Az Óbudai Kulturális Központ márciusi programjai

Márciusban is minden korosztály számára érdekes programokat nyújt az Óbudai Kulturális Központ.

San Marco Galéria

Március 11. péntek 18.00
Csendes terek – válogatás a Völgyi-Skonda Kortárs Gyűjteményből
Az ÓKK márciusi kiállításának alkotói Bikácsi Daniela, Krajcsovics Éva, Vojnich Erzsébet, Szüts Miklós, Szűcs Attila és Váli Dezső festőművészek. Festményeik közös motívuma a csendes, befelé forduló, szemlélődő hangulatú „belső tér”, a hétköznapin túli másik valóság szimbóluma.
A kiállítást megnyitja: Dr Szeifert Judit művészettörténész
Közreműködik: a Meszecsinka Duó, Oláh Annamária – ének, cajon, fuvola és Biljarszki Emil – szintetizátor, gitár.
A kiállítás április 8-ig, hétköznapokon 9-16 óráig ingyenesen látogatható.

Április 15. péntek 18.00
Megjelölt helyek
Nádas Alexandra és Nagy Gábor kiállítása
Az ÓKK áprilisi kiállítója dr. Nagy Gábor Munkácsy-díjas festőművész, a Magyar Képzőművészeti Egyetem Festő Tanszékének egykori vezető tanára és Nádas Alexandra Barcsay-díjas grafikusművész, a NaN-art Rajztanoda és Grafikai Műhely vezetője.
„Közös kiállításunk örömteli lehetőség, hogy felmutassuk a számunkra fontos megjelölt helyek üzenetét hordozó képszöveteket, általunk megélt képstruktúrákat, gondolatainkat.”

A kiállítást megnyitja: Galambos Ádám evangélikus teológus
Közreműködik: Csák László népzenész
A kiállítás május 6-ig, hétköznapokon 9–16 óráig ingyenesen látogatható.

KONCERT

Március 5. szombat 20.00
Esszencia Produkció – Szárnyalás
Az Esszencia a magyar zenei élet egyik legújabb formációja, amelyet a népzene, a jazz, illetve a klasszikus zene világában önállóan is kiemelkedő teljesítményt nyújtó, jeles előadó- és zeneművészek alkotnak. Az együttes a három különböző zenei stílus ötvözésével teremtett újszerű hangzásvilágot, s az így létrejött örömzenét tárja közönsége elé. A művészek sokféle hangszert használnak, és nemcsak a Kárpát-medence különböző nemzeteinek autentikus népzenéjére építenek, hanem többek közt Bach vagy Bartók zeneműveire is, melyekhez a fűszert a népzene alapú jazz muzsika adja.
A zenekar tagjai: Balogh Kálmán – cimbalom, Bognár András – nagybőgő, Csík János – népi hegedű, ének, Dresch Mihály – szaxofon, fuhun, Kunos Tamás – népi brácsa, Lakatos Róbert – klasszikus brácsa, hegedű, Kacsó Hanga Borbála – ének
Jegyár: 3 900 Ft, 3 200 Ft, 2 900 Ft

Március 12. szombat 19.00
„Csak álom, semmiség…” (Shakespeare)
Horgas Eszterrel beszélgetünk az est első részében, így a koncerttermek jól ismert előadóját most új szerepben ismerhetjük meg. A beszélgetés után a Partitúra Összművészeti Kurzus növendékeinek előadását láthatják. A bemutató egyik érdekessége, hogy Shakespeare világán túl, valós gyermekálmokból született. Játék az álom és valóság megjelenéseivel: zene, tánc és színház egyszerre!
Rendező: Horgas Ádám
Jegyár: 1000 Ft

00261201

Március 19. szombat 19.00
Dolák-Saly Róbert – Pedig de!
Abszurd jelenetek – dalok – diafilmek
A műsorban szerepel a legendás Besenyő család „zsenilis” öregje, Anti bácsi, megjelenik Naftalin Ernő „ötletológus”, és gyakran feltűnik a harsány Leopold mester, aki legsikeresebb diafilmvetítéseit közvetíti élőben és halóban, már amennyiben értelmezhető ez utóbbi jelző, mert szerintünk nem. Persze a szerző válogat legnépszerűbb abszurd dalaiból is.
Meghívott „meglepetésvendég” a L’art pour l’art-os Pethő Zsolt, akitől közös jelenetek és dalok előadását reméli a szerző, és teljes joggal. Zsolt a tervek szerint megszólaltatja a mára már igencsak elszemtelenedett Pandacsöki Boborjánt is, aki minden lehetőséget megragad, hogy felrúgja az eredeti műsortervet.
Jegyár: 2 500 Ft, 2 000 Ft, 1 500 Ft
Április 1. péntek 20.00
Kollár-Klemencz László – Legesleges
Kollár-Klemencz László szólóestje a Kistehén melankolikus koncertjeiből és számos kortárs magyar költővel való közös munkából nőtte ki magát szuggesztív, mély, érzékeny és népszerű előadássá. A művész, akivel a közönség a Budapest Bár fellépésein is találkozhatott. Erdős Virággal közös számuk, az Ezt is elviszem magammal, szinte azonnal nagy siker lett. A közös munka gyümölcse a 2014-ben megjelent, Legesleges című lemez – Kollár-Klemencz debütáló szólóalbuma. Grecsó Krisztiánnal irodalmi-zenei műsorokat adnak szerte az országban.
A program a Legesleges című albumra épül, ezt egészítik ki korábbi Kistehén-dalok az Ember a fán című lemezről.
Jegyár: 2 500 Ft, 2 000 Ft (bábszínházas ülésrendelosztás szerint)
Április 29. péntek 19.00
Dés László és Esterházy Péter estje – Szó és szaxofon
Esterházy Péter Kossuth-díjas író olvas fel írásaiból. Dés László Kossuth-díjas zeneszerző, szaxofonművész pedig zenével folytatja a felolvasásokat. Nincs meghatározva a műfaj, lehet regényrészlet vagy novella. A felolvasások közben, kellő dramaturgiai pontokon megszólal a zene, hangsúlyozva, aláhúzva vagy akár ellenpontozva az egyes szövegrészeket. Így az estnek kialakul egy íve, dramaturgiája, zene-dramaturgiája.
Jegyár: 2 500 Ft, 2 000 Ft, 1 500 Ft

ÓBUDAI TEÁTRUM

Irodalmi kávéház
A büfé ezen az esten kávéházzá alakul, ahol kellemes hangulatban, kávé és tea mellett, az asztalokon elhelyezett irodalmi étlapról lehet rendelni.
Jegyár: 500 Ft, ami magában foglalja egy kávé/tea árát!
Március 25. péntek 19.00
Verspincér: Rudolf Péter Kossuth-díjas és Jászai Mari-díjas színész, szinkronszínész, kiváló művész
Április 22. péntek 19.00
Verspincér: Koncz Gábor Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, érdemes művész

A Turay Ida Színház műsora

Körmendi János bérlet: 15.00 óra
Bérletárak:11200 Ft, 10000 Ft, 8000 Ft
Jegyár: 3200 Ft, 2900 Ft, 2400 Ft – helytől függően.

A színház a műsor- és időpont-változtatás jogát fenntartja!
Nyugdíjas bérlet 2016 tavasz
Bérletárak: 3500 Ft, 3200 Ft, 3000 Ft
Jegyár alkalmanként: 1500 Ft, 1400 Ft 1300 Ft
Március 9. szerda 10.30
Dankó Pista
A Magyar Zenés Színház előadása.
A Szeged környéki, szatymazi tanyavilágban az ezernyolcszázas évek közepén megszületett a kor legnagyobb hatású dalköltője, Dankó Pista. Előadásunk az ő rövid élettörténete sok vidám jelenettel és muzsikával elmesélve.
Szereplők: Kalmár Magda (Kossuth-díjas), Virágh József, Teremi Trixi, Bozsó József, Suki István, Ifj. Suki István
Közreműködik: A Dankó Cigányzenekar és a Dankó tánckar

Április 6. szerda 10.30
Idegenben keserűbb a sírás – Rusz Milán és Varga Klári műsora
Karády Katalin, miközben elénekli a korra legjellemzőbb, de nem a tőle leginkább megszokott dalokat, mély, emberi vallomásában felidézi a gyerekkorát, amit az atyai szigor határozott meg, de beavat minket a Svájcban töltött iskolai évei szépségeibe, sőt a legelső színházi élményeibe is…

CSALÁDI VASÁRNAPOK

Jegyár alkalmanként elővételben: 1000 Ft és 1200 Ft, a helyszínen 1300 Ft és 1500 Ft (Figyelem! A gyermekelőadások helyjegyesek. Jegyváltás 2 éves kortól!)

Minden előadásunk után szeretettel várjuk a gyerekeket ingyenes kézműves játszóházi foglalkozásra, ahol nem csak a gyerekek, de az anyukák, apukák és nagyik is kiélhetik kreativitásukat.
Március 6. vasárnap 10.00
Palinta klub – Tavaszi zsongás
Tavaszi dalokkal zsongnak együtt a palintások és a gyerekek, játékkal, énekkel, bábozással, mozgással és az elmaradhatatlan kézműves foglalkozással.
Jegyár: 1000 Ft.
Március 13. vasárnap 10.00
A kis hagymafiú története
A Maszk Bábszínház különleges, óriás marionett-bábos előadása.
Gyümölcsfalva lakóit az Üvegházy hatalmasok sanyargatják – a kövér Narancs báró, a pökhendi Czitrom herceg, a kényeskedő Cseresznye grófnék és a gonosz Paradicsom lovag. Igazságtalanságaikat a falubeliek megelégelik: Sütőtök anyó, Hagyma tanító úr és Körtemuzsika mester azonban börtönbe kerülnek, senki más nem segíthet rajtuk, csak a fiatal és erős Hagymácska, aki el is indul, hogy kiszabadítsa az igazságtalanul bebörtönzötteket, és megbüntesse a hatalmaskodókat.
Március 20. vasárnap 10.00 óra
Kippkopp a fűben
A Nefelejcs Bábszínház előadása.
A hó elolvadt, kisütött a nap, a virágok illatoznak. Kippkopp elindul, hogy játszópajtást keressen magának.
Április 3. vasárnap 10.00
Palinta klub – Zöldségcirkusz
Egészséges életmóddal, zöldségekkel, gyümölcsökkel ismerteti meg a műsor a legkisebb korosztályt is, játékosan, vidáman, sok zenével.
Jegyár: 1000 Ft

Április 10. vasárnap 10.00
Tematikus játszóház – Vuk nyomában
Fekete István regénye alapján ismerkedünk az erdők világával. Próbára tehetjük érzékszerveinket: felismerjük-e pusztán hangjukról az erdő állatait, tapintás alapján a jól ismert tárgyainkat, és természetesen beleszagolunk az „erdei” levegőbe is. Kézműves kuckónkban növénynyomatot készítünk.

Jegyár: 1000 Ft

Április 17. vasárnap 10.00
Tematikus játszóház – Indiánok nyomában
Tudnánk-e mi, mai városlakók, indián módra vadászni, nyomot olvasni, feltárni a vad rejtekhelyét, felismerni a hangjáról, hogy melyik vad közeledik? Eredeti indián játékokat és dalokat tanulunk, végül álomfogót készítünk.
Jegyár: 1000 Ft

ZENÉS-MESÉS BÉRLET

Bérlet ára: 2800 Ft, jegyár: alkalmanként 1000 Ft

Március 2. szerda 10.00 és 14.30 Óz – Magyar Nemzeti Gyermek és Ifjúsági Színház
Április 15. péntek 10.00 és 14.30 Jégkirálynő – Nektár Színház
Május 4. szerda 10.00 és 14.30 Hamupipőke – Magyar Nemzeti Gyermek és Ifjúsági Színház

TÁNCOS PROGRAMOK

Április 28. csütörtök 17.00
A tánc világnapjának ünnepe – A rendíthetetlen ólomkatona
A VSG Kamarabalett előadása.
Az előadás egyben összművészeti bemutató is, hiszen a klasszikus zenei aláfestéssel futó látványos táncjelenetek mellett néhány esetben bábjáték segítségével meséljük el főhősünk kalandos utazását. Csodás meseszínhelyek varázslatos váltakozása teszi feledhetetlenné a táncmesét.
A belépés ingyenes.
Sirtos görög táncház
Március 6., 13., 20., április 3., 10., 17., 24. vasárnap 17.00–21.00
Tánctanítás, 17.00–18.00. Az élvezetes táncleckék után lehetőség nyílik a tanultak gyakorlására.
Jegyár: 1000Ft

Casablanca táncláz
Április 22. péntek 20.00
A Casablanca Táncklub által szervezett társastáncos rendezvényen népszerű standard és latin zenékre táncolhatunk! A bulin bármely táncklub hobbi- vagy versenytáncosai gyakorolhatják a tanfolyamon megtanult lépéseket a gyermektől a szenior korosztályig.
Jegyár: 1400 Ft. A változtatás jogát a táncklub fenntartja.

ELŐADÁSOK

Március 1., 8., 22., 29., április 5., 12., 19., 26. kedd 18.00
A Biblia világa
Előadók: Filep György és Kecskeméti János
Isten hatalmas szabadításai, történetek az Ószövetségből és az Újszövetségből.
Az előadások után kérdések felvetésére is sor kerülhet.
Belépő: 150 Ft

Március 21., április 11. hétfő 16.00 Szent Margit Kórház Egészség Akadémia (Ingyenes)
Történelmi előadás-sorozat
Előadó: Dr. Tóth József történész
Az előadások ingyenesek.
Március 22. kedd 15.00 – A XX. század híres-hírhedt történeti személyiségei: Rákosi Mátyás

Április 12. kedd 15.00 – A XX. század híres-hírhedt történeti személyiségei: Nagy Imre

Minden csütörtökön 17.15–19.00/19.00–22.00
Pszichológia / Időfizika
Előadó: Barna-Fóris Ágnes / Kisfaludy György
A világban elterjedt filozófiai és vallási kérdések merev kereteit próbáljuk feszegetni, hogy végre eljuthassunk a világ keletkezésének és működésének megértéséhez. A tudomány azt kutatja, hogyan, a vallás pedig azt mondja el, hogy mitől működik a világ.

Börze

Babaruhabörze
Március 19. szombat 9.00–13.00
Várjuk a babaholmikat eladni vagy vásárolni kívánó szülőket. Asztalfoglalás március 16-án, szerdán 8.00-tól. Az asztal ára: 2500 Ft, az állványok ára: 500 Ft

Óbudai Kulturális Központ
1032 Budapest, San Marco u. 81.
Tel.: 388-2373
honlap: www.kulturkozpont.hu
e-mail: kulturkozpont@kulturkozpont.hu

 

Related Posts

Óbudai Piknik – IX. Civil és Nemzetiségi Nap – 2016. szeptember 17.

Boldog Salamon Kör  – Békásmegyer–Ófalu, Templom utca 10.00 Hivatalos megnyitó (az Év Civil Szervezete díj átadása, fogadás) 11.00 Baltazár Színház 11.30 Kincső Néptáncegyüttes 12.30 Juhász családi…

Rock/tér/idő – könnyűzene és képzőművészet

A Rock/tér/idő a magyarországi képzőművészeti színtér közelmúltjában kalandozik. A magyarországi könnyűzene és kortárs képzőművészet határvidékén létrejött ikonikus munkák, jellegzetes pozíciók, fontos helyszínek és meghatározó színterek…

Óbuda Napja 2016

2016. május 6–7. Fő tér – Szentlélek tér, Zichy udvar. A nap háziasszonya: Barabás Éva Május 6. péntek SZENTLÉLEK TÉR 16.00–22.00 Gasztronómiai kalandozások 18.00 Budapest Voices 20.30…

Családi vasárnapok az Óbudai Kulturális Központban

Januárban és februárban remek gyermekprogramokkal várja a kicsiket és szüleiket az Óbudai Kulturális Központ. Halász Judit, bábszínház, játszóház: lesz ott minden!