Az Óbudai Kulturális Központ őszi programjai

Szeptemberben és októberben is remek programokkal vár mindenkit az Óbudai Kulturális Központ, gyertek!

SAN MARCO GALÉRIA

A MAGYAR FESTÉSZET NAPJA

Október 20. péntek 18.00
A T-Art Alapítvány festő támogatóinak kiállítása a Magyar Festészet Napja alkalmából
A T-Art Alapítvány idén is megrendezi éves kollektív tárlatát, melynek célja – mint minden évben –, hogy az alapítványhoz csatlakozó festőművészek közösen állítsák ki aktuális munkáikat.
A kiállítást megnyitja: Csender Levente író
Közreműködik: Erdélyi Balázs, Sződ kántora
A kiállítás november 10-ig, hétköznapokon 9–16 óráig látogatható.
ÓBUDAI TEÁTRUM

Október 7. szombat 15.00
Wolfgang Amadeus Mozart: A színigazgató
Operakomédia egy felvonásban

Libretto: Louis Wilhelm Schneider
A mű születése 1786. február 3. Bécs Mozart-Verz. 32.

2017 őszére megújul az Óbudai Kulturális Központ tereinek nagy része, és ezt a megújulást azzal szeretnénk megünnepelni, hogy meghívjuk a kedves közönségünket Mozart A színigazgató című komédiájának megtekintésére. Ehhez mindössze egy regisztrációra van szükség a 06-1/388-2373-as vagy a 06-1/388-7370-es telefonszámok valamelyikén. Ezzel egyidejűleg lehetőség nyílik a felújítás eredményének megszemlélésére.

Csupa mai ismerős, néha kacagtató, furcsa helyzet: adott egy zseni, egy géniusz, aki történetesen Mozart, és a színházi igazgató, aki a történelem szerint Schikaneder. A kiindulás, hogy ők ketten írják a színház számára a nagy művet. A művet, ami az emberi gondolkodásról, szépségről, jóságról, igazságról, emberségről szól. És akkor jönnek a művésznők… és a nagy kérdés: ki lesz a primadonna. Erről szól ez az édes, kacagtató történet…
A gyönyörű és önállóan is csodás nyitány, a különböző fület-lelket gyönyörködtető, káprázatos áriák és együttesek pedig nagyszerű zenei élmény jelentenek.

Szereposztás:
Emanuel Schickaneder, a színházigazgató Szolnoki Tibor
W. A. Mozart Dénes Viktor
Madame Krone, énekesnő Zsadon Andrea
Phillipe (M. Vogelsang), énekes… tenor Sövegjártó Áron
Sophie Uhlich, énekesnő … szoprán Zábrády Annamária
Aloysia Lange, énekesnő … szoprán Iván Gál Judit

Zenei vezető: Tassonyi Zsolt
A szöveget átdolgozta: Pataky Miklós
Díszlet: Zsadon Andrea
Jelmez: Tóth Barna
Stylist: Makány Márta
Színpadra állította: Zsadon Andrea

A belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a következő telefonszámok valamelyikén lehetséges: 06-1/388-2373, 06-1/388-7370.
Október 14. szombat 19.00
L’art pour l’art: Halványlila gőz
A L’art pour l’art Társulat legújabb, sorrendben 17. önálló színházi estjét tekintheti meg a nagyérdemű, amely garantáltan ugyanolyan, humorral teli kikapcsolódást nyújt, mint az előző 16 est. Az immáron 31 éve fennálló Társulat ezúttal is mindent megtett annak érdekében, hogy a nézők nevetőizmai egy percig se pihenjenek.
Mindenkit szeretettel invitál egy felhőtlen szórakozást ígérő estére a L’art pour l’art Társulat: Dolák-Saly Róbert, Laár András, Pethő Zsolt és Szászi Móni
Jegyár: 2800 Ft, 2500 Ft, 2300 Ft
Október 19. csütörtök 20.00
Koncz Zsuzsa koncert
Koncz Zsuzsa igazi állócsillag a magyar könnyű zene egén, dalai minden korban jelenünkhöz szólnak – ráadásul egyáltalán nem elérhetetlen legenda, hiszen koncertjeivel folyamatos és eleven kapcsolatot tart közönségével.
2016 novemberében megjelent Koncz Zsuzsa vadonatúj, 40. albuma Vadvilág címmel, ami három hét alatt aranylemez lett, februárra pedig már platinalemez. Ez kivételes teljesítmény a mai magyar médiavilágban.
A Vadvilág megjelenését követő elsöprő erejű koncert óriási sikert aratott a Budapest Sportaréna zsúfolt nézőtere előtt, és most folytatja diadalútját az ország városaiban.
A koncerteken természetesen az új lemez, de az előző, a Tündérország dalai is megszólalnak az elmaradhatatlan, régi nagy kedvencekkel együtt, melyektől Koncz Zsuzsa az lett, aki: ünnepelt, rajongott sztár és közvetlen, őszinte előadó.
Jegyár: 4200 Ft, 3900 Ft, 3600 Ft
Október 21. szombat 20.00
Európa Kiadó koncert


A nyolcvanas évek ismert underground zenekara, a Menyhárt Jenő gitáros-énekes-igazgató köré épülő Európa Kiadó az utóbbi évtizedekben periodikusan működött. A zenekarnak számos korszaka és felállása volt, de egy közös volt bennük: meg tudták őrizni az „itt és most” érzését. Az Európa Kiadó számtalan alkalommal, újra és újra képes volt oly módon megújulni, hogy nem lett a mainstream része, arra pedig kifejezetten ügyelt, hogy egyéni stílusát és működésének független szellemiségét fennállása alatt végig következetesen megtartsa. 2013-ban megjelent az Annak is kell című lemezük, melyet a 2016-os …Valahol lenni… album követett. A zenekar többgenerációs közönsége mára már nemcsak a klasszikus szerzeményeket, hanem az új dalokat is kívülről fújja, ilyen például a Feri, a Tánc vagy az Annak is kell. A Menyhárt Jenő által vezetett zenekar életében egy újabb fejezet kezdődött, hiszen 2017-ben immáron új zenekari felállással adtak teltházas, hatalmas sikert arató koncertet a MÜPA-ban.
Menyhárt Jenő – gitár, ének, Gyenge Lajos – dob, Tóth Zoltán ‘Spenót’ – basszusgitár, Bujdosó János – gitár, Kálmán András – billentyű
Jegyár: 3100 Ft, 2900 Ft, 2700 Ft

Irodalmi kávéház
A galéria ezen az esten kávéházzá alakul, ahol kellemes hangulatban, kávé és tea mellett, az asztalokon elhelyezett irodalmi étlapról lehet rendelni.
Jegyár: 500 Ft, ami magában foglalja egy kávé/tea árát!
Október 13. péntek 19.00 Verspincér: Balsai Móni Jászai Mari-díjas színésznő

Novemberi ajánló

November 11. szombat 20.00 Zséda és a kvartett koncert
Jegyár: 2700 Ft, 2900 Ft, 3100 Ft
November 24. péntek 20.00 Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint koncertje
Jegyár: elővételben 1500 Ft, aznap a helyszínen 2000 Ft

Nyugdíjas bérlet

A bérlet ára, helytől függően: 3600 Ft, 3400 Ft, 3200 Ft
Jegyár, helytől függően: 1700 Ft, 1500 Ft, 1300 Ft

Október 18. szerda 10.30
Aziz Nesin – Ölj csak meg, lelkem
Komédia két részben Ivancsics Ilona és Színtársai előadásában
A minden korosztálynak mondanivalóval szolgáló darabban két egyedül élő idős asszony hétköznapjaival találkozunk. Egymás szomszédságában álmodoznak, ábrándoznak a múltról, a jelenről és a jövőről. Különös függésben élnek egymással. Apró-cseprő gondjaik között sorozatgyilkosság hírét hallják a rádióban. A hírek szerint a gyilkos gázszerelőnek öltözve szedi női áldozatait, miután erőszakot követ el rajtuk. A hölgyek fantáziáját felcsigázza a hír. Aztán egyikük lakásán csöngetnek, és megjelenik egy figura, aki azt mondja magáról, hogy gázszerelő. A bizarr helyzetben kezdetét veszi a még bizarrabb komédia…

November 15. szerda 10.30
Kívánságcsokor
Magyar Zenés Színház
Teremi Trixi és Bozsó József zenés műsorának érdekessége, hogy a nézők szerkesztik. Népszerű operett, musical és örökzöld számokból is lehet választani. Mindig nagyon vidám előadás kerekedik, hiszen a fellépők maguk sem tudják, hogy éppen milyen műsorszám fog következni.

December 13. szerda 10.30
Mikó István: A gyomor örömei
Zenés, klasszikus kabaré
Örök igazság, hogy a férfi szívéhez a gyomrán keresztül vezet az út! A nézők szívéhez pedig a nevetésen át! Ez a vidám, zenés kabaré olyan kiváló szerzők jeleneteiből áll, mint Nóti Károly, Krúdy Gyula, Gábor Andor, Rejtő Jenő és Szilágyi György. Ezen kívül a monológok, versek, paródiák és dalok is mind az evésről és az ivásról, vagyis a gyomor örömeiről szólnak.
A nevettetésben Mikó István partnerei: Szabó Anikó és Suha Kálmán. Ezt „jól kifőzték”!

CSALÁDI VASÁRNAPOK

Október 1. vasárnap 10.00–13.00
Évadnyitó – a Zene világnapja alkalmából minden, ami zene és minden, ami zenél!
10.00 Kerek zenekar koncert
A Kerek Zenekar, Csoóri Julianna vezetésével évek óta az Óbudai Egyesített Bölcsődék Élő népzene programjának fontos szereplője. Koncertjükön a gyermekek, szülők, nagyszülők egyaránt részesei lehetnek a népi és a népzenéből merített játékoknak, meséknek, zenéknek. A vonós hangszerek mellett a tambura, a cimbalom és a citera határozza meg a zenekar hangzásvilágát, melyeket a bátrabbak meg is szólaltathatnak. Közösségi élmény az egész család számára.
11.00 Zenélj velünk! Zenei és kézműves játszóház
Hangtár – régi tárgyakra hangolva: teknők, sziták, paradicsompasszírozók, egy piros lábas és más izgalmas, régi tárgyak alakulnak át hangszerré ezen a napon. A kézműves sátorban pedig hangszerkészítés a nagyobbaknak, és satírozós baba-kézműveskedés a legkisebbeknek! Szeretettel várunk minden amatőr és profi gyermekzenészt, zenekedvelőt!
A kézműveskedés és a koncert mellett ugrálóvár, kisvonat várja a gyerekeket!
A belépés ingyenes!
Október 8. vasárnap 10.00
Hófehérke és a hét törpe
Az Óperenciás Bábszínház előadásában egy igazi klasszikust mutatunk be színházunkban.
A gyermekek nagy örömére Grimm meséje az eredeti szöveggel került színre. A hiú, gonosz királynő palotája és a törpék házikója látványos színpadképet varázsol a fülbemászó dallamokkal átszőtt, zenés mesejáték köré. Hófehérke, a gonosz mostoha, a vadász és a királyfi élő szereplők, míg a törpék és az erdei állatok nagyméretű kesztyűs, botos és pálcás bábokként elevenednek meg. A mese hangulatát vidám zenei világ fokozza.
Az előadást négyéves kortól ajánljuk!
10.00–13.00 Kézműves játszóház!
Az előadás helyjegyes! Jegyváltás kétéves kortól!
Jegyár elővételben: 1000 Ft és 1200 Ft, a helyszínen: 1300 Ft és 1500 Ft
Október 15. vasárnap 10.00
Gubás Gabi és zenekara: Berzengóciából jöttünk – koncert
Igazi családi koncert, igazi családi élmény!
A Berzengóciából jöttünk c. album az énekes, színésznő 3. lemeze, melyet Fonogram díjjal jutalmaztak mint az év gyerekalbumát. Az album és a koncert zenei anyagának válogatását az elmúlt kilenc év gyermekeknek szóló zenélése és tapasztalata segítette, ennek az esszenciáját kapják a nézők és a hallgatók. A dalok játékosak, könnyedek, viccesek, interaktívak, ezért nemcsak kicsiknek, hanem a felnőtteknek, az egész családnak is szórakozató élményt ígérünk.
Az előadás helyjegyes! Jegyváltás kétéves kortól!
Jegyár elővételben: 1300 Ft és 1500 Ft, a helyszínen: 1500 Ft és 1700 Ft
Október 29. vasárnap 10.00–13.00
Alkotónap – Nyomtatásra fel!
Izgalmas és játékos sokszorosító, nyomtatási technikák gyerekeknek!
A foglalkozást a NaN-art Rajztanoda és Grafikai Műhely alapítói, a számos szakmai díjjal kitüntetett Nádas Alexandra képzőművész és a Munkácsy-díjas Nagy Gábor festőművész hozza el hozzánk. A klasszikus magasnyomás eljáráson belül a színes linóleumnyomtatást, papírmetszést és kartonmetszet-eljárást tanítják meg a gyerekeknek és az egész családnak. Egy rövid, interaktív előadással és vetítéssel indul a program, majd utána a két művész segítségével minden technikát és gépet ki lehet próbálni, az alkotást pedig haza lehet vinni, hogy a családi otthon dísze legyen.
Jegyár: 500 Ft

ZENÉS–MESÉS BÉRLET
Jegyár: alkalmanként 1500 Ft
Október 11. 10.00 és 14.30 Bumba – interaktív zenés afrikai mese
Az előadás a Tatabányai Jászai Mari Színház, Népház és az Apró Színház együttműködéseként jött létre.
November 8. 10.00 és 14.30 Hattyúk tava – zenés-táncos mesejáték – Nektár Színház
December 6. 10.00 és 14.30 Mikulás és karácsonyi gyerekkoncert – Holló Együttes
TÁNCOS PROGRAMOK

Sirtos görög táncház
Október 1., 8., 15., 22., 29. vasárnap 17.00–21.00
Tánctanítás, 17.00–18.00. Az élvezetes táncleckék után lehetőség nyílik a tanultak gyakorlására.
Jegyár: 1000 Ft

Casablanca táncláz
Október 13. péntek 20.00–23.00-ig
A Casablanca Táncklub által szervezett társastáncos rendezvényen népszerű standard és latin zenékre táncolhatunk! A bulin bármely táncklub hobbi- vagy versenytáncosai gyakorolhatják a tanfolyamon megtanult lépéseket a gyermektől a szenior korosztályig.
Jegyár: 1500 Ft
A változtatás jogát a táncklub fenntartja.
ELŐADÁSOK

A Biblia világa – Reformáció régen és most
Október 3., 10., 17., 24., 31. kedd 18.30
Mi történt 500 éve? Miért volt szükséges a kereszténység megújítására? Mi teszi ma is értékessé számunkra a reformációt?
Október 3. A kereszténység és a reformáció: Jézus a vallási újító
Október 10. A középkori egyház és a korai reformátorok: Valdensek, J.Wycliff, Husz János
Október 17. A nagy reformáció: Luther, a bibliás pap
Október 24. Akik folytatták a reformációt: W.Tyndale, a Wesley testvérek
Október 31. Egy különleges történelmi időszak: a XIX, századi adventvárás
Előadók: Frend László, Stramszki István
Az előadások után kérdések felvetésére is sor kerülhet.
A belépés ingyenes!
Történelmi előadás-sorozat
Előadó: Dr. Tóth József történész
Az előadások ingyenesek.
Október 17. kedd 15.00 Hitért, hazáért
Minden csütörtökön 17.15–19.00 / 19.00–22.00, október 5. csütörtöktől
Pszichológia / Időfizika
Előadó: Barna-Fóris Ágnes / Kisfaludy György
A világban elterjedt filozófiai és vallási kérdések merev kereteit próbáljuk feszegetni, hogy végre eljuthassunk a világ keletkezésének és működésének megértéséhez. A tudomány azt kutatja, hogyan, a vallás pedig azt mondja el, hogy mitől működik a világ.
Jegyár: 800 Ft, nyugdíjasoknak és diákoknak: 400 Ft

Életünk – egészségünk!
Előadás-sorozat az egészségünket, közérzetünket érintő mindennapi kérdésekről. Keressük és megvilágítjuk azokat a szempontokat, amelyek segítenek életünk és közérzetünk jobbá tételében. Szeretettel várjuk az érdeklődőket!
Október 4. szerda 18.00 Labirintus – az önismeret útja, lehetőségei
Október 11. szerda 18.00 Kapcsolatteremtés, kommunikáció, hogy megértsük egymást
Október 18. szerda 18.00 Konfliktus? Az élet része, de a háború elkerülhető
Október 25. szerda 18.00 Érzelmi zavarok a hétköznapokban
Előadók: Milbich Marianna életmód-tanácsadó, lelkigondozó, Bandi Katalin mediátor, addiktológiai konzultáns, Wolfgang Köbel fitoterapeuta, természetgyógyász
Az előadások látogatása díjtalan.
BÖRZÉK

Október 21. szombat 9.00–13.00
Babaruhabörze
Várjuk a babaholmikat eladni vagy vásárolni kívánó szülőket.
Jelentkezni a börze hetén, hétfőn, személyesen az információs pultnál lehet!
Lehetőség van az asztal kiválasztására.
Asztal ára: 2500 Ft, állványok ára: 500 Ft / hozni kell! /
Vásárlóknak a belépés ingyenes!

Related Posts

Az óbudai Kulturális Központ februári programjai

Olyan csemegék lesznek februárban, mint Dés László koncertje, irodalmi kávéház Mácsai Pállal, és Ivan & The Parazol! Gyertek! SAN MARCO GALÉRIA Február 2. péntek 18.00…

Az Óbudai Kulturális Központ május-júniusi programjai

Az Óbudai Kulturális Központ májusban és júniusban is olyan programokat kínál, amelyeket nem érdemes kihagyni. Minden korosztálynak, széles skálán. SAN MARCO GALÉRIA Május 19. péntek 18.00…

Az Óbudai Kulturális Központ márciusi programjai

Az Óbudai Kulturális Központ márciusi programjai lenyűgözőek: lesz Udvaros Dorottya és Szinetár Dóra koncert, jótékonységi opreaelőadás a hajléktalan emberek megsegítésére, Hamupipő és Csipkerózsika a gyerekeknek,…

Remek programokkal nyitja az évet az Óbudai Kulturális Központ

Már most lehet tervezni a jövő évi kulturális programokat az Óbudai Kulturális Központ remek kiállításaival, koncertjeivel, programjaival. SAN MARCO GALÉRIA Január 13. péntek 18.00 Kácser…