Ismét kerekesszékes Szépségverseny – Miss Colours Hungary 2014

2014. március 22-én a Larus Rendezvényközpontban rendezik meg először – a Budapest-Center Rotary Club együttműködésének köszönhetően- , ezúttal nemzetközi keretek között – a Miss Colours International 2014 kerekesszékes szépségversenyt.

Vasas_Vanda_Miss_Colours_Hungary_1_1_

A verseny célja bemutatni, hogy a kerekesszékes hölgyek számára is kiemelten fontos a szépség, a nőiesség és a siker, valamint felhívni a figyelmet a munkahelyteremtés és az oktatás fontosságára.
„A fogyatékos emberek is teljes életet élni, dolgozni és sportolni szeretnének. Megállják a helyüket a nyílt munkaerőpiacon és a sportban is, kitartásból és akaraterőből is példát mutatnak” Szekeres Pál, a többszörös paralimpiai bajnok.

2012-ben útjára indult egy küldetés. Egy küldetés, amelynek legfőbb célja, vagy mondjuk inkább üzenete az volt, hogy megmutassa: a kerekesszékben ülő hölgyek számára is ugyanolyan fontos a szépség, és a nőiesség, mint ép társaiknak. A rendkívül egyedülálló kezdeményezés ötletgazdája Kazány Tibor, aki saját tapasztalatból tudja, hogy a mozgássérült emberek nehezebben tudnak érvényesülni, és kevesebb az önbizalmuk is. „Ezzel az eseménnyel minden gátat át akarunk törni. ” Ez volt Tibor válasza arra a kérdésre, hogy honnét jött az elképzelés az első magyar kerekesszékes szépségverseny megrendezésére.

Az első és a második verseny sikere ösztönzött minket arra, hogy a jövő évben is megrendezzük ezt az impozáns eseményt. Mert az ép emberek általában félnek az ismeretlentől, ezért sokszor félelemmel vegyes szánakozással tekintenek a mozgáskorlátozottakra. Fontosnak tartottuk bemutatni, hogy a kerekesszékes emberek is ugyanolyan problémákkal és örömökkel élik az életüket, mint bárki más. A verseny hatására mára már államigazgatási szinten is foglalkoznak a kezdeményezéssel. Emellett folyamatos meghívásokat kapunk sportrendezvényekre, illetve divatbemutatókra egyaránt.

Miss Colours International 2014.

2014 tavaszán, a korábbi Miss Colours kerekesszékes szépségversenyt – a Budapest-Center Rotary Club együttműködésének köszönhetően- immáron nemzetközi keretek között rendezik meg, ahol Magyarországról és külföldről egyaránt várják a jelentkezőket.

Célkitűzés: Az idei esemény legfontosabb küldetése az oktatás, és ebből fakadóan a munkahelyteremtés.

A versennyel kapcsolatos időpontok:
2014. január 14 – 2014. február 15. Jelentkezési időszak
2014. február 22. szombat Középdöntő, 8 döntős lány kiválasztása
2014. március 18-22. között Felkészítő tábor a döntősöknek
2014. március 22. DÖNTŐ

A versenyről bővebb információ: www.misscolours.com
Jelentkezési felhívás – bemutatkozó videó:

Related Posts

KÉT SCITEC VERSENYZŐ IS A TOP 10-BEN VÉGZETT A MR. OLYMPIÁN

Las Vegasban szeptember 14-16. között 52. alkalommal rendezték meg a világ legrangosabb testépítő és fitness versenyét, az Olympia Weekend-et, ahol többek között a Mr. Olympia…

MÁRCIUSBAN LESZ A 2. MAGYAR FILMHÉT

A Magyar Filmakadémia a Magyar Nemzeti Filmalap és az NMHH Médiatanácsa támogatásával 2016. március 1. és 6. között rendezi meg a 2. Magyar Filmhetet. A…

PÉTERVÁSÁRA, MISKOLC ÉS MOHÁCS AZ ELSŐ HÁROM A KOVÁCS KATI EGRI DALVERSENYEN

Október 27-én rendezték meg Egerben a Kovács Kati Egri Dalversenyt, melyen csaknem 230 fiatal lépett színpadra az előzsűrizés után a döntőbe került 9 énekegyüttes tagjaként.…

Fald Fel A Várost! – Online Street Food Verseny!

Budapest – Nincs Magyarországon, sőt Budapesten sem, aki ne szeretné a finomságokat, és ne szeretne a hagyományos ízek mellett újakat is kipróbálni. A citybrands.hu most…