Egy mosollyal több a Roma Club Alapítvánnyal

A Roma Club Alapítvány kiemelt programja az „Egy mosollyal több” akciósorozata.

Az Egy Mosollyal Több jótékonysági eseménysorozatukkal Magyarország leghátrányosabb gyermekei számára biztosítják az első színházi és más kulturális élményüket. Olyan hátrányos helyzetű gyerekekről beszélünk, akik sokat nélkülöznek, nincs megfelelő ruházatuk, nem étkeznek megfelelően és rendszeresen, sok esetben hiányoznak a tanításukhoz szükséges alapfelszerelések, de a tanulás és az iskolai környezet nagyon fontos számukra és szüleik számára is. Pedagógusaik és a szülők maximálisan, erejükön felül megtesznek mindent, hogy biztosítani tudják a hiányzó elemeket. Azonban a legtöbb esetben a kulturális kikapcsolódásra, a minőségi kultúra megtapasztalására már nem futja. Ezért is szeretnék ezeket a gyerekeket meglepni életük első színházi élményével, hogy megízleljék és megszeressék ennek a fantasztikus világnak a lehető legtöbb éltető elemét.
Országos egy év alatt 6076 gyermeknek szereztek kulturális és más élményeket.
Az élmények listája szinte kifogyhatatlan, a gyerekek voltak színházakban, cirkuszokban, vidámparkokban, barlangtúrákon, élményparkokban, nyári táborban, élőcsocsó rekorddöntésen, továbbképzéseken, operában, iskolai sportnapon, vagy karácsonyi ételosztáson.
Összesítve a családoknak körülbelül 15 millió forintot spóroltak meg.

Másfél éves Mosoly fakasztásukat Kulka János és Kökény Attilával hozták létre, akik egyben az alapítványuk munkatársai is. Márciustól nyárig további közel 5 ezer kisgyereknek biztosítanak mosolygós kikapcsolódást. A legközelebbi a Csiki Gergely Színházban a Lúdas Matyi mesejáték, 300 gyerekkel és az április nyolcadikai Nemzetközi Roma Nap keretében 100 roma kisgyereket visznek el az Állatkertbe.

Amennyiben Ön támogatni szeretné ezt a célt, azt a következő számlaszámon teheti meg:
Számlaszám (Budapest Bank): 10103173-64196600-01004007

Related Posts

Rászoruló családokhoz kerülnek a tűzifából épített karácsonyfa hasábjai

HUSZONÖT CSALÁD EGÉSZ TÉLI TÜZELÉSÉT BIZTOSÍTJA AZ ÖKUMENIKUS SEGÉLYSZERVEZET AZ ERZSÉBET TÉRI ADOMÁNYFÁBÓL

Hajnóczy Soma mosolyt varázsolt hajléktalan emberek arcára – Rendhagyó módon cselekedett jót a bűvész világbajnok

Több mint 50 000 hajléktalan ember él Magyarországon, akiknek az utca jelenti az otthont. Ezek az emberek napról napra élnek, és már a legapróbb feléjük…

ÖNKÉNTESSÉGBŐL JELES: VÁROST SZÉPÍTETTEK A MŰEGYETEMISTÁK

Példás hagyomány, hogy a budapesti Műegyetemnek otthont adó XI. kerületet évről-évre csinosítják a hallgatók. Az idei Önkéntes Napjukon kerítést festettek, közterületeket tisztítottak, illetve több bölcsőde,…

Több mint 300 önkéntessel segített a BT

Budapesten és Debrecenben 1800 órányi önkéntes munkát végeztek el a BT (British Telecommunications) munkatársai a vállalati önkéntességi nap keretében.