Nemzetközi mezőnyben is tarolnak a magyar rúdtáncosok

Ismét kiemelkedően teljesítettek a magyar lányok a nemzetközi rúdtánc mezőnyben, hiszen a European Pole Sport Championship versenyen junior szóló kategóriában és junior duó kategóriában is aranyérem született. A verseny zsűrijében helyet kapott Pirner Alma is, aki Dollhouse Táncstúdió vezetője, a hazai Miss Poledance Hungary verseny szervezője.

Floch BernadettHazánkban egyre népszerűbb mozgásformává válik a rúdtánc – mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy évről-évre kiemelkedően teljesítenek a magyar lányok a nemzetközi versenyeken. Az idei European Pole Sport Championship rúdfitnesz versenyen két hazai aranyérem született, ami megerősíti a magyar lányok helyét a nemzetközi mezőnyben.
„A rúdfitnesz Európa bajnokság már tavaly is aranyéremmel zárult a magyar lányok számára, akkor Pálmaffy Barbara és Bardóczy Ilka felnőtt duó kategóriában tudott győzni. Az idei versenyre minden eddiginél többen, összesen 98 résztvevő regisztrált. A magyar lányok ezúttal a junior kategóriában jeleskedtek, ahol két aranyérmet is nyertek: Floch Bernadett szóló kategóriában és duó kategóriában is a legjobbnak bizonyult, utóbbiban Szlávy Eszterrel sikerült az első helyet megszerezniük. A European Pole Sport Championship nagyon különleges verseny, mert ellentétben a poledance versenyekkel, a zsűri itt a rúdfitneszt mint sportot értékeli, a technika, a mozdulatok és az atlétikai elemek alapján pontoz. A poledance versenyeken, amilyen az október 12-én megrendezendő Miss Poledance Hungary, a hangsúly a show-n van: olyankor értékeljük a produkcióhoz választott zenét és kosztümöt, a testbeszédet, a mimikát, a magassarkú viselését és a show történetét – vagyis a produkció művészi értékét is” – mesélte Pirner Alma.
Floch Bernadett nem először bizonyította tehetségét nemzetközi mezőnyben, hiszen az idei londoni világbajnokságról is aranyéremmel tért haza.
„A külföldi versenyekről mindig sok tapasztalattal térek haza. Élvezem a külföldi rúdtáncosok társaságát, ráadásul megismerhetem az ő technikai fogásaikkal, új trükköket leshetek el. Az idei mezőny nem volt olyan erős, összesen négyen indultuk a junior kategóriában, és bár a többi lánynak gyönyörű lába és tökéletes spicce volt, nálam később kezdtek rúdtáncolni, így nem tudtak annyira kibontakozni a kűrjükben, mint én. Már rutinos versenyzőnek mondhatom magam: részt vettem amatőr bajnokságokon, majd idén a londoni világbajnokságon aranyérmet szereztem junior kategóriában, végül a hazai EB-selejtezőn is jól szerepeltem, így jutottam ki végül a European Pole Sport Championship-re, Prágába, ahol végül két aranyérmet szereztem. A verseny alatt sajnos kibicsaklott a bokám, de szerencsére nincs komoly baj és folytathatom az edzést. Mivel kiskorú vagyok, az idei Miss Poledance Hungary versenyen még nem indulhatok, de egy különleges műsorszámmal bemutatkozom az estén” – mesélte az Európa bajnok Floch Bernadett.
A hazai közönség tehát legközelebb október 12-én találkozhat a Miss Poledance Hungary-n, azaz a magyar rúdtánc bajnokságon, amelynek győztese a világversenyen képviseli Magyarországot.
További információ: http://www.poledancehungary.com/
Az EB győztes kűrök: http://www.youtube.com/watch?v=cuEqIp6fKd0

 

Related Posts

Új év, új én: tippek a séftől és a gyógytornásztól az életmódváltáshoz

Az újév beköszöntével elindul a fogadalmi hullám, sokan döntenek úgy, hogy radikális változást szeretnének elérni, és 2024-ben az egészség lesz fókuszban az életükben. Ám jobb,…

Fokozza a zsírégetést az edzés előtt fogyasztott erős kávé

Az edzés előtt fél órával fogyasztott erős kávé fokozza a zsírégetést egy spanyol kutatás szerint. A Granadai Egyetem (UGR) pszichológiai karának tudósai kimutatták, hogy a…

Köszönjük, hogy mész

5 millió forint értékű adományt jutatott el a Scitec a frontvonalban lévők megsegítésére Nagyszabású támogatói programot indított el a sport-táplálékkiegészítőket gyártó Scitec a koronavírus helyzetre…

Megújul a Scietec

Új stratégia mentén folytatja kereskedelmi és marketing tevékenységét a Scitec, amely Európa egyik legismertebb sport-táplálékkiegészítő márkája. A megújulás jegyében két új almárkát is kifejlesztettek, amelyek…