A pucér szakács

Hozzávalók: egy adag humor, egy adag szemtelenség, és egy nagy adag jóképűség. Ki ő? Hát, Jamie Oliver.

Jamie Oliver, a pucér szakács
Jamie Oliver, a pucér szakács

Ő az a férfi, aki az első perctől fogva levesz a lábunkról, ha meglátjuk a tévében. Megunhatatlan! Miért? Mert jól esik nézni, ahogyan főz, ahogyan szenvedélyesen beszél az ételekről, és mindezt egyszerűen tálalva. Nincs semmi körítés, vagy körülményes tálalás, csak a könnyedén és görcsmentesen elkészített ételek. És mi a titka? Egyszerűen imád főzni. Állítása szerint nem kell ahhoz mesterszakácsnak lenni, hogy valaki nagyszerűen főzzön. Csupán egy dolog kell: friss és jó minőségű alapanyagok. Arra buzdít, hogy ne nyűgként, valami szükséges rosszként gondoljunk a főzésre. Találjunk benne örömet, és legyünk bátrak kipróbálni különböző ízeket, ételeket.

Jamie 1975. május 27-én született, gyerekkorát Claveringben töltötte. Sajnos, nem tartozott a legjobb tanulók közé, mert gondjai voltak az írással és az olvasással. Mint kiderült azért, mert diszlexiás. Nem esett kétségbe, hamar feltalálta magát. Már fiatalabb korában elkezdődött a főzés, sütés iránti szenvedélye, így nemcsak otthon, de a szülei pubjában is besegített. 14 éves volt, amikor megalapította Scarlet Division együttesét, és 16, amikor elvégezte a Westminster Catering College-ot. Néhány évet egy híres londoni szakács, Gennaro Contaldo mellett töltött, aki nagy hatást gyakorolt rá és a szakácsművészetére. Kibontakozásának kezdetét annak a dokumentumfilmnek (Christmas at the River Café) köszönti, amiben ő maga is szerepelt. Ekkor figyelt fel rá egy sikeres producer, aki lényegében elindította a karrierjét.

Jamie első sorozata a Pucér szakács címet viseli, ami annyira sikeres lett, hogy elkészítették a folytatását: ez a Pucér szakács visszatérése, valamint Boldog napok a pucér szakáccsal. Természetesen a műsornak semmi köze a meztelenséghez, inkább az ételek egyszerűségét szimbolizálja.

Azóta számtalan műsort, szakácskönyvet adott ki, amikkel milliókat kaszált. De ez még nem minden! Több éttermet is nyitott, és több vállalkozásba belekezdett. Az egyik ilyen próbálkozása az volt, amikor 15 hátrányos helyzetű fiatalnak állást adott az egyik éttermében. Erről még műsor is készült, amit szinte az egész világon levetítettek, és mindenhol magas nézettséget ért el.

Másik vállalkozása már nem ment ilyen egyszerűen. Ugyanis, Jamie fejébe vette, hogy megreformálja a nem túl egészséges ételekről híres angol menzát. Ezért a munkájáért, kapott hideget-meleget, de szerencséjére több iskola is csatlakozott a programhoz, és végül sikeres eredményeket ért el. Nem úgy, mint az USA-ban, ott nem kértek belőle. Azonban Jamie nem adta fel, valami másba kezdett, amivel újra visszakerült a csúcsra (Olasz meló Jamie módra, Jamie 15-, illetve 30 perces kajái). Ebben nagy segítségére van felesége, Juliette Norton, aki köztudottan, szintén nem kell félteni, ha üzletről van szó. A modellből lett főállású anyuka gyermekruhákat tervez, ráadásul az Év mamája cím is az övé.

Jamie mindig számíthatott Juliettre, még akkor is, amikor nagy összegű hitelt vett fel azért, hogy egy-egy éttermet elindíthasson, mindezt úgy, hogy előtte a feleségét nem tájékoztatta. Bizony, többször keringett róluk az a pletyka, hogy válni készülnek, de ez szerencsére csupán vaklárma volt. Nagyon is boldogok mind a négy gyerekükkel együtt.

Összefoglalva: itt egy jóképű, sármos, fiatalos sztárséf, aki imád enni, de ugyanúgy imád főzni. Van neki egy szép és sikeres felesége, és 4 cuki gyereke. Kell ennél több?

U.i.: Jamie a focistáknál is „hódít”, ugyanis 5 éves szerződést írt alá a Manchester City-vel. Ezentúl, ő állítja össze a menüsort a szurkolóknak.

/MitFozzunkMa.hu/

Related Posts

Kocsma a Fészek közepén

A havannai La Bodeguita del Medio a művészetkedvelő kubaiak legnépszerűbb szórakozóhelyei közé tartozik. December eleje óta a Fészekben a hazai közönség is megtapasztalhatja azt a…

Zöld színnel a fenntarthatóságért és a tudatosabb döntésekért

Egyedi zöld színt vezet be termékein a kulacsokat és Microdrinkeket forgalmazó Waterdrop vállalat. A feltűnő, élénk színnel a vállalat kifejezi elköteleződését a környezetvédelem és fenntarthatóság…

10 tipp, hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket

Gyorsan változó világunkban, ahol a gyerekekre nap mint nap számos kihívás vár és könnyen elfoghatja őket a bizonytalanság érzése, az önbizalom az egyik legnagyobb ajándék,…

Új év, új én: tippek a séftől és a gyógytornásztól az életmódváltáshoz

Az újév beköszöntével elindul a fogadalmi hullám, sokan döntenek úgy, hogy radikális változást szeretnének elérni, és 2024-ben az egészség lesz fókuszban az életükben. Ám jobb,…