Láttad már a Ted 2-t? Itt az ideje…

A szókimondó plüssmaci visszatért. Én személy szerint ennek baromira örülök, mert nekem az első rész nagyon bejött. Furcsa, mert alapvetően nem szeretem, ha csúnya szavak röpködnek egy filmben, de ennek a medvének ez jól áll. Aki látta és szerette a három évvel ezelőtti eposzt, az nagy valószínűséggel most sem fog csalódni. Aki Mila Kunis miatt tartotta jónak az első részt, az most el se induljon, Kunis kisasszonnynak ugyanis más elfoglaltsága kerekedett, ami miatt nem vállalta a Ted 2-ben való szereplést. Kaptunk helyette Amanda Seyfriedet – az alkotás nem tőle lett jó, bár a szokottnál kevésbé idegesítő alakítást nyújtott (szigorúan személyes vélemény), és nem mellesleg remek poénalany lett belőle, és igen dicséretes, hogy bevállalta.
Nos, Ted és Tami-Lynn, hogy megmentsék zátonyrafutófélben lévő házasságukat, elhatározzák, hogy gyereket vállalnak. Ja. Tednek azonban nem minden testrész áll rendelkezésre ahhoz, hogy ezt a tervet természetes úton megvalósítsák. Spermadonort kell keríteniük. Első számú kiszemelt: Tom Brady, az NFL-félisten. Nem kicsit vicces, ahogy nála bepróbálkoznak. Kettes számú kiszemelt: Sam J. Jones, alias Flash Gordon. Ő azonban enyhén szólva csalódást okoz mind a hozzáállásával, mind a “felkészültségével” Tednek és villámtesójának John Bennettnek. Ezután maga Bennett kerül képbe… vele nincs gond. Azonban Tami-Lynn-nel már annál inkább. A lényeg, hogy nem marad más út, mint az örökbefogadás. Ja. Csakhogy ekkor kezd főhőseinkre zúdulni a salakanyag, merthogy kiderül: a törvény szemében Ted nem személy. Vagyis nem fogadhat örökbe gyereket, sőt a házasssága is sztornó, és a munkahelye is megy a levesbe. Ügyvédkeresés, tárgyalás, ítélethirdetés – részemről viszont a spoilerezés elmarad. De annyit még megsúgok, hogy Donny is felbukkan újra, és Giovanni Ribisi ezúttal is hibátlanul hozza a figurát. (Csak zárójelben jegyzem meg, hogy a fickó egy zseni!)
Nos, én szétröhögtem magam a film megtekintése közben. Szerintem a poénok nagyszerűek, bár nem intellektuálisak, ám szép számmal akadnak benne filmes utalások (egyik kedvenc a cannabisültetvényes rész), amik nagyon ülnek (Liam Neeson kameója is hibátlan – üld végig a filmet, mert a stáblista ezúttal olyan, mint a szivárvány: a tövében kincs van… Széplelkűeknek nem ajánlott ez a vígjáték, mert itt mindenki megkapja a magáét, és nem igazán burkoltan, finomkodóan. Sokaknak nem fog bejönni, bár szerintem azok már az első rész után nem is kíváncsiak a plüssmaci újabb kalandjára. Én meg abban bízom, hogy ez a füvezős, káromkodós, nagyszájú p.cs meg a haverja még visszatérnek a jövőben.

Rendezte: Seth MacFarlene

Dobos Attila

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..