film pályázat

Roma/képmás – Cigány/másképp filmpályázat

Roma/képmás – Cigány/másképp címmel hirdet filmpályázatot a romák kreatív és méltó ábrázolásáért a Cine-Fest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál és a Dikh Tv. A pályázatokat augusztus 9-ig várják. A felhívásra mindenki, kortól, nemtől, nemzetiségtől függetlenül jelentkezhet, a nyertes alkotások értékes díjazásban részesülnek, és bemutatja őket a CineFest és a Dikh Tv (Első Roma Televízió) – olvasható a miskolci Polgármesteri Hivatal MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében.

Mint írják, a pályázatra olyan filmeket várnak, amelyekben vizuálisan, kreatívan, új és méltó köntösben mutatják be a sokszínű roma kultúrát, a roma hagyományokat, az identitást, a roma történelemet, képzőművészetet, vagy akár néprajzot.

A filmes műfaj lehet játékfilm, mini dokumentumfilm, etűd, kísérleti film, animáció, vagy zenei klip, vagy ezek keveréke is. A megvalósítás történhet hagyományosan kamerával, vagy mobiltelefonnal is. Minden stílus és technika megengedett, az egyedüli feltétel, hogy az elkészült alkotás megfeleljen a pályázat céljának, vagyis ötletes, újfajta, kreatív, a romák emberi méltóságát megtartó és emelő legyen – áll a közleményben.

A pályázók maximum 5 perces alkotásokkal nevezhetnek. Ha a beküldött produkció elnyeri a szakmai zsűri tetszését, beválogatják a fesztivál versenyprogramjába, valamint a Dikh Tv-ben és a Dikh Tv Youtube-csatornáján is levetítik.

A legjobb filmnek járó fődíj 500 ezer forint, a legjobb ötletet 200 ezer forinttal, a legszebb képi világot 200 ezer forinttal díjazzák, és a közönségdíjjal elismert alkotás is 200 ezer forintos díjazásban részesül.

A Roma-Kép program szakmai felügyeletét a Miskolci Egyetem Antropológiai és Filozófiai Tudományok Intézete látja el. A nevezési űrlap a lenti linken érhető el.

MTI

Roma/képmás – Cigány/másképp

filmes pályázat
2021 július 9. – augusztus 9.

A pályázat leírása a Cine-Fest oldalán
A filmpályázat nevezési szabályzata (PDF)
A pályázat nevezési lapja

Cine-Fest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál

2021 szeptember 10-18.
Miskolc

A Cine-Fest nemzetközi filmfesztivál honlapja
A filmfesztivál facebook oldala

Related Posts

Természetes fény, Nagy Dénes filmje a Berlinálén

A jövő héten vetítik a Berlini Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában Nagy Dénes első mozifilmjét, a Természetes fényt – közölték az alkotók kedden az MTI-vel. A Nemzeti…

Bujtor István Filmfesztivál 2021

Veteránautós felvonulással, akciófilmes kaszkadőr show-val, közönségtalálkozóval és egyebek mellett a Pogány Madonna című film vetítésével veszi kezdetét csütörtökön a Bujtor István Filmfesztivál. Az immár tizenkettedik…

Johnny Depp és Michael Caine lesznek Karlovy Vary idei sztárvendégei

Johnny Depp amerikai és Michael Caine angol színész lesz a sztárvendég az 55. nemzetközi filmfesztiválon a nyugat-csehországi Karlovy Varyban – jelentette be Jirí Bartoska, a…

Meghívást kapott Enyedi Ildikó új filmje a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválra

Meghívást kapott Enyedi Ildikó A feleségem története című új filmje a 46. Torontói Nemzetközi Filmfesztiválra, amelyet szeptember 9. és 18. között rendeznek Kanadában. Az MTI-hez…