Mi kell a nőnek? – az arcára…

Gyümölcsök fogyasztásával kívülről és belülről egyaránt hozzájárulhat az ember a szépsége megőrzéséhez. A következőkben felsorolt termések nyersen, gyümölcslé formában, valamint arcmaszkként vagy –radírként is isteniek.

Mi kell a nőnek? - az arcára…
Mi kell a nőnek? – az arcára…

Banán

Tele van vassal, magnéziummal és káliummal, ami a menstruáció idején különösen hasznos ásványianyag-koktélnak bizonyul.
Ugyanakkor a bőrre gyakorolt hatása mellett sem mehetünk el szó nélkül: A-, B- és E-vitamin tartalma valóságos fiatalító elegy. A frissen pürésített banánból készített arcpakolás csodát művel veled!

Mandula

A mandulás maszk rendszeres, heti egyszeri használata a bőrt egységessé teszi, eltűnnek róla a mitesszerek. Az őrölt mandula felszívja a bőrben található zsírt. Minden bőrtípusra használható, eltérő összeállításban. Zsíros bőrhöz az őrölt mandulát tejjel keverd össze, vidd fel a bőrre, egy-két percig masszírozd a bőrödbe, majd hagyd megszáradni – ez körülbelül negyed óra. Alaposan mosd le, majd kend be a bőrödet, mert a mandula alaposan kiszáríthatja.

A száraz bőrnek is nagyon jót tesz a pakolás, de ne tejjel, hanem kevés olívaolajjal keverd össze.

Citrom

C-vitaminja felvértez a káros környezeti hatásokkal szemben. Bizonyára láttad már, hogy hány arckrémet és szérumot reklámoznak „C-vitaminnal dúsított” felirattal. Miért választanád a mesterséges változatot, ha ilyen tökéletes forrás áll rendelkezésedre?
Leve hatékony fertőtlenítő és folthalványító. Akné esetén mézzel keverve kíméletes lemosót készíthetsz belőle, míg leve toniknak sem utolsó.

Narancs

Ugyancsak C-vitamin tartalmában rejlik az ereje. Rengeteg kollagén van benne, ami a hámsejtek rugalmasságának visszaadásával lassítja az öregedés folyamatát.

Nem kell mást tenned, mint egy félbe vágott narancs belső oldalával bemasszírozni a megtisztított bőrfelületet. Szárított héja radírként is szuperül működhet. A citromhoz hasonlóan hozzájárul a pattanások és mitesszerek megelőzéséhez.

Uborka

A hidegebb időszakban nemcsak a zsírok pótlására kell figyelni, hanem arra is, hogy a bőr vízveszteségét pótold. Ezt a pakolást este alkalmazd, hogy a bőrnek legyen ideje beszívni a vizet. Reszelj le egy fél kígyóuborkát, keverd össze egy kis joghurttal – ha száraz a bőröd, akkor tejszínnel -, és vidd fel az arcra. Hagyd fent negyed órán át, majd mosd le. Frissíti az arcot, a kisebb ráncokat kisimítja.

Forrás: bien.hu, nlcafe
Fotó: bellarissah.com

Related Posts

Dallos Bogi & Camila Cabello: Imádják a chunky sneaker trendet!

Dallos Bogi szerint ez az év a női előadók tekintetében mindenképpen Camila Cabello esztendeje volt! A világhírű énekesnő slágereivel az élre tört és hat (!)…

A KIHAGYHATATLAN NYÁRI PROGRAM – SCITEC MUSCLE BEACH A SIÓFOKI PLÁZSON – PROGRAMAJÁNLÓ

Augusztus 3-5. között, idén 7. alkalommal ad otthont a Plázs Siófok a nyár egyik legizgalmasabb programjának, a Scitec Muscle Beach-nek. A gyönyörű helyszín, a szikrázó…

TÖBB VÉR, KEVESEBB TITOK

A munkahelyünkön rejtegetjük, otthon nem beszélünk róla, az iskolában elhallgatjuk, nyilvánosan soha nem mutatjuk meg. Mi lehet ez a nagy titok? Hát a menstruáció! A…

Keressük a Mellrák Elleni Küzdelem Hétköznapi Hőseit

Egy emlődaganatban szenvedő nőnek a betegségen felül is rengeteg nehézséggel kell szembesülnie. Éppen ezért a mellrák elleni mindennapi küzdelmében egy kedves bátorító szó, lelki támogatás…