Új tehetségkutató: indul a Ki Mit Tube!

Augusztus 18-án indul a Magyarországon és a világon is egyedülálló tehetségkutató, a Ki Mit Tube, amelyen bárki nyerhet, ha elég kreatív és egyedi videó tölt fel magáról. Ez egy olyan tehetségkutató lesz ahol elenyésző szerepe lesz a zsűrinek – ígérik a szervezők. A zsűri tagjaiból Puzsér Róbert az ürülékben fogja keresni az igazgyöngyöt, míg Fluor Tomi az igazán különc videókat várja. Szeptember végén hirdetnek győztest, aki egy autóval és egy millió forinttal lesz gazdagabb.

images (1)

A feltöltendő alkotások egyetlen fontos kritériuma, hogy az alkotónak látszódnia kell a videón – tehát nem ügyes filmeseket, hanem szerepelni hajlandó tehetséges előadókat várnak a verseny során- nevezni egyénileg és csapatban is lehet. A verseny hivatalos oldalán augusztus 21-től lesznek láthatóak az első videók. A verseny ezen szakasza szeptember 13-ig, éjfélig fog tartani. Ebben a négy hétben a zsűritagok is megkezdik napi munkájukat, hiszen kommentelik, kritizálják a feltöltött produkciókat, vitába szállnak egymással, a műsorfolyam követőivel, vagy támogatásra, szavazásra buzdítanak. De mindenki más is beleszólhat majd a vitába a verseny oldalán és egyéb fórumokon.

Az első kör után a 15 legtöbb szavazatot kapó videó kerül a következő körbe, a szavazás szeptember 15-én fog lezárulni. Ezután kerül csak igazán döntéshelyzetbe a zsűri, hiszen ebből a tizenötből választják majd ki a nekik legjobban tetsző ötöt, akik a döntőbe kerülnek. A döntősök ezután új feladatot kapnak, és négy napjuk lesz a kivitelezésre. A negyedik nap végéig a versenyzőknek fel kell tölteniük a Ki Mit Tube szerverére az új produkciókról készült videóikat.
Az esemény sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy percenként 100 órányi videó kerül fel a videómegosztóra, erre reagálva a zsűri egyik tagja Puzsér Róbert csak úgy reagált: „mindenki tudja, hogy ebből 99 és fél óra sz*r. Nekünk az lesz a feladatunk, hogy ebből kihalásszuk az igazgyöngyöt.” Egy másik zsűritag, Fluor Tomi, – akinek a felfutásában jelentős szerepe volt a videómegosztó oldalnak – már alig várja, hogy igazi különc videók kerüljenek fel az oldalra.

https://www.youtube.com/watch?v=o_biFdd-a6A

A zsűri tagja még egy igazi első generációs YouTube-sztár, a Hollywood Hírügynökség nevű filmes videóbloggal befutó Szirmai Gergő, de mellettük véleményezni fogja a feltöltött produkciókat Kovács Patrícia színésznő, Mondik Noémi képzőművész, Sárközi Gyula koreográfus, Péterfy Bori, Puskás Peti, Saiid az Akkezdet Phiaiból, illetve a 444.hu két újságírója, Tamás Bence Gáspár és Ács Dani.
A Ki Mit Tube győztese egy Seat Ibiza autót és egy millió forintot kap majd, emellett pedig ellátogathat a Google YouTube Space nevű londoni oktatóközpontjába. De ami a legfontosabb, a legjobbak útját egy profi YouTube menedzsment egyengeti később.

Minden további részlet a szavazás és a jelentkezés menetéről a kimittube.hu oldalon.

Forrás: hvg.hu

Related Posts

KÉT ÚJ ELŐADÁST MUTATOTT BE A STAFÉTA

A tehetséggondozás támogatása érdekében Budapest Főváros Önkormányzata a FÜGE lebonyolításában meghívásos pályázatot tett közzé 2015 őszén. A STAFÉTA célja, hogy a kisebb produkciók és a…

Új magyar kötetek, ’56-os programok az őszi Margón

Esterházy-hommage, koncertek, beszélgetések nem csak a szépirodalom jegyében a 12-én kezdődő Margó Irodalmi Fesztiválon! 5 nap, 55 program, 35 dedikálás, rengeteg szerző és új kötet, külföldi…

Óbuda Napja 2016

2016. május 6–7. Fő tér – Szentlélek tér, Zichy udvar. A nap háziasszonya: Barabás Éva Május 6. péntek SZENTLÉLEK TÉR 16.00–22.00 Gasztronómiai kalandozások 18.00 Budapest Voices 20.30…

MÁRCIUSBAN LESZ A 2. MAGYAR FILMHÉT

A Magyar Filmakadémia a Magyar Nemzeti Filmalap és az NMHH Médiatanácsa támogatásával 2016. március 1. és 6. között rendezi meg a 2. Magyar Filmhetet. A…