Írópalánták, figyelem! – novellapályázat

Végre bárki, aki írni szeretne, nyomtatott formában is viszont láthatja a művét, ha jól sikerül. A pályázat címe: Habos-babos életünk, avagy nevessünk együtt a bajomon! Íme a feltételek Az E-book Könyvház és Kiadó és az Amatőr írók klubja folyamatos beadású novella pályázatára.

Írópalánták, figyelem! - novellapályázat
Írópalánták, figyelem! – novellapályázat

Nevezési díj: nincs

Pályázók köre: korhatár nélkül, minden magyar állampolgár, határon innen és határon túl
Beadható pályázatok száma: szerzőnként maximum 2 mű

Műfaj: szatíra

Elvárások a művel szemben:

Olyan pályaműveket várnak, mely a valóság komikus-ironikus ábrázolására törekszik, és a pályázóval megtörtént esetet dolgoz fel. A művet E/1 (Egyes szám első személyben) kérik megírni.

A bemutatott helyzet lehetőleg legyen komoly (de nem kizáró ok más helyzet sem, ha az kellően szatirikus hangvitelű), a történet, de a körülmények összessége viszont groteszk vagy abszurd, és ez a kettősség komikus-ironikus hatást eredményezzen.

A megjelenő könyv mérete, oldalszáma: A5, 150 oldal

Az elfogadott művek kiadása: A pályázatra beérkezett, és elfogadott műveket közös kötetben adják ki nyomtatott, hagyományos könyvként és e-book formában az E-book Könyvház és Kiadó honlapján (e-konyvbolt.eu).
A megjelenési döntésről csak egy értesítést küldenek.

Pályázati megkötés: A beküldött novellák, prózák csak olyan kéziratok lehetnek, amik eddig még nem jelentek meg nyomtatásban.

Pályázat beadása

  • Kizárólag a kiadó által elkészített pályázati adatlapon (word dokumentum, 12-es Times New Roman betűvel, A/5-ös oldalon, normál sortávolsággal, sorkizártan), melyet módosítani nem lehet, kizárólag csak az oldalszámok növelhetők!
  • Minimum 2 oldal, maximum 4 oldal terjedelemben!
  • Minden egyes pályázati művet külön adatlapon kell benyújtani!
  • A pályázatokat elektronikusan kérik beküldeni az info@e-konyvbolt.eu e-mail címre, a tárgy mezőbe pedig a következő kerüljön: „Habos-babos életünk mű beküldése”
  • Postai úton csak az aláírt jognyilatkozatot várjuk: Szabó Erika 7453 Mernye, Lenin u 67.

Megjelenési hozzájárulás: A megjelenésre elfogadott művek szerzőitől megjelenési hozzájárulást kérnek, amely tartalmazza a mű szerkesztését, gondozását, nyomdai előkészítését, nyomtatását, terjesztését, marketingköltségeit, a köteles példányok költségét, a könyv bemutatásának költségeit, valamint a tiszteletpéldányok szerzőkhöz eljuttatásának a költségeit.

Megjelenési hozzájárulás befizetési határidejéről értesítést küldenek, amint a tervezett oldalszámot elérik.
Megjelenési hozzájárulás összege: 1500 Ft/A5-ös oldal, mely terjedelembe csak a mű számít bele, az adatokat és jognyilatkozatot tartalmazó oldalak nem.

Minden megkezdett oldal egész oldalnak számít. A hozzájárulásról a szerzők hivatalos számlát kapnak.
Minden szerző 1-1 db tiszteletpéldányt kap a nyomtatott kiadásból.
Lehetőség van további példányok rendelésére is 1500 Ft + postaköltség áron.

Beérkezési határidő: folyamatos

Elbírálási határidő: folyamatosan a beérkezéstől számítva 2 hét
Az antológia várható megjelenése: megfelelő minőségű, és mennyiségű mű beérkezése után 1 hónap.
Pályázattal kapcsolatos kérdések feltevése: info@e-konyvbolt.eu
Pályázati adatlap letölthető

Related Posts

Könyvajánló – Háy János: Házasságon innen és túl

Új novellákkal és egy drámával egészült ki Háy János Házasságon innen és túl című kötete, amely a tavasszal megjelent Hozott lélek párdarabja. A decemberre várható…

Férfiak nők nélkül – megjelent Murakami Haruki új novelláskötete

Mi történik a férfiakkal nő nélkül? Hogyan dolgozza fel az erősebbik nem, ha elhagyják, és hogyan hangzik mindez Beatles-számok dallamán? Murakami Haruki most megjelent Férfiak…

Isten. Haza. Csal. – Megjelent Darvasi László új kötete!

A kínai bölcsek, a szenvedélyes trubadúrok vagy a délszláv háború világa után Darvasi László legújabb novellái közelebbi tájékra kalauzolnak bennünket: a magyar vidékre, ahol az…

Óriásplakát kiállítással vár a 100 szóban Budapest

Nyolc év és több mint tízezer történet! A 100 szóban Budapest mára már hagyományt teremtett a fővárosban, és évről évre egyre többen várják, vajon ki…