Menő könyvek a Manó könyvek kínálatából

Új év, új élet – tartják sokan. Mi ugyan fogadalmakat nem tettünk, de célunk, hogy ebben a most kezdődő esztendőben is nagyon sok olyan könyvet jelentessünk meg, amiket mindenki örömmel vesz majd kézbe, és elégedetten tesz le, miután elolvasta. Örömmel újságoljuk, hogy folytatódnak futó sorozataink is, már januárban új Bori és Berci, valamint Titkos királyság kalandokkal jelentkezünk.

Ám, ami miatt izgalmasnak ígérkezik 2016, az egy olyan újdonság, amiről eddig nem beszéltünk. Idén 12 éves lesz a kiadónk, saját tapasztalatból is tudjuk, mekkora különbség van akár csak a 10 és a 12 éves korosztály között is. Épp ezért, a Manó Könyveken belül, a 12éven felettieknek szóló könyveinket ezentúl külön logóval és név alatt jelentetjük meg.

Hadd mutassuk be a Menő Könyvek első regényét, amely egyben az első 14 éven felülieknek ajánlott könyvünk. Témája a sajnos égetően aktuális internetes zaklatás, a cyber bullying. Sokkal inkább ott van mindannyiunk életében, gyermekeink mindennapjában, mint bele merünk gondolni.
„Nem is voltak szavak, egy nagy, összefüggő massza volt. Gyűlöletmassza. Félelemmassza.” – írja Kalapos Éva ebben a sodró erejű, nagyon okosan megírt, kegyetlenül őszinte történetben, amit nem csak a kamaszoknak, de minden szülőnek és pedagógusnak el kellene olvasni.

massza

Kalapos Éva: Massza

Ráber Patrik tök átlagos. 14 múlt, egy hatosztályos gimibe jár, normális családja van és néhány (kevésbé) normális barátja. A haja szőke, a szeme sötétkék, a testalkata átlagos. A lányok alig veszik észre. Legalábbis a legtöbb.
Ráber Patrik mégis elüt az átlagtól. Színésznek készül, szabadidejében verseket és monológokat tanul. Az arca csaknem lányosan szép. A családja nem igazán érti meg, ahogy az osztálytársai sem.
Ráber Patrik köcsög.
Ráber Patrik nyomorék.
Ráber Patrikra nincs szüksége a világnak.
Legalábbis azok szerint, akik zaklatják őt.

Egy regény az online és offline megfélemlítésről, egy kamasz legádázabb félelmeiről és arról, hová vezet, ha a cybertérben teljesen elvész a kontroll.
Olvasd el! És nem csak akkor, ha érintett vagy.

Manó Könyvek

A könyvet 14 éven felülieknek ajánljuk!

Terjedelem: 240 oldal
Méret: 135 x 215 mm
Kötés: Kartonált
Ár: 2990 Ft
ISBN: 978 963 4031 33 8

Related Posts

Könyvajánló – David Macaulay – Hogy működik?

 Látszólag gyermekkönyv, alaposabban megnézve viszont kiderül, hogy minden korosztálynak szól David Macaulay Hogy működik? című könyve. Olyan tárgyakat, járműveket, technológiákat sorol fel ebben az igen…

Nem tudod, mit adj karácsonyra? A Manó Könyvek megoldják!

A Manó Könyvek olyan széles könyvkínálattal várja a tanácstalan ajándékvásárlókat, hogy mindenki talál benne megfelelőt. A legkisebbektől a tinédzserekig, az ismeretterjesztéstől a mesékig, – amiket…

Könyvajánló: Anya hasában

Oszkár és Mia nagyon izgatottak, ugyanis hamarosan kistestvérük születik. De hogyan került a baba anya hasába? Amikor anya eszik, vajon rápotyog az ennivaló a kisbaba fejére?…