Könyvajánló: Kovács Noémi: Lélekölő

Nagyon kevés magyar krimi jelenik meg manapság: mi itt most ajánlunk egy könnyed esti szórakozást az magyar új krimiíró nemzedék egyik képviselőjétől, valós történetekből vett élményanyaggal, a magyar fővárosban játszódva.

873118_5

2013-at írunk és  Budapesten járunk. Peter Page nyomozó egy rejtélyes gyilkosság kiderítésén dolgozik. A neve azért ilyen furcsa, mert azért nem teljesen magyar, kering némi amerikai vér is az ereiben, mint a neve is jelzi. A „Normafás” fedőnevű gyilkos után nyomoz, akinek ldozatai fiatal lányok, akiket megbecstelenít, majd megöl. Módszere egyedi, nyomokat nem hagy. Page azonban egy fura sejtésből kiindulva új irányt ad a nyomozásnak, amiben segítői is akadnak, akikkel hamarosan egy szövevényes és gyilkos csavarokkal bonyolított hajszában találják magukat. Többek közt egy BFI ügynök is segíti a munkáját, leginkább egyéniségével és tapasztalataival.

Nagyon jó azt olvasni, hogy nem az 53. utcán szágulgoznak végre a zsaruk, hanem a Körúton, és nem egy clevelandi rendőrőrsöt kell elképzelni, hanem a Tevepalotát. A cselekmény is pörgős, bár egy rutinos olvasó egyfolytában attól retteg, hogy mindjárt véget ér, olyan nagy betűs, rotkán szedett formátumú.
De persze mialőtt végetérne, rengeteg izgalmas fordulat, pszichológiai szövevény, magyar helyek, ismerős utcák, nevek, éttermek, bárok. Stílusában is egyedin magyar, itt is történhetett volna a szomszédban, ez a legjobb benne,

Kovács Noémi korábban a Tetthely című műsor főmunkatársa volt, első regénye valós nyomozási helyzeteket és karaktereket idéz meg, vérbeli magyar krimi, tele kulisszatitkokkal a kriminalisztika világából.

Kiadó: ATHENAEUM KÖNYVKIADÓ KFT.
Oldalak száma: 272
Borító: FÜLES, KARTONÁLT
Súly: 310 gr
ISBN: 9789632932675
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2013
Ára: 3990 Ft.

 

Related Posts

Könyvajánló – Kóbor Barbara: Az utolsó nap éjszakája

Krimirajongók, figyelem! Itt az új magyar „domestic noir” regény! A könyvrajongóknak nem kell bemutatni a Holtodiglan, A Lány a vonaton vagy Az özvegy című regényeket.…

Nem annyira fekete – Kondor Vilmos Budapest Noir

Kondor Vilmos Budapest Noir című regénye nem újdonság a magyar olvasóknak – először 2008-ban jelent meg, s most, 2017-ben a Libri Kiadó gondozásában újra.

Könyvajánló – Szurovecz Kitti: A sokszívű

Ez a regény olyan társadalmilag nem elfogadott, érzelmi és etikai szempontból sok ember számára megkérdőjelezhető témában íródott, amiről – meg merem kockáztatni – hogy sokan…

Könyvajánló – Haász János: Felnőtteknek nem

A felnőttek ANNYIRA nem tudnak semmit!