CityRocks flashmob

Közép-Európa legnagyobb rockzenei flashmobjára készülnek

CityRocks 2021 névvel Közép-Európa legnagyobb rockzenei flashmobját rendezik meg nyáron Kolozsváron és Dunaújvárosban, a rendezvényekre már lehet jelentkezni – közölték a szervezők csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint amennyiben a járványügyi helyzet engedi, akkor június 19-én Kolozsvár főterén, augusztus 21-én pedig Dunaújvárosban, a Szalki-szigeten állhat össze „Közép-Európa legnagyobb rock zenekara”. A kolozsvári koncertre a www.cityrocks.ro, a dunaújvárosira pedig a www.cityrocks.hu weboldalon jelentkezhetnek énekesek, dobosok, gitárosok és billentyűs hangszeresek.

A CityRocks főszervezője, Gajda Ferenc szerint az erdélyi esemény lebonyolítása óriási kihívás számukra, hiszen Kolozsváron a magyarok mellett román, bolgár és ukrán résztvevők is a húrok közé csapnak, így az egy hatalmas nemzetközi zenésztalálkozó lesz. Úgy vélte, a dunaújvárosi koncert azért lehet különleges, mert már a tavalyi, végül törölt dátumra is több mint hétszázan jelentkeztek, ezért várhatóan idén is óriászenekar jön létre a Szalki-szigeten.

A szervezők mindkét flashmob dallistáját összeállították, a számokhoz pedig hamarosan elkészülnek a hangszeres oktatóvideók, így a rutintalanabb zenészeknek lehetőségük nyílik magas színvonalú felkészülésre, mivel a profik mellett természetesen amatőr zenészeket is várnak.

A CityRocks eddigi koncertjeiről készült kisfilmek rendezője, Révész Zsolt jelezte, hogy a zenészek és a közönség számára is ingyenes lesz a részvétel, ugyanakkor több kamerával és élő közvetítéssel is készülnek, amennyiben „zártkapus meccset” kell tartaniuk a járványhelyzet miatt.

Az első külföldi és a harmadik magyarországi rock flashmobot megelőzően 2018-ban Szegeden mintegy négyszázan, 2019-ben Kecskeméten ötszázan zenéltek együtt.

MTI
Fotó: CityRocks

CityRocks flashmob 2021

Kolozsvár 2021 június 19.
Dunaújváros 2021 augusztus 21.

CityRocks Magyarország
www.cityrocks.hu
CityRocks Románia
www.cityrocks.ro

Related Posts

10 dolog a FEZEN-ről -Ti mondtátok

Mint jól felkészült fesztiválozók (legalábbis azt hittünk), fogtuk a gumicsizmánkat és belevetettük magunkat a 19. FEZEN fesztivál minden poros kis részletébe.

Megbabonázta a közönséget TARJA TURUNEN a FEZEN-en

A Nagyszínpad nyitására az időjárás is tisztelettudóan mellénk állt, szikrázó napsütésben telt a FEZEN első “rendes” napja, TARJA TURUNEN-nel, DESTRUCTION-nel és hip-hop egyveleggel a legnagyobb…

Balkáni ritmusok és motorzúgás a Balaton partján

Júniusban immár 15-ik alkalommal rendezik meg a Harley-Davidson Open Road Festet. Ezúttal is Alsóörsön dübörögnek fel a már jól ismert motorhangok, számos külföldi és hazai…

Elindult a FEZENRE VELED közönségszavazása

Több mint 250 zenekar jelentkezett a FEZEN válogatójára. Tíz zenekar várja, hogy kikkel kell “megküzdeniük” a FEZEN Fesztiválra kerülésért. A FEZEN Fesztivál és a No…