Google Ösztöndíj fogyatékkal élő diákoknak

A Google Európai ösztöndíj az Európai Unió területén felsőfokú számítástechnikai tanulmányokat folytató, fogyatékkal élő diákoknak szól. Az ösztöndíj célja, elősegíteni a korlátok lebontását, amelyek akadályozzák a fogyatékkal élő hallgatókat tanulmányaik sikeres folytatásában, segíteni aktív szerepvállalásukat a számítástechnikai technológia létrehozásában és ezáltal erősíteni aktív, vezető szerepvállalásukat.

Google Ösztöndíj fogyatékkal élő diákoknak
Google Ösztöndíj fogyatékkal élő diákoknak

Az ösztöndíj mértéke: 7000 euró/ 2013/2014 tanév

Jogosultsági követelmények

  • A diákoknak Bachelor (alapképzés)-, Masters vagy PhD képzésben jogviszonnyal kell rendelkeznie a 2013/2014 tanévre
  • Beiratkozott hallgató valamelyik európai egyetemen vagy Izraelben
  • Európai állampolgársággal, állandó tartózkodási hellyel rendelkező és nemzetközi diákok pályázhatnak
  • tanulmányaikat számítástechnika, számítástechnikai mérnök (fejlesztő) vagy informatika vagy szorosan összefüggő területen folytatják.
  • A pályázó fogyatékkal élő személy, akinek mentális egészsége vagy hosszú távon egészségi állapota akadályoztatott (beleértve a diszlexia, diszpraxia, látászavar, halláscsökkenés, cukorbetegség, epilepszia, depresszió, szorongásos zavarok, valamint egyéb testi vagy szellemi fogyatékossággal vagy más egészségügyi körülményeket).

A nevezési határidő: 2013 február 01.

A nyertes pályázók az ösztöndíjon kívül a vállalat költségén 2013 júniusában látogatást tehetnek a Google európai központjában és részt vehetnek egy közösségi fejlesztő programon.

Bővebben: http://www.google.com/studentswithdisabilities-europe/

Forrás: palyazatok.org

Related Posts

Munkám visszavár – Pályázat “Visszafogadó munkahely díjra”

A JÓL-LÉT Alapítvány “Munkám visszavár” címmel pályázatot hirdet ”Visszafogadó munkahely díjra”.

Pályázat fiatalok vállalkozóvá válásához

A fiatalok vállalkozóvá válását támogató programot a Széchenyi-terv keretén belül dolgozták ki. A kormány célja, hogy tíz éven belül egymillió új és adózó munkahelyet hozzanak…

Ingyenes angol tanulási lehetőség a határ menti településeken

A határ menti térség polgárainak egyetlen felemelkedési lehetősége az életminőség javítása, a társadalmi egyenlőtlenségek csökkentése és a kirekesztettség megszüntetése.

Ahol jó gyereknek lenni – MISZME, az iskolai szociális munka tere

A Magyarországi Iskolai Szociális Munkások Egyesülete (MISZME) jelmondata az, hogy akkor jó a világ, ha jó benne gyereknek lenni. Ők hosszú évek óta mindent megtesznek…