Új magyar film: Megdönteni Hajnal Tímeát

Augusztus közepén kezdődött és kedden a Budapest Körszállóban fejeződött be a Megdönteni Hajnal Tímeát című film forgatása. Herczeg Attila rendező első nagyjátékfilmjének főszereplői Osvárt Andrea, Simon Kornél, Szabó Simon, Jordán Adél, Szandtner Anna, Lengyel Tamás és Kamarás Iván. A 100 perces romantikus vígjáték 2014. február 14-én, Valentin napon kerül majd a hazai mozikba.

VKF_5868_szabos_osvart

„Reményeim szerint a harmincasok azért fogják szeretni a filmet, mert róluk szól, a huszonévesek, mert ki lehet röhögni a harmincasokat, a nők, mert van benne szerelem, a férfiak pedig, mert van benne szex.” – kezdte a Megdönteni Hajnal Tímeát című film forgatási tapasztalatait összegző sajtótájékoztatót Ferenczy Gábor producer.

Horváth Dani (Simon Kornél) az esküvőjére készül. Minden tökéletes. Aztán jön egy 15 éves érettségi találkozó, jön a volt osztálytárs és barát, a mostanra szupermodellé lett Hajnal Tímea (Osvárt Andrea), és jön egy gyenge pillanat. Nem nagy ügy. Mindenkivel előfordul az ilyesmi. Csak az a gond, hogy ezt a gyenge pillanatot valaki videóra vette. Az elkövető Bögöcs (Szabó Simon), az osztály leggátlástalanabb és leggusztustalanabb figurája. Úgy tűnik, Bögöcs kezébe most olyan fegyver került, amivel végre elérheti a gimnázium óta vágyott célt: Megdönteni Hajnal Tímeát.

Augusztusban kezdődött a film forgatása és a 30 forgatási nap alatt közel 20 helyszínen dolgozott a stáb: több jelenetet rögzítettek Pilisvörösváron, Piliscséven, Perbálon az utcai történéseket helikopterről vették fől, jártak az Óbudai Egyetemen, a Borssó étteremben, a Buddha Bárban, a budapesti Feneketlen tónál, a Fradi pályán, sőt egy Keleti Károly utcabéli liftben is filmeztek. A reklámszakmából érkező elsőfilmes rendező, Herczeg Attila az eddigi munkáról így nyilatkozott „Egy film létrejötténél a megfelelő szakmai és pénzügyi háttéren felül a forgatás minőségét alapvetően a színészek és stábtagok egymás iránti tisztelete és szeretete határozza meg. Nincs a Földön annyi pénz, amely képes az emberi kvalitást felülírni.”

A film egyik főszereplője, Osvárt Andrea szerint a Megdönteni Hajnal Tímeát az elmúlt évek legjobb vígjátéka lesz. A történet kapcsán elmondta, hogy a valós élete sok párhuzamot mutat filmbéli karakterével. „Nekem is idén volt a 15 éves érettségi találkozóm, ahol leginkább arra vágytam, hogy úgy beszéljenek velem, mint egy hétköznapi emberrel, s ne úgy, mint egy ismert személlyel. Úgyhogy abszolút bele tudom élni magam Hajnal Tímea szerepébe.” –tette hozzá.

A film költségvetése 334 millió forint, melyből 233,5 millió forint a Magyar Nemzeti Filmalap támogatása. A fenmaradó rész közvetett állami támogatásból, szponzorációból és a gyártó Focusfox Stúdió önrészéből tevődik össze. A Megdönteni Hajnal Tímeát fő média-támogatója az RTL Klub. Az MHT Produkció gyártásában készülő Megdönteni Hajnal Tímeát producere Ferenczy Gábor és Tőzsér Attila, a forgatókönyvet Csurgó Csaba írta. A 100 perces romantikus vígjáték 2014. február 14-én, Valentin napon kerül majd a hazai mozikba.
https://www.facebook.com/MHTprod

Related Posts

A Hét kis véletlen május 20-tól a mozikban

Gothár Péter legújabb filmjét május 13-ától már előjátsszák a filmszínházak. Május 20-án kerül a magyar mozikba Gothár Péter új alkotása, a Hét kis véletlent (16)…

Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre – Horváth Lili filmje

A napokban a 77. Velencei Filmfesztiválon nagy sikerrel debütált Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című alkotást premier előtt, szeptember 12-én láthatja először a magyar közönség…

HAMAROSAN ÁTADJÁK A MAGYAR FILMDÍJAKAT

Egy héttel az Oscar-díj átadás után, március 11-én, vasárnap este a filmszakma képviselői, filmes alkotók és neves színművészek jelenlétében a Vígszínházban rendezik meg az ünnepélyes…

Most sem okozott csalódást – Lezárult a 4. Magyar Filmhét

Immáron negyedik alkalommal került megrendezésre a Magyar Filmhét, a Magyar Filmakadémia Egyesület szervezésében, a Magyar Nemzeti Filmalap és az NMHH Médiatanácsa támogatásával. Idén az eseménynek…