FEZENRE VELED – a NO WAVE és a FEZEN közös válogatója

„Van egy zenekarod, és úgy érzed, eljött az idő, hogy egy nagy fesztiválon is bemutatkozzatok?” – ezt a kérdést tettük fel tavaly, és nagyon sokan válaszoltatok igennel, kevesebb mint egy hét alatt, több mint száz jelentkezés érkezett a FEZENRE VELED válogatóra. A fesztiválra végül egy klubos élő forduló után hét zenekar jutott el, a legtöbb szavazatot elért The Talking Horse egyenesen a nagyszínpadon, a Moonspell és a Tankcsapda között léphetett fel. 2013 után idén is feltesszük a kérdést: van egy zenekarod, és úgy érzed, eljött az idő, hogy egy nagy fesztiválon is bemutatkozzatok? Akkor FEZENRE VELED – A NO WAVE és a FEZEN közös válogatójával bekerülhetsz a 2014-es FEZEN Fesztivál fellépői közé.

unnamed

A tavalyi rock-metál túlsúly után, idén egy színesebb versenyre készülünk: akár Nirvana, akár Metallica poszter lógott a falatokon, szeretettel várunk, de a Samantha Fox „alatt alvók”-at sem utasítjuk el. Egy műfaji megkötésünk van: zömében élő, hangszerekkel előállított zene legyen, amit előadtok. Semmi baj, ha samplert, laptopot és egyéb kütyüket is használtok, de ránézésre zenekarnak tűnjön a csapat, ne számtech szakkörnek 😀

Hogy a műfaji sokszínűségben még könnyebben kiigazodjunk, idén a No Wave is beszállt a válogatóba. A klubsorozatáról vagy akár a tavalyi egyik fesztiválhelyszínről is ismert szervezőbrigáddal közösen döntünk majd arról, hogy melyik zenekarok kapjanak esélyt a fesztiválfellépésre.

A tavalyihoz hasonló, de egy kicsit továbbfejlesztett szisztémával döntünk ezúttal a győztesekről. Első körben a jelentkezéseket várjuk, a facebook oldalunkon elérhető űrlapon keresztül, március 31-én éjfélig. Ezt követően a NO WAVE és a FEZEN szervezői végighallgatnak minden jelentkezőt, és kiválasztják azt az 50 zenekart, akikben meglátják (hallják) a jövő nagyszínpados előadóit. Majd közülük kiemelik a legjobb tízet, akiket egyenes ágon az élő válogatóba juttatnak. A maradék 40 zenekar sorsát pedig a közönségre bízzák: azaz egy szavazós alkalmazás segítségével Ti választhatjátok ki, hogy a már bent lévő tíz mellé, melyik tíz zenekar csatlakozzon az élő válogatón.

Mert idén is lesz FEZENRE VELED – Élő válogató, a FEZEN klubban. Ezúttal két napos lesz az esemény, Május 23-24-én mutatkozik be a tíz-tíz zenekar a FEZEN klubban, és az élő, színpadi teljesítményével próbálja meggyőzni a közönséget arról, hogy neki kell ott lennie a 2014-es FEZEN fesztiválon. A fellépő zenekaroknak idén is megtérítjük az útiköltségét, mind a klubos fellépésen, mind később, az esetleges fesztiválszereplés esetén. Mindkét napon 5-5 zenekar juthat be a FEZEN fesztiválra, és a 10 továbbjutó közül a legtöbb szavazatot elért csapat egyenesen a nagyszínpadra kap meghívót.

A kilenc zenekar fesztiválos fellépése nem a tavalyi helyszínen, a Gépházban lesz, hanem a NO WAVE sátorban, ami idén az ősfezen szimbólum cirkuszi sátor helyett egy 500-600 fős rendezvénysátorban kap helyet. A tavaly kipróbált Gépházat, idén nem koncerthelyszínként használjuk, hanem egyfajta pihenőszobaként, ahol kellemesebb klímával, ülőhelyekkel, lazítós zenékkel várunk Titeket. És, ahogy már korábban is írtuk, a fesztiválra utazás költségeit is megtérítjük a bejutó zenekaroknak. Szóval: Van egy zenekarod, és úgy érzed, eljött az idő, hogy egy nagy fesztiválon is bemutatkozzatok? FEZENRE VELED.

Jelentkezni a következő linken lehet: http://www.fezen.hu/index.php?pg=news_7_88

 

 

Related Posts

10 dolog a FEZEN-ről -Ti mondtátok

Mint jól felkészült fesztiválozók (legalábbis azt hittünk), fogtuk a gumicsizmánkat és belevetettük magunkat a 19. FEZEN fesztivál minden poros kis részletébe.

Megbabonázta a közönséget TARJA TURUNEN a FEZEN-en

A Nagyszínpad nyitására az időjárás is tisztelettudóan mellénk állt, szikrázó napsütésben telt a FEZEN első “rendes” napja, TARJA TURUNEN-nel, DESTRUCTION-nel és hip-hop egyveleggel a legnagyobb…

Elindult a FEZENRE VELED közönségszavazása

Több mint 250 zenekar jelentkezett a FEZEN válogatójára. Tíz zenekar várja, hogy kikkel kell “megküzdeniük” a FEZEN Fesztiválra kerülésért. A FEZEN Fesztivál és a No…

A Szomszédok is a FEZEN-t ajánlják!

FEZEN 2014-ben visszavonhatatlanul nagykorúvá érik és 18. alkalommal mutatja meg, miért is szerepel a Fehérvári Zenei Napok lassan két évtizede nagybetűvel a fesztiválnaptárunkban.

2 Replies to “FEZENRE VELED – a NO WAVE és a FEZEN közös válogatója”

  1. Szeretnénk pályázni a Vaktöltény zenekarral, és a GMT zenekarral a 2014-es Fezen fesztiválra !
    Várom válaszotokat ! Üdv, Csaba

Hozzászólások lezárva