Elindult a FEZENRE VELED közönségszavazása

Több mint 250 zenekar jelentkezett a FEZEN válogatójára. Tíz zenekar várja, hogy kikkel kell “megküzdeniük” a FEZEN Fesztiválra kerülésért. A FEZEN Fesztivál és a No Wave közös válogatója elérkezett a második fordulójához, amikor a közönség is kinyilváníthatja véleményét, és ők dönthetik el, hogy kik kerüljenek be a FEZENRE VELED válogató élő fordulójába.

fezen

Több mint 250 zenekar jelentkezett a FEZEN és a NO WAVE közös válogatójára. Erre joggal használhatnánk azt a bizonyos gombócos közhelyet, de inkább arra kérünk mindenkit, hogy gondoljon egy számra, arra ahány perc alatt szerinte el lehet dönteni egy zenekarról, hogy továbbjusson vagy ne, majd szorozza be ezt a számot 250-nel, és ámuljon el 😀 Elég sok órát töltött a zenészekből, rádiós szerkesztőkből, fesztiválszervezőkből álló zsűri a szortírozással, de ez nagyrészt kellemes munka volt. Ha már az előbb kihagytuk, jöjjön most egy közhely: nagyon sok jó zenekar van Magyarországon. A FEZEN idén tíz zenekarnak tud a verseny keretein belül lehetőséget biztosítani, hogy bemutatkozzanak az ország egyik meghatározó fesztiválján. Az egyikük egyenesen a nagyszínpadon kap helyet, mégpedig két fő zenekar között.

Két kategóriába soroltuk a jelentkezőket (szigorú vagy laza), és csoportonként 25-25 zenekart választottunk ki. A 25-ből ötöt a zsűri, ötöt a közönség juttat a FEZEN klubos élő fordulóba (május 23-24.) így tíz-tíz zenekar küzd majd élőben a fesztiválra kerülésért. A május 23-24-i FEZEN klubos élő fordulóban minden addigi eredményt nullázunk, azaz teljesen mindegy, hogy melyik zenekar hogyan és mennyi szavazattal jutott el odáig, ott csak a helyszíni teljesítmény és a helyi közönség szavazata dönt majd.

A közönség köre éppen most zajlik; A FEZEN Fesztivál facebook oldalán (https://www.facebook.com/FEZENFesztival) május 19-én reggel kilenc óráig szavazhattok arra a zenekarra, akinek szerintetek ott a helye az élő fordulóban.
A zsűri által bejuttatott zenekarok:

 

Related Posts

10 dolog a FEZEN-ről -Ti mondtátok

Mint jól felkészült fesztiválozók (legalábbis azt hittünk), fogtuk a gumicsizmánkat és belevetettük magunkat a 19. FEZEN fesztivál minden poros kis részletébe.

Megbabonázta a közönséget TARJA TURUNEN a FEZEN-en

A Nagyszínpad nyitására az időjárás is tisztelettudóan mellénk állt, szikrázó napsütésben telt a FEZEN első “rendes” napja, TARJA TURUNEN-nel, DESTRUCTION-nel és hip-hop egyveleggel a legnagyobb…

A Szomszédok is a FEZEN-t ajánlják!

FEZEN 2014-ben visszavonhatatlanul nagykorúvá érik és 18. alkalommal mutatja meg, miért is szerepel a Fehérvári Zenei Napok lassan két évtizede nagybetűvel a fesztiválnaptárunkban.

Érkezik az Arch Enemy a FEZEN-re

Az Arch Enemy is ott lesz a 2019-es FEZEN-en. A dallamos death metal svéd nagykövetei július 25-én lépnek fel Székesfehérváron. A fesztivál névsora még mindig…