Könyvajánló – Samantha King:A döntés 1321713 Full view

Könyvajánló – Samantha King:A döntés

Vannak krimik, amiknél azt gondolja az olvasó a felénél, hogy minden megtörtént már bennük. A döntés is ilyen: mikor már azt hiszed, kitaláltad a végét, még mindig jön valami meglepő, új, borzalmas.

Maddie jó anya és feleség, gondosan neveli két iker gyermekét. Az ikrek tizedik születésnapján azonban becsenget hozzájuk egy símaszkos férfi, és neki választania kell, melyik gyerekét lője le az ismeretlen. Maddie a lányát választja, és töredékes emlékeiben magát vádolja, hogy cserbenhagyta az egyik gyermekét. De az emlékek kuszák, álom-szerűek, felbukkannak bennük a tökéletesnek látszó házasság repedései, a félelem, és egy olyan villanás, amely azt sejteti, hogy kislányát szexuálisan zaklatta egy ismeretlen. Emlékszik egy becsomagolt bőröndre is, amelyben csak a gyerekek és az ő dolgai voltak bepakolva, a férjéé nem…Törött emlékei közt verések, veszekedések, és egy tengerparti kirándulás is szerepel…
És egyszerre kiderül, hogy Maddie három hónapot kómában töltött, az emlékei nem biztos, hogy valósak, és amikor magához tér, nem ért semmit. Nem tudja, mi történt, és mikor, csak azt, hogy elviselhetetlenül fáj a kislánya elvesztése.

A történetben Maddie heves harca saját magával a legjobban kidolgozott rész. Hogy eldöntse, valóban jó-e a házassága, jó anya-e, hogy miért hibázott és hogyan, amikor a gyilkos parancsára a lányát választotta, hogy megmentse a fiát.

Amikor visszatér az életbe, és kiderülhetne, mi történt pontosan, a történet olyan fordulatot vesz, amelywet nem is sejt az olvasó. Végig izgalomban tart, elragad, magával húz. Tudjuk, hogy történni fog valami, drukkolunk, hogy legyen vége már, és közben érezzük, hogy az igazság még mindig nagyon messze, a töredékes emlékek közt van.
GeneralPress Kiadó
ISBN: 9789636439958
400 oldal
Ára: 3490 Ft
SAMANTHA KING
A döntés
Fordította: Rácz Péter

Written by erika

Leave a comment

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.