Könyvajánló: Bridget Jones márciusban visszatér!

2013 októberében látott napvilágot angolul Bridget Jones naplójának harmadik része. A kötet magyarul Bolondulásig címen fog megjelenni 2014 márciusában, az Európa Könyvkiadó gondozásában.

unnamed (2)

Bridget visszatért, és felnőtt lett, legalábbis egy kicsit. Most ötvenegy éves, de a körülmények szerencsétlen alakulása folytán megint egyedül van, és két kisgyerekről is gondoskodnia kell, valamint mellettük is időt szakítani szexi fiatal fiújára – mindezt abban az életszakaszban, amelyet egyesek képesek az otromba és ósdi „középkorúság” szóval meghatározni. Persze megint hebrencs kalandokba bonyolódik, de olykor – merjük kijelenteni? – mintha érzelmi érettségről árulkodna a viselkedése.

Bridget Jones történetének folytatását megannyi rajongó várta, de maga Fielding sokáig egyáltalán nem tervezett új kötetet. Saját bevallása szerint folyamatosan dolgozik: ötleteket, információkat gyűjt, jegyez le – azonban amikor mindezek alapján belekezdett egy regénybe, azt ő maga túl okoskodónak találta, és végül elvetette. Amikor pedig újra írni kezdett, Bridget hangjára ismert a szövegben. Így készült el a Bolondulásig.

Az új kötet megjelenése előtt, 2013 szeptemberében Helen Fielding a The Times-ban közölt egy részletet a regényből, amely nagy felzúdulást váltott ki, ugyanis a szövegben Bridget özvegyen, Mark Darcyt gyászolva igyekszik keresni az igazit. Sok olvasó abban reménykedett, hogy a részlet csupán egy rémálmot mutat be, mások pedig úgy nyilatkoztak, meg sem vásárolják a kötetet, ha Mr. Darcy halott. Annyit mindenesetre már most elárulunk, hogy a harmadik kötetben Bridget egyedül neveli a gyerekeit, még mindig vágyik a szerelemre, nehezen jön ki az édesanyjával, és bármikor számíthat a barátaira.

Helen Fielding 1958-ban született egy yorkshire-beli városkában. Könyvei mára több mint 40 országban jelennek meg és milliós példányszámban fogynak. Leghíresebb karaktere, Bridget Jones a The Independent hasábjain bukkant fel először, majd a cikkek sikere után 1996-ban megjelent az első Bridget Jones-könyv, és hat hónapon át vezette a toplistákat.

A Bolondulásig – Bridget Jones naplója 3. Magyarországon 2014 márciusában jelenik meg Sóvágó Katalin bravúros fordításában, az Európa Könyvkiadó gondozásában.

Related Posts

Könyvajánló: Bridget Jones naplója 3.

Bridget Jones pont olyan idióta és esendő, mint húsz évvel ezelőtt. És pont ez a jó benne. Mintha valami régen látott barátnő köszönne be –…

Az Európa Könyvkiadó kiemelt kötetei

2014 első félévében az Európa Könyvkiadó folytatja az elmúlt évek hagyományait: kiváló külföldi szerzők műveit mutatja be a hazai nagyközönségnek, illetve magyar szerzők nagyszerű műveit…

Könyvajánló – Szívek dallama – Szeretni sokféleképpen lehet

Négy ismert, remek író – Balázsy Panna, Kalapos Éva Veronika, Lakatos Levente és Szabó T. Anna egy remek kis regénygyűjteménnyel leptek meg minket ezen a…

Divatikonok az Európa Könyvkiadónál

Az idei év első felében két ikonikus divattervezőről jelentetett meg életrajzi kötetet az Európa Könyvkiadó. Yves Saint Laurent-ről Laurence Benaïm írt alapos, a múltszázadtól napjainkig…