Rövidfilm pályázat – Miért szeretek élni?

Budapest Főváros XV. kerületi Önkormányzat és a Csokonai Művelődési Központ harmadik alkalommal hirdet jeligés pályázatot fiatal magyar filmkészítők számára 10-15 perces rövidfilm (kisjátékfilm) forgatókönyv készítésére, melynek mottója: Miért szeretek élni?

Rövidfilm pályázat – Miért szeretek élni?
Rövidfilm pályázat – Miért szeretek élni?

Ahogyan az elmúlt évek során, ezúttal is pályázni lehet eredeti és adaptációs tervvel, vagy más pályázatra még be nem adott forgatókönyvvel. A forgatókönyveket szakértő zsűri bírálja el: a zsűri elnöke Sándor Pál Kossuth-díjas filmrendező, zsűri tagjai Bezerédi Zoltán Kossuth-díjas színművész, rendező, Petrányi Viktória producer, László Tamás polgármester és Libor Anita filmes szakújságíró, a filmhu munkatársa.

A pályázatra készített forgatókönyvet 5 példányban kell benyújtani. Minden példányon jól olvashatóan fel kell tüntetni a jeligét, a szerző neve, illetve adatai nem szerepelhetnek a beadott pályaművön!

A pályázat beérkezési határideje: 2013. március 29. 18 óra

Az elkészült forgatókönyvet postai úton az alábbi címre kell eljuttatni:
Csokonai Művelődési Központ 1153 Budapest, Eötvös u. 64-66.

A borítékon a jelige szerepeljen, de a forgatókönyvet tartalmazó dossziéban lezárt borítékban kérjük feltüntetni az alkotó nevét, címét, elérhetőségét!

A második fordulóra hívott pályaművek alkotóitól a zsűri referencia filmet kérhet. A találkozó időpontját a zsűri a későbbiekben határozza meg.

A zsűri előreláthatólag 2013. április 19-én hozza meg döntését.

A zsűri által díjazott, megvalósításra javasolt forgatókönyv alapján (videotechnikával) készülő film teljes gyártási költségét külön szerződésben szabályozott keretek között és módon, a Budapest Főváros XV. kerületi Önkormányzata, a Csokonai Művelődési Központ közreműködésével biztosítja. A forgatókönyv/forgatókönyvek alapján elkészült film/filmek 2013. november 15-én a Rákospalotai Mozi -IV. Rövidfilm Szemle nyitófilmjeként kerül/kerülnek bemutatásra.

A film elkészültének és leadásának határideje (végleges fényelt, hangkevert kópia):  2013. szeptember 30.

A Rákospalotai Rövidfilmszemléhez kapcsolódóan forgatókönyv- pályázat kiírására először 2011 májusában került sor, akkor még csak 6 munka érkezett – ekkor készült Szirmai Márton Legenda című kisfilmje, amely a mozik műsorán is szerepelt, valamint a Lőrincz Nándor – Nagy Bálint duó 180/100 című munkája, amelyet a Szarajevói Filmfesztivál meghívott a versenyprogramjába. 2012-ben már több mint 30 pályamunkából válogatott a zsűri, végül három film készült el: Tóth Barnabás Újratervezés című munkája egy idős házaspár életét mutatja be autózásaikon keresztül – a film a legjobb kisjátékfilm díját nyerte a Filmkritikusi Szakosztálytól. Az ELTE Filmszakán tanuló Bouandel Doraya Kanapé címmel készített filmet, Lakos Nóra a “7 legjobb dolog, amit magyar ember evés közben csinál” forgatókönyvét Cserna-Szabó András novellájából írta a rendező és egy gasztronómiai megközelítésű családtörténetet mutat be játékosan. A végleges film a Nagyanyám köldöke címet viseli.

Forrás: magyar.film.hu

Kapcsolódó tartalom

Nemzetközi Természetfilm Fesztivál 2021, Gödöllő

Február 28-ig lehet nevezni a Nemzetközi Természetfilm Fesztiválra, amelyet május 28. és 30. között rendeznek meg Gödöllőn a Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivál részeként. Ebben…

Finisszázs – Érzelmes utazás

„Az én fotóim sokat beszélnek” – mondja Araki. Azt is mondja: „Ha az ember élete unalmas, a fotói is unalmasak lesznek.” Neki a fényképezőgépet elkattintani…

Bartis Attila: A szigeteken

Az idén ötvenéves Bartis Attila eddigi legnagyobb fotókiállítása az elmúlt években készített felvételeit mutatja be, az alkotó második otthonául választott Indonéziában készült sorozatokat állítva a…

Négy magyar fényképész munkája került a legjobbak közé az idei Sony World Photography Awardson

Négy magyar fényképész munkái kategóriájuk shortlistjére kerültek, továbbá a szakmai zsűri egy hazai fotós nevezését a világ 50 legjobb fotói közé jelölte.