A Portugál színházban, könyvben és DVD-n!

Fröcsike, szivacsmalac, gumikácsa, nájlonorkídea. Ki ne ismerné a Katonában 16 éve töretlen sikerrel játszott PORTUGÁL című darabot?! 2014. június 12-én jelenik meg együtt az Egressy Zoltán írta eredeti könyv és a Lukáts Andor rendezte színházi előadás DVD-n.

Portugál2

Ebből az alkalomból Portugál-napot tartanak a Katona József Színházban. 17 órakor a Kantinban szervezett könyv+DVD bemutatón jelen lesz Pelsőczy Réka, Csuja Imre, Lukáts Andor és Egressy Zoltán, az esti előadás után pedig 22 órától az ingyenes közönségtalálkozón az előadás szereplői sztorizgatnak majd. Mindkét esemény háziasszonya Veiszer Alinda.

Portugál1

Irgácsot hiába keressük a Google Mapsen, mégis nagyon ismerős. Ismerős a magyar vidékről, és ismerős a Katonából, ahol 1998 óta játsszák töretlen sikerrel Egressy Zoltánnak ezt a néha burleszkké fajuló, néha nagyon is megrendítő darabját, a PORTUGÁLt Lukáts Andor rendezésében, amelyből most vadonatúj felvétel készült!
És mennyire, de mennyire ismerős Lajoskám, a csupaszív-csupahas kocsmáros (Csuja Imre), lánya, a szerelemvágyó Masni (Pelsőczy Réka), Csipesz, a furabeszédű viccesember (Bán János), asszonya, Jucika (Szirtes Ági), aki folyton fröcsikézik és egy másik „f” betűs szót is gyakran használ, Sátán (Varga Zoltán), akit bábuvá merevített az alkohol, Retek, az intézkedő szerepbe beleragadt exrendőr (Lengyel Ferenc), és a miseborász pap (Mészáros Béla).

2014. június 12-én jelenik meg a Parlando díszdobozos kiadványa, mely az eredeti könyvet és az előadás hétkamerás felvételét tartalmazza DVD-n. Aznap természetesen a PORTUGÁLt játssza majd a színház, az esti előadás után pedig 22 órától az ingyenes közönségtalálkozón a színészek elmesélik az elmúlt 16 év legviccesebb sztorijait, illetve válaszolnak a nézők kérdéseire. Mindkét esemény háziasszonya Veiszer Alinda. A könyv+DVD a helyszínen kedvezményesen lesz kapható.

Related Posts

Ne kérdezd, ki voltam – Szepes Mária élete a Spirit Színházban

Miként válik egy fiatal lány a „mágia” nagyasszonyává és milliók példaképévé, akinek segítségével, tanácsadásával, lelki tisztánlátásával sok ember életének támasza lett? Erre a kérdésre is…

Könyvajánló: Czingel Szilvia (szerk.):SZAKÁCSKÖNYV A TÚLÉLÉSÉRT

Különleges dokumentum az a „receptkönyv”, amit a háború utolsó hónapjai során az ausztriai lichtenwörthi táborba deportált magyar nők írtak, emlékezetből.

Szinpadon a Jadviga párnája – Belvárosi Színház

Závada Pál 1997-ben megjelent, naplóformában írt regénye, a Jadviga párnája a jelenkori magyar irodalom kiemelkedő alkotásainak egyike, mely egyszerre szerelem, család- és falutörténet.

Közeleg a Fekete Péter bemutató a 20 éves Centrál Színházban

Básti Juli és Alföldi Róbert most először játszanak egy színpadon December 8-án mutatja be a 20. évfordulóját ünneplő Centrál Színház a Fekete Péter című magyar…