Könyvajánló – Karen Dionne: A lápkirály lánya

Helen tizenegy éves koráig a lápon élt apjával és anyjával, embereket és civilizációt nem ismerve. Az élete a természet volt, a vadászat az élelemért, a bogyók gyűjtése, és néhány régi National Geographic magazin olvasgatása. Nem is tudta, hogy létezik ezen kívül is világ.

Apja elrabolta gyerekként Helena édesanyját, aki később gyermeket szült neki. A karizmatikus, kegyetlen ember fogva  tartotta az asszonyt és a gyereket a michigani Felső-félsziget lápvidékén, és a gyerek nem is tudta, mennyire más az élet kint a világban. Apjára hősként nézett fel – egészen addig, míg az vízbe nem akarta fojtani az édesanyját.
Ahogy Helena egyre nagyobb lett, jött rá arra, hogy apja, a hős, tulajdonképpen egy bűnöző, és akaratunkon kívül tartja őket fogva.
Több, mint húsz év múlva a lány próbál normális életet élni, miután kiszabadult a lápról, apja börtönbe került, ő pedig igyekezett beilleszkedni az emberek fura, érthetetlen világába. A gyerek, aki kiskamasz koráig nem látott más embert, csak némán tűrő anyját és apját, aki a lápon való élet rejtelmeire megtanította, nagyon nehezen éli meg a kinti, normális világot. Végül párt talál magának, gyerekeket szül, de a titok, hogy a gyermekkora elszigetelten telt a lápvidéken, végigkíséri az életét.
És akkor az apja megszökik a börtönből. Helena gyerekkora óta nem látta, és valami furcsa kettősséggel gondol rá. Mindent, amit tudott, tőle tanult meg, de elvette tőle és az édesanyjától a normális élet lehetőségét. A regény olyan pszichés dilemmákat vet fel, amelyekre nem könnyű a válasz a főszereplő számára. Az eszével tudja, hogy az apja gyilkos, bűnöző, de felidéződik benne minden olyan gyermekkori emlék, amely hozzá köti.

A szökött rab jeleket ad a lányának, és ő a keresésére indul. Nem tudva, hogy ha megtalálja, a gyűlölet lesz-e erősebb benne, vagy a vér szava, és az emlékei.

Erős pszichológiai thriller azoknak, akik szeretik a lélek mélységeiből kihúzott válaszokat.

A könyvért köszönet az Agave Könyvek Kiadónak.

Agave Könyvek Kiadó Kft.
272 oldal
Kötés: puhatáblás ragasztott
ISBN: 9789634193746
Nyelv: Magyar
Megjelenés éve: 2017
Fordító: Ballai Mária

Related Posts

Könyvelőzetes: A tökéletes idegen

Október 3-án jelenik meg Megan Miranda, a New York Times Bestseller Minden eltűnt lány szerzőjének új pszichológiai thrillere, A tökéletes idegen. A kötet nagy sikert…

Folytatódik A csütörtöki nyomozóklub!

Richard Osman: A férfi, aki kétszer halt meg „Visszatért, és jobb, mint valaha.”– Jeffery Deaver A csütörtöki nyomozóklub című első regényével sorra döntötte meg az…

Indul a nosztalgia: érkezik Christopher Moore első regénye!

A rajongók kérésére megjelenik új fordításban Christopher Moore első regénye, az Ördögöd van. A kötet még az Ulpius-ház gondozásában jelent meg először 2001-ben, most viszont…

Könyvajánló – Karin Tidbeck: Rénszarvas-hegy

Egy gyermek egy konzervdobozba születik. Egy telefonközpontos a pokolban találja magát. Három nő valahol az időn túl lebeg. Meseszerű lények kísértenek csendes kis falvakat. Karin…