Integrált divatbemutató és fél millió forint adomány a jótékonysági gálaesten

Gyönyörű modellek, remek hangulat és fél millió forint adomány – ez a mérlege a jótékonysági gálaestnek, melyet a Mozdulj! Közhasznú Egyesület szervezett, hogy a befolyt összeggel rászoruló gyermekeket támogasson. A programok között szerepelt egy egyedülálló divatbemutató egészséges és fogyatékossággal élő modellek, valamint sztárok részvételével, integrált táncbemutatók, és színpadra lépett az est meglepetésvendége, Király Linda is.

unnamed (3)

Különleges gálaesttel szervezett gyűjtést a Mozdulj! Közhasznú Egyesület a Don Bosco Iskolaház lurkóinak: a jótékonysági bál integrált divatbemutatóján ismert művészek, profi és amatőr modellek, köztük fogyatékossággal élők mutatták be ismert divattervezők kollekcióit. Az est további programjai között a közönség láthatott integrált táncbemutatókat, hallhatott énekprodukciókat, a felajánlásokkal és az est végi borárverésen befolyt összeggel pedig a rászoruló gyermekeknek segíthetett.
A jótékonysági gálaest házigazdája R. Kárpáti Péter volt, aki korábban bevallotta, szerinte Magyarország még mindig le van maradva más európai országokkal szemben, ha a jótékonyságról és az elfogadásról van szó. Ezért örül minden olyan alaklomnak, ami közelebb hozza az egészséges és fogyatékossággal élő emberek világát egymáshoz. Demcsák Zsuzsa, a gálaest fővédnöke minden olyan alkalmat különleges tart, amikor egy jótékonysági eseményhez kapcsolódhat, hiszen ismerőseivel karöltve ő maga is létrehoztam egy alapítványt Társ a bajban néven, ahol olyan sérültekkel foglalkoznak, akik saját hibájukon kívül kerültek kiszolgáltatott helyzetbe.

unnamed (2)A vendégek érkezése és Sass Sándor paralimpikon nyitódala után R. Kárpáti Péter és Demcsák Zsuzsa örömmel hívta a kifutóra az integrált divatbemutató modelljeit, akik hét magyar divattervező – Couture Szépkuti (Szépkuti Gabriella), Green Culture (Szabó Kriszta), Héjja Trend Line (Héjja János), Pastell Stúdió (Megla Rózsa), Szász Endre Kollekció (Szász Katalin), Szépligeti Fashion (Szépligeti Ágnes), Myrdin Fashion (Czinder Tímea) – különleges kollekcióit mutatták be. A modellek között voltak amatőr és profi, egészséges és fogyatékossággal élő hölgyek és urak a kicsi gyermekektől egészen az idősebb korosztályig. A bemutató, ami Sütő Enikő példátlan munkája nélkül nem sikerülhetett volna, hatalmas sikert aratott: a közönség vastapssal jutalmazta az összes modellt. Enikő izgatottan készült az estére, hiszen a koreográfia elkészítése mellett az ő feladata volt az is, hogy az amatőr modelleket – akik között Lengyel Zsófi és Becsey János képviselte a paralimpikonokat – lelkileg is felkészítse a különleges fellépésre.
A modellek közt szerepelt Teszári Nóra, aki nem egyedül érkezett a gálaestre, hiszen elkísérte őt húga is, aki évekkel ezelőtt egy betegség következtében kerekesszékbe kényszerült. A testvérek láthatóan jól érezték magukat a kifutón, hisz mindketten ragyogtak estélyi ruháikban. Ismét belekóstolt a modellkedésbe Takács Nóra. A Hogyan legyek jó nő? című sorozat műsorvezetőjeként gyakran találkozik olyan lányokkal, akiknek külsejük miatt nincs elég önbizalmuk, ezért tudja, hogy az amatőr modelleknek nincs egyszerű dolguk, amikor a nagyközönség előtt kell bemutatkozni.
Az integrált divatbemutatón fellépő művészek közt volt Schell Judit is: ő gyakran jár olyan eseményekre, ahol az integráció a cél. A színésznő szerint, míg külföldön természetesnek veszik, hogy a fogyatékkal élők a társadalom részei, itthon inkább megbélyegzik őket – és hogy ez változzon, a felnőttek felelőssége a gyermekeket az elfogadásra nevelni. Egy másik színésznő, a Barátok köztben Alizként megismert Nagy Alexandra számára családi örökség a jótékonykodás: szülei követendő példaként állnak előtte, ha adakozásról van szó. A cserfes szőkeség egyáltalán nem illetődött meg, amikor kerekesszékesek társaságában kellett a kifutóra mennie, hiszen egyik legjobb barátja is mozgáskorlátozott.
Az egyedülálló divatbemutatót integrált tánccsoportok előadása követte: fellépett a Gördülő Tánccsoport, színpadra álltak a Harmónia Táncklub autista- és társastáncosai. A táncok mellett a közönség megcsodálhatta Krizbai Teca énekesnő és Napsugár Anna jeltáncművész közös produkcióját, akik a divatbemutatón modellként is részt vettek. Az este szórakoztató programját egy különleges meglepetésvendég, Király Linda zárta, aki csodálatos hangjával elvarázsolta a közönséget.
Linda már gyermekkorában megtapasztalta, milyen jó érzés, ha másokon segíthet: az aranytorkú énekesnő kislányként a kórussal, melyben énekelt, kórházakban lépett fel az ünnepek előtt, hogy a dalokon keresztül okozzon örömet. A jótékonyságról azóta sem mondott le, és szerencsésnek tartja magát, hiszen rengeteg ember életébe hozhat boldogságot azzal, amit a legjobban szeret: a zenével.
A jótékonysági gálaest kedvezményezettjei a Don Bosco Iskolaház gyermekei, akik a több, mint ötszázezer forintos adományból új játszóteret kapnak, és részt vehetnek egy budapesti kiránduláson – hiszen sokuk még sosem járt a fővárosban.

Related Posts

Különleges ruhapróba jótékony sztárokkal

Különleges ruhapróbán vettek részt a sztárok: a Mozdulj! Közhasznú Egyesület jótékonysági estjének divatbemutatóján fellépő hírességek először találkoztak azokkal a ruhakölteményekkel, melyben a gálán vonulnak kifutóra.…

Jótékonysági akció fogyatékos gyermekeknek

Az elomagazin jótékonysági akciót indít nevelőotthonban nevelkedő, fogyatékossággal élő gyermekek számára. Kérünk mindenkit, hogy aki tud, segítsen.

Tedd ki a polcra életed koncertjét, és támogasd a daganatos gyermekeket!

Négy év után újraindul a Bin There és a Budapest Park közös projektje. Ennek lényege, hogy olyan zenekari “szemetet” zárnak palackba, ami a rajongók számára…

A Scitec Frissitő Kommandó ezúttal a futárokat lepte meg

Amellett, hogy a Scitec elkötelezett az egészséges életmód mellett – legyen szó mentális vagy fizikai egyensúlyról – időről időre fontos társadalmi és szociális ügyeket is…