Parno Graszt és Szalóki Ági

Parno Graszt és Szalóki Ági: Egyszerre tízen a MoM színpadán

Április 2-án este 8 órától a MoM Kulturális Központ falai között, a Get Closer koncertsorozat keretén belül a világhírű Parno Graszt zenekar repít el minden érdeklődőt különleges, népzenei világába. A műsor közreműködője Szalóki Ági, aki első alkalommal muzsikál együtt a kispaszabi zenészekkel.

unnamed (1)

A Parno Graszt neve – 20 éves fennállásuk óta – egyet jelent az autentikus cigányzenével. Esetükben az autentikus valóban eredeti, hamisítatlan, hiszen amellett, hogy zenei anyagukat maguk gyűjtötték a szabolcs-szatmári Paszab és környékéről, a csapat a mai napig itt él, távol a nagyvárosok zajától. Zenéjük így megőrizhette ősi, eleven karakterét, a banda pedig közvetlen természetét.

Parno Graszt – A kocsmába

Kevés olyan zenekar van, amelyik tiszta és hiteles marad, miután igazán népszerűvé vált. Sokan elfelejtik, honnan jöttek, hova tartanak, és ami egykor a hangszerek kíséretében őszintén rezgett a torokban, idővel megkopik, egyre hamiskásabban szól. A Parno Graszt szerencsére meg tudta tartani azt a kedvességet, egyszerűséget és vidámságot, ami zenéjüket leginkább jellemzi. Eszelősen szerethetőek, pont azért, mert nem akarnak mások lenni, mint akik. Hagyományőrző cigánydalaikat nem szeretnék túlcifrázni, mert tudják, mekkora energia lakik a fülbemászó dallamokban.

Az együttes tagjai

Oláh József – ének, gitár, tambura
Oláh Viktor – ének, gitár, tánc
Horváth Sándor – ének, kanál, tánc
Jakocska János – ének, gitár
Balogh Mária – ének, tánc
Váradi Mária – ének, tánc
Oláh Krisztián – tangóharmonika
Oláh János – nagybőgő
Németh István – szájbőgő, kanna

Szalóki Ági számára a népzene szintén szerelem. 8 éves koráig dédnagymamájával élt, akitől nemcsak dalokat, dallamokat tanult, hanem megismerte tisztelni az elmúló időt. Gyűjtőútjain szerzett élményanyagából rengeteget építkezett, amit most is igyekszik megmutatni a nyilvánosság előtt.

Jegyvásárlás: http://www.getcloserconcerts.com (Jegyárak: 3200 Ft és 3500 Ft)
Jegyek kaphatók az Interticket hálózatában, a mom.jegy.hu-n, valamint a MOMkult jegypénztárában (1124 Budapest, Csörsz utca 18.) is.

Esemény: https://www.facebook.com/events/711739605605241/

Médiapartnerek

Socfest | Közösségi Kulturális Magazin Az igényes programokat kedvelők, és a www.socfest.hu művészetek és a kultúra elkötelezett híveinek információs oldala.

www.artnews.hu
www.socfest.hu

Related Posts

Palya Bea idén utoljára az Akváriumban

Idei utolsó koncertjét adja Palya Bea és zenekara az Akvárium színpadán. Palya Bea elismert dalszerző, énekes, a magyar zenei színtér egyik meghatározó alakja, író, tréner…

PÉTERFY BORI & LOVE BAND – 2B koncert a MOM Kulturális Központban

Péterfy Bori színésznő-énekesnő Love Band nevű zenekarával két sanzon-pop-rock lemez után 2010-ben, azaz immár öt éve rockegyüttesektől szokatlan vállalkozásba vágott: régebbi dalaik egy részét végletesen…

A kortárs jazz egyik legfontosabb zenekara a MoMkultban

Az Oregon rendkívüli termékenységéről és kreativitásáról szám szerint eddig 29 album tanúskodik. A banda mély és alapvető hatást gyakorolt a hetvenes-nyolcvanas évek improvizatív zenéjére, de…

A hazai jazz és világzene kettős ünnepe a MoMkultban

Különleges programra számíthatunk szeptember 28-án este 7 órától a MoMkultban. Az este első felében az In Line formáció és vendégeik (Magyar Bori és Barabás Lőrinc)…