A Sony már 2,1 millió Playstationt adott el

A PLAYSTATION®4 (PS4™) nemzetközi eladásai meghaladták a 2,1 millió darabot, miután az új konzol Európában, Ausztráliában és Latin Amerikában is piacra került.

mu-bravia-ps4flow-EUen_1385391567Már december első napján túllépett a 2,1 millió példányon a PS4™ konzol. Ez a példányszám tartalmazza a november 29-én Európában és Ausztráliában eladott 700 ezer darabot is.

A PS4™ november 15-én jelent meg az Egyesült Államokban és Kanadában, majd november 29-én Európában, Ausztráliában és Latin Amerikában – jelenleg pedig 32 országban kapható.

A játékkonzol magyarországi bemutatásának napja várhatóan december 13. A játékosok először az Allee bevásárlóközpontban található 576 boltban találkozhatnak majd a PS4™-el, a december 12-én megtartott éjféli nyitvatartás során. Az eseményre csak a konzolt előrendelő első 300 kiválasztott kap meghívást. A cosplay versennyel és egyéb programokkal színesített bemutatón több mint 200 játékos pedig már át is veheti új konzolját.

„A PS4™-é a Sony PlayStation történetének legsikeresebb Észak-Amerikai bemutatkozása, melyet hasonló siker követ a többi kontinensen” – emelte ki Andrew House, a Sony Computer Entertainment Inc. elnök-vezérigazgatója.
A szakember hozzátette, hogy már előrendelésekben sokkal több készülék fogyott el, mint amennyit a Sony jelenleg szállítani képes, de a cég mindent megtesz azért, hogy karácsonyra elég konzol kerüljön a boltokba. „Rendkívül hálásak vagyunk a PlayStation rajongóknak az újra és újra megmutatott végtelen szeretetükért és támogatásukért” – tette hozzá Andrew House.

A rajongást egyébként mindennél jobban mutatja, hogy az újdonsült PS4™ tulajdonosok a néhány nap alatt már több mint 6,5 millió képernyőfelvételt osztottak meg a Facebookon, a Twitteren, a Ustreamen és a Twitchen, ami annak köszönhető, hogy az új vezeték nélküli PS4™ kontroller egyetlen “Share” gomb lenyomásával lehetővé teszi a játékmenet megosztását.

Related Posts

Bemutató: Samsung Galaxy Buds Pro fülhallgató

A Samsung új generációs fülhallgatót mutat be, a Galaxy Buds Prót. Az új okoseszköz kiemelkedő hangzást, hívásminőséget, intelligens aktív zajszűrést és sokoldalú csatlakoztathatóságot biztosít. Mindezt…

Budapest legmenőbb teraszát keresi a Főváros!

Laza, puccos, kutyabarát, gyerekbarát? Háztetőn, Duna parton vagy parkban,..? Mindenütt terasz! Idén harmadik alkalommal hirdeti meg a budapesti kerthelyiségek és vendéglátós teraszok versenyét a Főváros.…

PlayStation 4 – túl az 5 millión

A Sony Computer Entertainment (SCE) bejelentette, hogy a PlayStation®4 globális értékesítése meghaladta az 5,3 millió eladott példányt, és továbbra is dinamikusan növekszik.

Megérkeztek a forgatható és szétszedhető Sony PC-k

A Sony másodpercek alatt tabletté alakítható notebookja és a világ legvékonyabb Windows 8 operációs rendszerrel rendelkező tabletje a Sztárban sztár stúdiójában mutatkozott be a magyar…