Robin Williams emlékezés a Szigeten

Szerdán a „Before I Die” fal egyetlen napra 16-24h között átalakult Robin Williams-re emlékező fallá. Azoknak akik szerettek volna megemlékezni az utóbbi idők egyik legnagyobb formátumú színészéről. A szerdai napra készűlt óriás Robin Williams fotó fogadja az érkezőket. A szervezők több ezer matricával készültek a délutáni eseményre. Csütörtöktől a „Before I Die” fal újra a jövőt képviselte, de szerdán az emlékezésé volt a főszerep.

Williams, Robin

Kedden holtan találták kaliforniai otthonában a 63 éves Robin Williamst – adta hírül a Variety.com. Halálát feltehetően öngyilkosságból eredő fulladás okozta, nyilatkozta a halottkémi hivatal, mely további vizsgálatokat rendelt el. Williams szóvivője pedig elismerte: a színész depresszióban szenvedett.
A közkedvelt amerikai színész súlyos alkoholproblémákkal küzdött, legutóbb július elején vonult be egy minnesotai elvonókúrára. Williams 2006-ban ismerte be először nyilvánosan, hogy meggyűlt a baja az alkohollal, akkor azt mondta, hogy 20 éven át tiszta volt, de visszaesett. Abban az évben bevonult rehabilitációra, és a forgatásokat is szüneteltette. Idén júliusi bevonulásakor szóvivője azt mondta, hogy Williamsnek csak finom hangolásokra van szüksége, és a színész nagyon büszke rá, hogy elszánt a szenvedélybetegsége teljes leküzdésére. Most azonban Mara Buxbaun már azt is elismerte a német dpa-nak adott hajnali nyilatkozatában, hogy Williams már egy ideje depresszióval küzdött.
A komikus legutolsó filmje A legdühösebb ember Brooklynban volt, amiben furcsa módon egy olyan elviselhetetlen férfit alakított, akinek az orvosa (Mila Kunis) nem bírta tovább a stílusát és közölte vele, hogy másfél órája van hátra az életből, jól gondolja meg, mit kezd vele.
Az egy Oscar- és hat Golden Globe-díjjal jutalmazott Robin Williams 1951-ben született Chicagóban. A michigani Bloomfield Hillsben nőtt fel, ahol a Detroit Country Day School tanulója volt. Egyedüli gyerekként nőtt fel, így sokszor azzal szórakozott, hogy komédiásokat utánzott, írja róla a wikipedia.

Forrás: Sziget Fesztivál, Index

Related Posts

2022-ben visszatér a Sziget Fesztivál

Két év várakozás után a szervezők már biztosak abban, hogy jövőre lesz Sziget. Olyannyira, hogy a dátumot is közzétették: 2022-ben augusztus 10-15 között várja látogatóit…

Idén sem lesz Sziget fesztivál

A járványhelyzet miatti bizonytalanságok miatt a tavalyihoz hasonlóan idén sem lesz Sziget. A szervezők bejelentették: Európa egyik legnagyobb fesztiválja, amely Magyarország legfontosabb turisztikai rendezvénye, 2022-ben…

DJ fronton is erősít a Sziget

A Sziget szervezői bejelentették az idei Samsung Colosseum teljes zenei felhozatalát, a sorban olyanokat, mint például Avalon Emerson, Courtesy, Red Axes, Butch vagy Margaret Dygas.

Mission: Love Revolution

Május 31-ig folyamatosan várják a Sziget határokon átívelő, rendkívül népszerű Mission: Szitizen játéksorozatához csatlakozókat a fesztivál szervezői. Az idei küldetés a Love Revolution alapgondolatait, azaz…