Oldtimer Fiesta – Velodrom Millenáris

Oldtimer Fiesta – Velodrom Millenáris

Oldtimer Fiesta – Velodrom Millenáris

Már születése pillanatában klasszikus lett a „Velodrom”. A több mint 100 éves Millenáris bringapálya „mindig is volt”, mégis jót tett mindenkinek az újra felfedezés élménye. És június 6-án, szombaton 10 és 16 óra közt újra Oldtimer Fiesta!

Oldtimer Fiesta – Velodrom Millenáris
Oldtimer Fiesta – Velodrom Millenáris

Nyüzsgő kavalkád korhű ruhákban

A csattogó, dübörgő négyüteműek itt éppúgy méltó módon mutatkozhatnak be, mint a zizegő, kattogó kétüteműek. Időközben társadalmi eseménnyé nőtte ki magát a Velodrom Millenáris. Nagyon sokat foglalkozik vele a média, számtalan fotós, újságíró, tévéstáb készít beszámolókat, riportokat a nyüzsgésről. Nemcsak a veterán járművek tulajdonosai és utasai jönnek korhű, stílusos ruházatban, hanem a nézők java része is hasonló megjelenéssel készül. Sőt, még a sajtó képviselőit is megfertőzte a rendezvény szelleme, és ők is beöltöznek. Az építészetileg is meghökkentő és első pillantásra félelmetesnek tűnő betonovál mágnesként vonzza nemcsak a hazai, de szép számmal a külföldi részvevőket is.

Különleges autócsodák

A legnagyobb megtiszteltetés Svájcból érkezett, Kurt Hasler hozta azt a 8 CM Maseratit, mellyel a háború előtt Gróf Festetics Ernő versenyzett. Az osztrák Bugatti Club elnöke egy eredeti állapotú kocsival jött, és méltó márkatársaként csatlakozott hozzá ifj. Németh József Zagato karosszériás Bugattijával. Ilkovits Ádám 250‐es Tour de France Ferrarija, Kalmár Tamás 1902‐es Laurin & Klement motorocskája és három Indian motorkerékpár (Ocskay Zoltán, Kisapáti Zsolt és Kiss András gépei) is megmutatta magát. A háború előtti korszakból Lukács Zsolt barátunk és a szlovák Grenda család Salmsonjai és Peter Verdonic Aero 500‐a is tempóztak a falon. A legendás Lada VFTS konstruktőr‐versenyzője, Stasys Brundza is itt körözött egyik rallye‐autójával. A háború előtti túramotorok közül kiemelkedett a két győri NSU 501‐es és egy szintén győri Zündapp. A versenymotorok külön tábort alkottak, volt itt Benelli, Norton, Triton, BMW, a hazai színeket egy Csepel 100‐as és egy Berva képviselte. A magyar „utcai” motorkerékpárok szintén szép számmal jöttek, Pannóniákból, Danuviákból komoly volt a kínálat. Az olaszok kicsiny, de sportos motorjai között MV Agusta, Ducati, Gilera, Motobi modellek voltak láthatók, hallhatók. Külön csoportot képviseltek a vespások, akik között osztrákokat is találhattunk. A brit és az amerikai stílust képviselő hotrodok és kitcarok szintén megjelentek, és rögtön a közönség kedvenceivé lettek, számuk egyre nő.

Programok mindenkinek

A statikus, tehát nem körözős részvevők között is volt bőven látnivaló. Mivel a pályára csak 1000 kg üres súly alatti járművek mehetnek fel, sokan állnak le a füvön, illetve a betonon, és vesznek részt a nagy veterános fiesztában. Alfától Zündappig, Togliattitól Detroiton, Párizson, Londonon, Milánón át Münchenig itt sorakoznak a motorizáció bravúros ikonjai szintúgy, mint békés kiszolgálói. A megfelelő és stílusos hangulatról a terényi Orsós Magnó Múzeum két tulajdonosa, Nagy Vilmos és Tibi gondoskodtak. Zseniális hangbetétekkel, hírekkel, sportközvetítések bejátszásával fűszerezték a zenéket. Reméljük, Halápi Sándor és Dr. Pálinkás Julianna idén is eljönnek velocipédjeikkel, és hozzájuk csatlakozva körözhetnek a veterán bringákkal érkezők, hiszen a kerékpárosok birodalmában vagyunk.

Részvétel és jegyárak

Részvételi feltételek, jelentkezés és további infó honlapunkon: www.velodrom‐millenaris.eu

Belépőjegy stílusos, nosztalgikus öltözékben (elvárás):

  • Felnőtt (16 és 65 éves kor között): 1500 Ft
  • Nyugdíjas (65 év felett) és gyermek (12-16 év között, diákigazolvánnyal): 700 Ft

Belépőjegy napjaink viseletében korra való tekintet nélkül: Egységesen 2900 Ft

Gyermekek 12 éves korig ingyenesen jöhetnek. Stílusos ruházatuk nem kötelező, de lehetőség szerint így érkezzenek kísérőikkel. Egy sapka, vagy sál nem csinál nyarat, ennek nem dől be a rendezői gárda. Csak a felkészült, egységet mutató öltözéket honoráljuk kedvezménnyel. Kérjük, vegyetek részt a játékban, és előzzétek meg a vitatott helyzeteket. Köszönjük megértéseteket.

Velodrom Millenáris
1146 Budapest, Szabó József utca 3.
2013 június 6.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..