A „Szívünk rajta” program kiválasztotta

Negyedévente friss ajánlólistával rukkol elő a Bookline „Szívünk rajta” programja, hogy segítsen kiválasztani gyerekeink számára azt a könyvet, ami koruknak, élethelyzetüknek, érdeklődésüknek leginkább megfelel. És most megint itt van a legjobb gyerekkönyvek és gyereknevelési könyvek vadonatúj listája.

A „Szívünk rajta” könyvajánló program segít a szülőknek eligazodni a gyerekkönyvek piacán, és kiválasztani az épp aktuális kedvenceket. A program szerencsére nem feledkezik meg arról, hogy a szülő is olvas, ezért gyerekneveléssel kapcsolatos kiadványokat is ajánl, ezzel is megkönnyítve a választást. Az ajánlott könyvek közül egy szakmai csapat ítéli oda azt a megkülönböztető jelzést, egy virtuális matricát, ami a programot elindító Bookline és UNICEF Magyar Bizottság elképzelései szerint a jövőben megkönnyíti majd a könyvet vásárló szülők és gyermekek választását.

A szakmai bizottság tagjai: Dr. Kádár Annamária gyerekpszichológus, D. Tóth Kriszta író, az UNICEF nagykövete, Gyurkó Szilvia gyermekjogi szakértő, Magyarósi Éva szobrász, animációs rendező, könyvillusztrátor, Nagy Ervin színész, Ruff Orsolya újságíró, Bényei Judit, a MOME egyetemi docense, és a Budapesti Óbudai Nagy László Általános Iskola, illetve a Zalaegerszegi Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola gyerekei.

A „Szívünk rajta” program őszi fordulójába rekordszámú, több mint 80 ajánlás érkezett, így a szakmai bizottságnak nem volt könnyű dolga, hogy kiválassza a négy kategória legfontosabb könyveit, összesen 23 alkotás kapott pozitív értékelést, és került be a program négy kategóriájának valamelyikébe (Mesél, Segít neki, Segít neked, Fejleszt).

D. Tóth Kriszta, a „Szívünk rajta” szakmai bizottságának tagja, bevallottan elfogult a programmal kapcsolatban.
– Nagyon sok mindent szeretek ebben a programban. Hiteles, fontos, átlátható, valódi segítséget nyújt a szülőknek. És milyen sokféle! A legfrissebb listánk szerint egyszerre kap Szívünk rajta matricát például egy olyan hiánypótló kortárs, mint Elekes Dóra A muter meg a dzsinnek című könyve, és egy olyan klasszikus, mint a Két Lotti, amit nemrég olvastam én is újra a saját lányommal.-

A „Szívünk rajta” program kiemelten fontosnak tartja, hogy olyan, gyermekkori problémákat is előtérbe állítson, mint az alkoholista szülők melletti életet bemutató már említett Elekes-könyv; vagy Tóth Krisztina Anyát megoperálták című könyve, ami a szülő betegsége esetén segít a gyereknek megérteni és feldolgozni a történéseket.
A sok jó könyv megítélésekor természetesen kialakultak viták a szakmai bizottság tagjai között, egy dologban azonban mindenki egyetértett: a gyerekek sehol ne nélkülözzenek. Ennek érdekében a Bookline több ezer tisztálkodó terméket juttatott el a „Szívünk rajta” program segítségével a Menedék Egyesületnek, akik rászoruló családoknak juttatják el azokat.

A „Szívünk rajta” program újraindul, a szervezők várják a könyvajánlásokat, itt:
bookline.hu/szivunkrajta

Related Posts

Decemberben is Bödőcs íróparódiái nyertek

A Bookline utolsó 2017-es sikerlistájának több mint a fele új könyv volt, miközben Bödőcs zseniális íróparódiáit év végéig senki nem tudta letaszítani a trónról. A…

Bödőcs íróparódiáinak trónfosztása lehetetlen

A Bookline novemberi sikerlistáján a karácsonyi szezonnak köszönhetően több mint 30 új könyv szerepel. Bödőcs sikerszériája a szeptemberi megjelenés óta töretlen, a második helyre Vavyan…

Könyvajánló – David Macaulay – Hogy működik?

 Látszólag gyermekkönyv, alaposabban megnézve viszont kiderül, hogy minden korosztálynak szól David Macaulay Hogy működik? című könyve. Olyan tárgyakat, járműveket, technológiákat sorol fel ebben az igen…

Könyvajánló – Allan & Barbara Pease: A válasz

„Az életed megváltoztatása a megfelelő kérdések feltevésével kezdődik”