Szabadulós szobák a Sziget Fesztiválon

A szabadulós játékok igazi hungarikumok, több mint 3 éve töretlenül tart sikerük. Szorosan kapcsolódnak a romkocsmákhoz – amik szintén magyar „találmányok” -, hiszen az első szabadulós szoba egy romkocsmából indult és jelenleg is számos szoba ilyen szórakozóhelyeken belül található.

sziget exit park

Mindegyik szoba megadja a vágyott flow élményt, hiszen kellően gondolkodtató, azonnali visszajelzéseket ad és egyértelmű célt kell elérni. Így még akkor is jónak ítélik a játékosok a szabadulós szobát, ha csak részfeladatokat sikerült megoldani, de kijutni nem tudtak a megadott időkereten belül.
A Sziget Fesztivál hosszú évek óta az egyik legjelentősebb indok, amiért a világ fiataljai Budapestre látogatnak. Ebben az évben az Exitgames.hu összehozott egy egyedi „Parkot” a Szigeten, ahol a külföldiek is megismerkedhetnek a szabadulós szobákkal, amely ugyancsak újabb indok lehet számukra a jövőbeli visszatérést illetően.
10 szoba (sátor) kerül felépítésre, amikben a 2-6 fős csapatoknak 1 órán belül kell megoldaniuk a feladatokat. A szobákat több szabadulós játékkal foglalkozó cég működteti közösen, ők a MindQuest, a Locked.hu, a Logixity, a Szobafogság, a KulcsKérdés, a Pániq-szoba és az Exit the Room.

unnamed
A kuriózumot a helyszínen és a szobák számán túl az is jelenti, hogy ezek a szobák csak erre az 1 hétre érthetőek el, teljesen a Szigetre szabva lettek kialakítva, a történetek ilyen témájúak.

 
Szöveg és fotó: Sziget Fesztivál Sajtóiroda

Related Posts

2022-ben visszatér a Sziget Fesztivál

Két év várakozás után a szervezők már biztosak abban, hogy jövőre lesz Sziget. Olyannyira, hogy a dátumot is közzétették: 2022-ben augusztus 10-15 között várja látogatóit…

Idén sem lesz Sziget fesztivál

A járványhelyzet miatti bizonytalanságok miatt a tavalyihoz hasonlóan idén sem lesz Sziget. A szervezők bejelentették: Európa egyik legnagyobb fesztiválja, amely Magyarország legfontosabb turisztikai rendezvénye, 2022-ben…

DJ fronton is erősít a Sziget

A Sziget szervezői bejelentették az idei Samsung Colosseum teljes zenei felhozatalát, a sorban olyanokat, mint például Avalon Emerson, Courtesy, Red Axes, Butch vagy Margaret Dygas.

Mission: Love Revolution

Május 31-ig folyamatosan várják a Sziget határokon átívelő, rendkívül népszerű Mission: Szitizen játéksorozatához csatlakozókat a fesztivál szervezői. Az idei küldetés a Love Revolution alapgondolatait, azaz…