• elomagazin  /
  • Életmód   /
  • Pablo Picasso: Alakváltozások – kiállítás a Magyar Nemzeti Galériában

Pablo Picasso: Alakváltozások – kiállítás a Magyar Nemzeti Galériában

2016. április 22. – 2016. július 31. Éreztet, láttat
A Magyar Nemzeti Galériában megtekinthető 100 remekmű Picasso alkotásaiból magába foglalja munkássága legjelentősebb korszakait. Mindamellett, hogy fő témája az emberi alak megformálásának folyamatos változása, számos más stílusú különlegességgel is várja az érdeklődőket; bemutatja a tehetség sokszínűségét, és az eszközök váltakozását a tollrajzoktól kezdve az olajfestményeken át a bronzszobrokig.

image

Sok galériával ellentétben ez nem csupán láttat, de éreztet is: elénk tárja a politika, a filozófia, valamint az érzelmek egyvelegének vászonra vetett formáját. Kellő mennyiségű, és minőségű információval látja el képzelőerőnket, miközben úgy engedi szabadjára gondolatainkat, hogy segíti a mögöttes tartalmak megértését. Kiemelten megmutatkozik a különböző korszakok keveredése, szemben a maradandó dolgok állandóságával, valamint a köztük lévő áttörés folyamata is.

Ha valamire megtanít, akkor az az, mennyi minden kifejezhető a kubizmus egyes formáival: legyen szó háborútól való félelemről, magánéletbeli problémákról, vagy a spanyol polgárháború okozta érzelmi károkról. És amint hozzászokunk a huszonnyolcadik “Nő fotelben” c. képhez, a jórészt a párizsi Musée National Picasso gyűjteményből származó alkotások azért is kárpótolnak, hogy legnagyobb bánatunkra nem megengedett kedvenc pillanataink megörökítése sem.
Szauer Lilla
Fotó: www.szeretlekmagyarorszag.hu

Written by erika

Leave a comment

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.