Koncertekkel, kiállításokkal, gyerekprogramokkal, színházi előadásokkal vár az Óbudai Nyár!

Matt Bianco, a The Speakeasies’ Swing Band, a Csík Zenekar, Rupa & The April Fishes, El Encuentro – Dino Saluzzi és az Óbudai Danubia Zenekar, koncertje csak néhány azok közül, melyeket a 17. Óbudai Nyár programsorozat kínál a közönségnek.

Mára az Óbudai Kulturális Központ Nonprofit Kft. által szervezett rendezvénysorozat egyike a legrangosabbnak, s így méltán népszerű a hazai és külföldi látogatók körében is. A művészetek különböző műfajaiból kötött színpompás, gazdag csokrot elismert művészek sora nyújtja át a közönségnek. A változatosságot növeli az is, hogy a kerület kulturális intézményeinek zöme – az Óbudai Kulturális Központ két intézménye: a Békásmegyeri Közösségi Ház és a 3K – a Kaszásdűlői Kulturális Központ, az Óbudai Társaskör, az Óbudai Múzeum és filiája, a Goldberger Textilipari Gyűjtemény, az Óbudai Platán Könyvtár, az Esernyős Kulturális, Turisztikai és Információs Pont, a Kobuci Kert, a Fellini Római Kultúrbisztró, valamint az Aquincum Múzeum – gazdagítja a kínálatot. Ennek köszönhetően koncertek, színházi előadások, filmek és számtalan gyermekprogram teszi feledhetetlenné a nyarat az itt élők és az Óbudára látogatók számára.

A nagysikerű, ingyenes Fő téri koncertek sorát, immár hagyományosan az Óbudai Danubia Zenekar nyitja A Háry kalanddal. Majd hetente újabb és újabb zenei csemegékkel örvendezteti meg a közönséget, a görög The Speakeasies’ Swing Band, a Csík zenekar, Gájer Bálint, Lányi Lala, Vastag Tamás, a Studio11 Ensemble és a Budapest Táncművészeti Stúdió a swing aranykorát idézi meg koncertjével. Joe Fritz Band, a Dániel Balázs Boogie Woogie trió és a Budapest Ragtime Band tolmácsolásában jazz örökzöldeket hallgathatunk. S végül El Encuentro – Dino Saluzzi és az Óbudai Danubia Zenekar zárja a Fő téri koncertek sorát.

A Zichy-udvarban a jazz és a vérforraló latin dallamok kedvelői egyaránt úgy érezhetik, hogy nekik kedvez a szerencse, hiszen a töretlen népszerűségnek örvendő Matt Bianco lép majd fel. A színházkedvelőkre is gondoltak a szervezők, mert őket egy új köntösbe bújtatott Shakespeare darabbal a Sok hűhó semmiért-tel lepik meg a hangulatosan, szabadtéren.

Az Óbudai Nyár közönsége nem csak a kerület kulturális életéből kap ízelítőt, megismerkedhet hagyományainkkal is. A több mint 250 éves múlttal büszkélkedhető Óbudai Búcsú két napos, színes forgataggal várja vendégeit. A program első napján bemutatkoznak a német nemzetiségi hagyományőrző egyesületek, részesei lehetünk a hagyományos kórustalálkozónak, s ezúttal is fellépnek majd a nagy kedvencek Ötvös Csilla énekesnő és növendékei és a szombati záró koncertet az operett sztárjai Zsadon Andrea és Szolnoki Tibor adja. Vasárnap a kicsiket az Alma együttes szórakoztatja, a felnőtteket Wolf Kati, a Hot Jazz Band, valamint Illényi Katica koncertje.
Az Óbudai Társaskörben klasszikus jazz örökzöldek, swing és boogie-woogie ragtime standardek várják a közönséget a Joe Fritz Band, a Dániel Balázs Boogie Woogie trió és a Budapest Ragtime Band tolmácsolásában. A zene minden műfaja szerepel a kínálatban az Anima Musicae Kamarazenekar, a Snétberger Trió, a Figaró házassága, a Budapesti vonósok és a Budapest Klezmer Band koncertje is. A prózai darabok rajongóit a Párterápia, a Gyógyír északi szélre című előadásokkal várják.
Aquincumban ezúttal is a természetes díszlet inspirálta a darabválasztást, s így az Amphitryon kerül előadásra.
A 3K előtti Pethe Ferenc téren, újból utcaszínházi előadásra várjuk a nagyérdeműt, ahol egy új felfogásban láthatják Molnár Ferenc népszerű darabját a Liliom-ot.
A mozirajongókat a Kobuci Kertmoziban és a Fellini Kultúrbisztró Partmozijában nagysikerű filmek sora szórakoztatja ingyenesen.
A világzene és a blues híveinek is tartogatunk meglepetést. A Kobuci kertben a Rupa & The April Fishes lép fel és a jubileumi 5. alkalomból egyhetes Blues Fesztivált rendezünk hazai és külföldi fellépőkkel.

A kerület múzeumai is gazdag választékkal várják a látogatókat, s nem csak a Múzeumok éjszakáján lesz érdemes ellátogatni az Óbudai Múzeum, az Aquincumi Múzeum, a Goldberger Textilipari gyűjtemény tárlataira és programjaira.

Büszkék vagyunk rá, hogy kerületünk több ismert és elismert képzőművésznek ad otthont, így az Óbudai Nyár programjában mindig remek kiállítások szerepelnek. Lassan már megszokja a közönség, hogy itt nemcsak galériákban találkozhat műalkotásokkal, hanem a Kórház utcai szabadtéri tárlaton is, ahol ezúttal a Hadrianus ünnepi évet hirdető Aquincumi Múzeum tárlata mutatkozik be, s idén izgalmas fotókiállítással kapcsolódik a programba az Óbudai Promenád is.
Arculatunkkal Kassák Lajos előtt tisztelgünk, halálának 50. évfordulója alkalmából.

Békásmegyeren, folytatva a hagyományokat a Csobánka tér-zene csábítja a látogatókat, ahol változatos műfajú koncerteket rendezünk az Aelia Sabina Percussion Orchestra, a Széll Kulturális Egyesület részvételével és Balkán csokrot adnak át a kerület bolgár, görög, román és a szerb nemzetiségi önkormányzatainak kulturális csoportjai.

S ahogy már megszokhatták, ezen a helyszínen veszünk búcsút a nyártól és az Óbudai Nyár rendezvénysorzatától is augusztus 26-án a Hékás-Békással. Napközben családi programok sora várja a közönséget, majd délután koncertekkel kedveskedünk nekik. Fellép a Hot Jazz Band, Molnár György harmonikaművész és koncertzenekara, a B52, s végül a Révész – Závodi: Piramis évek koncerttel intünk búcsút egy évre!

Bővebb információért kérem látogassanak el a www.obudainyar.hu oldalra és kövessen minket a facebook-on is.

Related Posts

Idén is Szabihíd!

Idén is Szabihíd! Kiveszi éves megérdemelt nyári szabadságát a főváros kultikus hídja a Szabadság híd, és a dolgos-szorgos hétköznapok fáradalmait minél nagyobb társaságban kívánja kipihenni.

ADVENT ÓBUDÁN NOVEMBER 25 ÉS DECEMBER 23 KÖZÖTT

Még szinte a bőrünkön érezzük a bágyadt őszi napsütést, de lélekben már az év legmeghittebb ünnepére készülünk. Számba vesszük a teendőket, listákat készítünk az ajándékozáshoz,…

Idén is Óbuda Napja ingyenes programokkal

Idén is ingyenes koncertekkel, gyermekprogramokkal, rendőrségi és katasztrófavédelmi bemutatókkal, Civil udvarral és gasztronomóiai különlegességekkel várjuk Önöket május 7-én, Óbuda Napján és előestéjén! Május 6. péntek…

Hyppolit, a lakáj az Csillaghegyi Közösségi Házban február 7-én

Schneider Mátyás fuvarozó egyik napról a másikra sikeres lesz, gazdagságát azonban megkeseríti, hogy felesége egy grófi lakájt szerződtet, mert nagypolgári életet akar élni. Az arisztokrata…