Az utca más képen. Az utcán másképpen.

Szabó Simon bemutatkozó filmmel népszerűsíti a hajléktalan emberek számára indított MyBudapest Photo Projekt fotópályázatát.

Budapest sokunk otthona. Megvannak a törzshelyeink: a kedvenc padunk a Margitszigeten, az utca, amin mindennap végigtekerünk, vagy a sarok, ahol a péntek esti sörözés előtt összefutunk. De vajon hogyan látják a várost azok, akik számára ezek a helyek szó szerint az otthont jelentik? A MyBudapest Photo Project keretein belül hajléktalan emberek lencséin keresztül ismerhetjük meg a fővárost. Szabó Simon színész, idén is a jótékonysági kezdeményezés mellé állt, és egy rövid filmmel népszerűsíti az egyedülálló fotópályázatot.

Hazánkban 50 000 hajléktalan igazolvánnyal rendelkező ember él, de az érintettek száma ennél feltehetően jóval magasabb. A társadalom peremére szorult emberek sorsa legtöbb esetben kilátástalan. Ritkán jutnak olyan lehetőséghez, ami reményt vagy akár a helyzetükből kijutási lehetőséget nyújtana számukra. A Budapest Bike Maffia és a Café Art közös kezdeményezése a MyBudapest Photo Project, amely keretén belül a hajléktalan alkotóknak adtak lehetőséget, hogy megmutathassák mindennapjaikat, tehetségüket és azt, hogy van visszaút a társadalomba.

Idén is a jótékonysági fotópályázat népszerűsítése mellé állt Szabó Simon színész is, aki Ferge Roland rendezővel készítették el a kezdeményezés adománygyűjtő kisfilmjét. “Neked egy másik Budapest, nekik egy új esély. Segíts, hogy együtt még többet adhassunk” – buzdítja Szabó Simon az embereket a MyBudapest Photo Project 2. évadának támogatására. Már 500 Ft támogatás is nagy segítség a közösségi finanszírozásból megvalósított projekthez. Tavaly az adományoknak köszönhetően, 1 128 000 forintot osztott ki a Budapest Bike Maffia csapata az alkotók között.

A MyBudapest Photo Project kisfilmje az alábbi linken tekinthető meg:

Adjuk össze, hogy még többet adhassunk!

Related Posts

A Hajléktalanság Világnapján jelent meg a MyBudapest Photo Project naptárja

„Az utca más képen. Az utcán másképpen.” Fényképek Budapestről hajléktalan emberek szemével.

„Az emberek az utcán néznek, de nem látnak” – Megnyílt a My Budapest Photo Project kiállítás a Budapest Pontban

Sztereotípiák enyhítése, szociális érzékenyítés és figyelemfelhívás a My Budapest Photo Project kiállítás célja, amely augusztus 30-án nyílt meg a Budapest Pontban. A hajléktalan emberek által…

MyBudapest Photo Project kiállítás – Az utca más képen. Az utcán másképpen

Budapest sokunk otthona. Megvannak a törzshelyeink: a kedvenc padunk a Margitszigeten, az utca, amin mindennap végig tekerünk, vagy a sarok, ahol a péntek esti sörözés…

A Mai Manó Ház nyári kiállításai

A Mai manó Házban az egész nyár folyamán kortárs és XIX. századi kiállítások várják a fotóművészet kedvelőit.