Írópalánták, figyelem! – novellapályázat

Végre bárki, aki írni szeretne, nyomtatott formában is viszont láthatja a művét, ha jól sikerül. A pályázat címe: Habos-babos életünk, avagy nevessünk együtt a bajomon! Íme a feltételek Az E-book Könyvház és Kiadó és az Amatőr írók klubja folyamatos beadású novella pályázatára.

Írópalánták, figyelem! - novellapályázat
Írópalánták, figyelem! – novellapályázat

Nevezési díj: nincs

Pályázók köre: korhatár nélkül, minden magyar állampolgár, határon innen és határon túl
Beadható pályázatok száma: szerzőnként maximum 2 mű

Műfaj: szatíra

Elvárások a művel szemben:

Olyan pályaműveket várnak, mely a valóság komikus-ironikus ábrázolására törekszik, és a pályázóval megtörtént esetet dolgoz fel. A művet E/1 (Egyes szám első személyben) kérik megírni.

A bemutatott helyzet lehetőleg legyen komoly (de nem kizáró ok más helyzet sem, ha az kellően szatirikus hangvitelű), a történet, de a körülmények összessége viszont groteszk vagy abszurd, és ez a kettősség komikus-ironikus hatást eredményezzen.

A megjelenő könyv mérete, oldalszáma: A5, 150 oldal

Az elfogadott művek kiadása: A pályázatra beérkezett, és elfogadott műveket közös kötetben adják ki nyomtatott, hagyományos könyvként és e-book formában az E-book Könyvház és Kiadó honlapján (e-konyvbolt.eu).
A megjelenési döntésről csak egy értesítést küldenek.

Pályázati megkötés: A beküldött novellák, prózák csak olyan kéziratok lehetnek, amik eddig még nem jelentek meg nyomtatásban.

Pályázat beadása

  • Kizárólag a kiadó által elkészített pályázati adatlapon (word dokumentum, 12-es Times New Roman betűvel, A/5-ös oldalon, normál sortávolsággal, sorkizártan), melyet módosítani nem lehet, kizárólag csak az oldalszámok növelhetők!
  • Minimum 2 oldal, maximum 4 oldal terjedelemben!
  • Minden egyes pályázati művet külön adatlapon kell benyújtani!
  • A pályázatokat elektronikusan kérik beküldeni az info@e-konyvbolt.eu e-mail címre, a tárgy mezőbe pedig a következő kerüljön: „Habos-babos életünk mű beküldése”
  • Postai úton csak az aláírt jognyilatkozatot várjuk: Szabó Erika 7453 Mernye, Lenin u 67.

Megjelenési hozzájárulás: A megjelenésre elfogadott művek szerzőitől megjelenési hozzájárulást kérnek, amely tartalmazza a mű szerkesztését, gondozását, nyomdai előkészítését, nyomtatását, terjesztését, marketingköltségeit, a köteles példányok költségét, a könyv bemutatásának költségeit, valamint a tiszteletpéldányok szerzőkhöz eljuttatásának a költségeit.

Megjelenési hozzájárulás befizetési határidejéről értesítést küldenek, amint a tervezett oldalszámot elérik.
Megjelenési hozzájárulás összege: 1500 Ft/A5-ös oldal, mely terjedelembe csak a mű számít bele, az adatokat és jognyilatkozatot tartalmazó oldalak nem.

Minden megkezdett oldal egész oldalnak számít. A hozzájárulásról a szerzők hivatalos számlát kapnak.
Minden szerző 1-1 db tiszteletpéldányt kap a nyomtatott kiadásból.
Lehetőség van további példányok rendelésére is 1500 Ft + postaköltség áron.

Beérkezési határidő: folyamatos

Elbírálási határidő: folyamatosan a beérkezéstől számítva 2 hét
Az antológia várható megjelenése: megfelelő minőségű, és mennyiségű mű beérkezése után 1 hónap.
Pályázattal kapcsolatos kérdések feltevése: info@e-konyvbolt.eu
Pályázati adatlap letölthető

Kapcsolódó tartalom

Könyvajánló – Háy János: Házasságon innen és túl

Új novellákkal és egy drámával egészült ki Háy János Házasságon innen és túl című kötete, amely a tavasszal megjelent Hozott lélek párdarabja. A decemberre várható…

Férfiak nők nélkül – megjelent Murakami Haruki új novelláskötete

Mi történik a férfiakkal nő nélkül? Hogyan dolgozza fel az erősebbik nem, ha elhagyják, és hogyan hangzik mindez Beatles-számok dallamán? Murakami Haruki most megjelent Férfiak…

Isten. Haza. Csal. – Megjelent Darvasi László új kötete!

A kínai bölcsek, a szenvedélyes trubadúrok vagy a délszláv háború világa után Darvasi László legújabb novellái közelebbi tájékra kalauzolnak bennünket: a magyar vidékre, ahol az…

Gárdonyi és Jókai dedikált kötetei is egymilliósnál magasabb áron keltek el

Gárdonyi Géza és Jókai Mór dedikált kötetei is egymillió forintnál magasabb áron keltek el az Antikvarium.hu 13. tematikus online könyvaukcióján, melynek során a 223 tételből…