Hevesi Judit - Hálátlanok búcsúja

Könyvajánló: Hevesi Judit – Hálátlanok búcsúja

Egy gondolkodó, szárnyaló lélek
kit a múlt tükre vezet
s kísér az időtlen jelenen át
hogy hová, maga sem tudja tán
de itt megnyugvást keres – talál

 

Hevesi Judit első kötete nem játszik a szavakkal, nem a könnyed szórakoztatást szolgálja, hanem utazni hívja, azokat, akik szeretnek elmélyülni, megismerni, új utakat keresni, s nem rettennek meg a lélek mélységeinek feltárásától, még ha az olykor komor színekkel szegélyezi is az utat, ami azokból a gondolatokból születik, amelyek egy fiatal lány elméjében fogantak, hogy aztán szirmot bontva teljesedjenek egy világgá, ami mesél nekünk a múltról, családról, egy korról, ami pusztulást hozott, de feloldozást nem, egy időről, amit jobb híján jelennek nevezünk, de máris tovatűnt, hogy múlttá váljon és formálódjon a felejtés, a megbocsátás oltárán, majd betűszilánkokra omolva maradjon meg nekünk örök mementóként: ember, ez is te vagy.

Az elmúlás csendje
füstként üli meg a lelket
Ki itt maradt, csak kérdez
a válasz azonban, ha érkezik is,
csak odaát érthető

A Hálátlanok búcsúja nagyon szép és nagyon mély, nagyon őszinte és nagyon bensőséges kötet. Elvonulva ajánlott belemerülni – vagy értő füleknek felolvasni. Hevesi Judit gondolatokat ébresztő költeményei új színt hoztak a kortárs költészet palettájára. Mind a külcsín, mind a belbecs magával ragadja az olvasót – bízom benne, hogy hozzám hasonlóan, sokakat megérint majd ennek a fiatal szerzőnek a költészete.
A kötetért köszönet a Magvető kiadónak.

Dobos Attila

Hevesi Judit – Hálátlanok búcsúja

Kiadó: Magvető
Megjelenés éve: 2015

Related Posts

Könyvajánló – Röhrig Géza: Az ember aki a cipőjében hordta a gyökereit

A Saul fia főszereplője, Röhrig Géza verseskötete egyszerre brutális és érzékeny, letaglózó és közvetlen. Fő témája az identitás törékeny mivolta. Erre utal a cím is:…

Könyvajánló – Bereményi Géza: Versek

„Karom kitárva körbeforgok neked, Magam ajánlom, vedd meg az életemet” BBereményi Géza: Versek Bereményi Géza régi és újabb versei úgy találkoznak e kötet terében egymással,…

Könyvajánló: Turi Tímea: A dolgok, amikről nem beszélünk

„Minden nőnek van egy története, amit nem mesél el”

Könyvajánló – Fekete Ádám: Fanyar nappalok a tokhal-tapétás szobában

Megjelent a dramaturgként, színészként és rendezőként ismert Fekete Ádám Fanyar nappalok a tokhal-tapétás szobában című első kötete, amely elnyerte az N&n Galéria Alapítvány Petri György-díját.