. Három nagylemezük jelent meg, az első („Mama don’t You Recognize Ivan & The Parazol?” 2012) lemezükön található „Take my hand” című daluk jelentette a zenekar berobbanását, a dal hónapokig szerepelt az MR2 Petőfi Rádió toplistáján. Második lemezükről („Mode Bizarre” 2014) pedig a „Together” lett a 2014-es Sziget fesztivál himnusza.
A zenekar megjárta többször az amerikai SXSW fesztivált, játszott az Egyesült Királyságban, valamint Hollandiában is. Eddigi pályájuk fontos pontja, hogy játszhattak a legendás Deep Purple előtt, valamint az Illés zenekar Beatünnep koncertsorozatának is résztvevői voltak. Harmadik nagylemezüket „The All Right Nows” címmel egy dupla teltházas koncerttel mutatták be az A38 hajón 2015 decemberében. 2017 nyarán újra Amerikába utaztak, hogy egy 4 állomásos miniturnét követően a legendás Los Angeles-i EastWest stúdióban kezdjék el felvenni negyedik lemezüket. Az első három dal William Anspach, a Grammy-díjas szakember gondozásában készült el, 2018 elején pedig az Ivan & The Parazol visszatér Los Angeles-be, hogy folytassa, amit elkezdett!
Műsoridő: 75 perc
Jegyár: 2900 Ft, 2500 Ft, 2000 Ft

A KÖZREMŰKÖDŐK MÉG VÁLTOZHATNAK!

Irodalmi kávéház

A galéria ezen az esten kávéházzá alakul, ahol kellemes hangulatban, kávé és tea mellett, az asztalokon elhelyezett irodalmi étlapról lehet rendelni.
Jegyár: 500 Ft, ami magában foglalja egy kávé/tea árát!
Február 16. péntek 19.00 Verspincérek: Mácsai Pál és Huzella Péter: Befogad és kitaszít a világ
Moderátor: Kurucz Éva

Nyugdíjas bérlet

A bérlet ára, helytől függően: 3600 Ft, 3400 Ft, 3200 Ft
Jegyár, helytől függően: 1700 Ft, 1500 Ft, 1300 Ft

Február 14. szerda 10.30
Titkok egy hálószobából
Érzelmes vígjáték két részben.
Történik valahol a nagyvilágban, egy kisvárosban, ugyanabban a hálószobában. Egy házaspár életének huszonöt éve az esküvőtől egészen öregkorukig. Egy szenvedélyes kapcsolat, amely két ember egymás iránti mély szeretetén és tiszteletén alapul. Szerelem, féltékenység, megcsalás, veszekedés, megbocsátás, kibékülés… Mindannyiunk számára ismerős helyzetek az életből.
Műsoridő: 2 X 40 perc 10 perc szünettel
Szereplők: Gregor Bernadett és Szarvas Attila
Rendező: Gregor Bernadett

Március 14. szerda 10.30
Spanyolul tudni kell
Zenés nosztalgia vígjáték a Körúti Színház előadásában.
Recsegő, koszos rádióhang… Aztán a nemzet legendás színészeinek hangján… „Ha okos, szép is lehet… Fabulon!” „Csókolom! Ági van? Ági: szűrt gyümölcslé…” Egy erotikus női hang búg: „Én tudom, mitől döglik a légy! Kemotox!”
Ekkor már a nézőtér fele hangosan nevet, és mire jön az „Ez a Jóska, ez a Gyurka, ez meg itt a véres hurka…” a fiatalabb korosztály is érzi, időutazás várható. Mindenki átlibben a sárgás tónusú, pödrött szélű fotók, a trapéznadrág, és a Zimmer frei-ek világába, lassan billen a fény, megtelik élettel a színpad.
Műsoridő: 2 X 60 perc 10 perc szünettel
Szereplők: Viola: Vándor Éva/Gyebnár Csekka; Amadeo: Tahi-Tóth László/Beleznay Endre; Diego: Pusztaszeri Kornél/Pecsenyiczki Balázs; Margó: Placskó Emese; Pablo: Oroszi Tamás; Zapata: Lipták Péter; Serrano: Pecsenyiczki Balázs/Széplaki Géza; Marcsa: Lehel Kata; Bokodi: Galambos Zoltán
Rendező: Galambos Zoltán

Április 18. szerda 10.30
Lara De Mare – Amerikai legenda
Zenés játék Elvis Presley életéről egy részben, a Turay Ida Színház előadásában.
Elvis Presley nemcsak korának volt szimbolikus alakja. A mai napig milliós rajongótábor tartja életben a legendát. 2011-ben Budapest díszpolgára lett, és a Margit híd budai hídfőjénél parkot neveztek el róla. Az Amerikai legenda című előadásunkkal mi is a „királyra” emlékezünk.
Napvilágot lát Elvis egyetlen házasságának története, magánéletének kevésbé ismert részletei. Felcsendülnek az énekes ismert dalai, hogy újra és újra magával ragadjanak bennünket.
Műsoridő: 75 perc
Szereplők: Elvis: Frech Zoltán; Priscilla Presley: Szilvási Judit
Rendező: Boros Zoltán

ZENÉS-MESÉS BÉRLET

Jegyár: alkalmanként 1500 Ft
Február 7. szerda 10.00 és 14.30 Csipkerózsika – VSG Táncszínház
fotó: ÓKK 02.07. csipkerózsika
Március 21. szerda 10.00 és 14.30 Az Üveghegyen túl – Katáng Zenekar koncert
fotó: ÓKK 03.21. katáng
Április 25. szerda 10.00 és 14.30 Koldus és királyfi – BonBon Matiné

CSALÁDI VASÁRNAPOK

Gyerekelőadásink és koncertjeink általában egy óra hosszúak, szünet nélkül.
A bábszínházak után tartott kézműves játszóház és alkotónap programsorozatunk pedig 10 órától 13 óráig tart.

Február 4. vasárnap 10.00
Farsang
Élő–bábos, zenés előadás az ország egyik leghíresebb utazó gyermekszínháza, a Budai Bábszínház előadásában. Óvodás és kisiskolás gyermekeknek háromtól hétéves korig ajánljuk.
A jelmezbálos időszakban egy nagyon játékos és tanulságos farsangi történettel várjuk a kicsiket. Nagy eseményre készülnek Kerekerdőn, a farsangra. Mindenki éneket, verset tanul, jelmezt készít, hogy az eseményen jól szerepeljen. A farkas és a róka is megneszeli a készülődést. Ők nem tudnak semmit, se verset, se éneket, jelmezük sincs. Szeretnének viszont zsákmányt szerezni, mások kárán jóllakni. De vajon túljárnak-e a többiek eszén?
10.00–13.00 Kézműves játszóház: farsangi álarc készítése
Az előadás helyjegyes, jegyváltás kétéves kortól.
Jegyár elővételben: 1000 Ft és 1200 Ft, az előadás napján: 1300 Ft és 1500 Ft
Családi jegyár elővételben személyesen: 4000 Ft és 4800 Ft, aznap, a helyszínen: 5200 Ft és 6000 Ft
fotó: ÓKK 02.04. farsang

Február 11. vasárnap 10.00
A Hahó Együttes koncertje
Zene, móka, játszva tanulás kicsiknek és nagyoknak, öko-tudatosan, egy igazán interaktív, családi koncerten! A 2010-ben alakult együttes népszerű koncertjein az elhangzott dalok között játékos módon vezetik fel a gyerekeknek a környezettudatosság fontosságát.
A koncerten olyan közkedvelt dalok csendülnek fel, mint a Földlakó, Apa a legnagyobb hős a világon vagy a Ne legyünk betegek.
A Családi Vasárnapok koncertjein a nézőtérnél helyet alakítunk ki, hogy a gyerekek táncolhassanak is.
Az előadás helyjegyes, jegyváltás kétéves kortól.
Jegyár elővételben: 1200 Ft és 1400 Ft, az előadás napján: 1300 Ft és 1500 Ft
Családi jegyár elővételben személyesen: 4800 Ft és 5600 Ft, aznap, a helyszínen: 5200 Ft és 6000 Ft
fotó: ÓKK 02.11. hahó együttes
fotó: ÓKK 02.11. hahó együttes logó

Február 18. vasárnap 10.00
Szépség és a Szörnyeteg
A Nektár Színház előadásában.
A Szépség és a Szörnyeteg klasszikus története ezúttal zenés mesejátékban elevenedik meg a színpadon. Csodálatos díszletek, lenyűgöző jelmezek és fények között találkozik a Szépség az elátkozott Herceggel. Az előadás gyönyörű zenei, ének- és táncvilága magával ragadja a nézőt, felnőttet és gyermeket egyaránt. A mese megmutatja, hogy a szeretet mindent legyőz, és a szépség sokszor a külső mögött lakozik.
Az előadás helyjegyes, jegyváltás kétéves kortól.
Jegyár elővételben: 1200 Ft és 1400 Ft, az előadás napján: 1300 Ft és 1500 Ft
Családi jegyár elővételben, személyesen: 4800 Ft és 5600 Ft, aznap, a helyszínen: 5200 Ft és 6000 Ft

Február 25. vasárnap 10.00–13.00
Alkotónap – Nemezelj velünk!
A foglalkozást Dobinszki Csilla nemezműves, nemezoktató tartja, a BaRacka Műhely vezetője. A délelőtt folyamán kicsik és nagyok bepillantást nyerhetnek a nemezkészítés fortélyaiba, megismerkedhetnek alapfogásaival, és szépséges nemeztárgyakat vihetnek haza. Készíthetsz színes karkötőt, fodros kis virágot vagy akár egy általad díszített nemezlabdát. A programot interaktív játék és egyedi nemezjátékok kipróbálása színesíti. Igazi feltöltődés az egész családnak! Gyere, nemezelj velünk!
A programon 70 fő tud részt venni.
Jegyár: 500 Ft

TÁNCOS PROGRAMOK

Sirtos görög táncház
Január 28, február 4., 11., 18., 25. vasárnap 17.00–21.00
Tánctanítás, 17.00–18.00. Az élvezetes táncleckék után lehetőség nyílik a tanultak gyakorlására.
Jegyár: 1000 Ft
Casablanca táncláz
Január 19., február 23. péntek 20.00–23.00
A Casablanca Táncklub által szervezett társastáncos rendezvényen népszerű standard és latin zenékre táncolhatunk! A bulin bármely táncklub hobbi- vagy versenytáncosai gyakorolhatják a tanfolyamon megtanult lépéseket a gyermektől a szenior korosztályig.
Jegyár: 1600 Ft
A változtatás jogát a táncklub fenntartja.

ELŐADÁSOK

A Biblia világa – Ellentmondások a Bibliában
Február 13., 20. és 27. kedd 18.30
Előadók: Filep György és Kecskeméti János
Isten hatalmas szabadításai, történetek az Ószövetségből és az Újszövetségből.
Az előadások után kérdések felvetésére is sor kerülhet.
Belépő: 150 Ft

Történelmi előadás-sorozat
Előadó: Dr. Tóth József történész
Az előadások ingyenesek.
Január 16. kedd 15.00 Napóleon
Február 13. kedd 15.00 A reformkor
fotó: OKK-Történelmi előadás-Napóleon; OKK-Történelmi előadás-Széchenyi

Minden csütörtökön 17.15–19.00 / 19.00–22.00
Pszichológia / Időfizika
Előadó: Barna-Fóris Ágnes / Kisfaludy György
A világban elterjedt filozófiai és vallási kérdések merev kereteit próbáljuk feszegetni, hogy végre eljuthassunk a világ keletkezésének és működésének megértéséhez. A tudomány azt kutatja, hogyan, a vallás pedig azt mondja el, hogy mitől működik a világ.
Jegyár: 800 Ft, nyugdíjasoknak és diákoknak: 400 Ft

Életünk – egészségünk!
Előadás-sorozat a testi-lelki egészségünket, közérzetünket érintő mindennapi kérdésekről. Az előadások után beszélgetésre van lehetőség! Minden érdeklődőt szeretettel várunk!
Február 14. szerda 18.00 Sohasem elég? Cél: a megelégedettség
Február 21. szerda 18.00 Aggodalmaskodás és szorongás – Mindennapi életünk része?
Február 28. szerda 18.00 A depresszió életmódkezelései
Március 7. szerda 18.00 Mennyire vagyok egészséges? – Önteszt
Március 14. szerda 18.00 Terápiás módszerek útvesztőjében – Mi a jó nekem?
Március 21. szerda 18.00 A nyugalom szigete – Pihenésről, örömről, nevetésről
Március 28. szerda 18.00 Életmódváltás, mellyel csak nyerhetünk!

Előadók: Milbich Marianna Éva életmód-tanácsadó, lelkigondozó, Wolfgang Köbel fitoterapeuta, természetgyógyász
Az előadások látogatása díjtalan.

 

Óbudai Kulturális Központ
1032 Budapest, San Marco u. 81.
Tel: 06-1/388-2373, kulturkozpont@kulturkozpont.hu

Related Posts

Az Óbudai Kulturális Központ május-júniusi programjai

Az Óbudai Kulturális Központ májusban és júniusban is olyan programokat kínál, amelyeket nem érdemes kihagyni. Minden korosztálynak, széles skálán. SAN MARCO GALÉRIA Május 19. péntek 18.00…

Az Óbudai Kulturális Központ márciusi programjai

Az Óbudai Kulturális Központ márciusi programjai lenyűgözőek: lesz Udvaros Dorottya és Szinetár Dóra koncert, jótékonységi opreaelőadás a hajléktalan emberek megsegítésére, Hamupipő és Csipkerózsika a gyerekeknek,…

A TURAY IDA SZÍNHÁZ MŰSORA AZ óBUDAI KULTURÁLIS KÖZPONTBAN

Februártól áprilisig remek darabokkal szórakoztatja a nézőket  a Turay Ida Színház az Óbudai Kulturális Központban.

Óbuda Napja – 2018. május 3-5.

Óbudán komoly hagyománya van annak, hogy május első hétvégéjén színpompás forgataggal ünnepelnek a kerületben élők. Az Óbuda Napja immáron 12. éve szórakoztatja az idelátogató közönségét,…