„Az emberek az utcán néznek, de nem látnak” – Megnyílt a My Budapest Photo Project kiállítás a Budapest Pontban

Sztereotípiák enyhítése, szociális érzékenyítés és figyelemfelhívás a My Budapest Photo Project kiállítás célja, amely augusztus 30-án nyílt meg a Budapest Pontban. A hajléktalan emberek által készített fényképek saját mindennapi életüket mutatják be. A képek eltérő üzenetekkel rendelkeznek, amelyek jó lenne, ha minél több emberhez eljutnának elidegenedő társadalmunkban.

14203476_1312443798796254_27374831_o

Egy fényképnek sokszor ezerszer annyi mondanivalója van, mint egy szövegnek. Így gondolja ezt Csoszó Gabriella fotóművész, aktivista is, aki hajléktalan embereknek tart fotó kurzusokat és a My Budapest Photo Project egyik zsűritagja: „Ez a kezdeményezés lehetőséget ad azoknak a nehéz sorsú embereknek, akik gyakran önhibájukon kívül az utcára kerültek. Képviselhetik magukat, elmondhatják az életükben előforduló nehézségeket és megmutathatják a bennük rejlő tehetséget.”
„Mi is emberek vagyunk, sok mindent meg tudunk mi is csinálni és képesek vagyunk fejlődni is”- nyilatkozták a kiállítás megnyitóján a kezdeményezésben résztvevők, akik közül mindenki más céllal ragadt fényképezőgépet. Volt aki a sorstársainak akart a fényképével üzenni, hogy legyenek optimisták és ne törődjenek bele a sorsukba. Voltak akik a mozgássérültek budapesti közlekedési nehézségeire szeretnék felhívni a figyelmet, de akadtak olyanok is akik az aktuális lelkiállapotukat fejezték ki egy-egy képkockával.
A My Budapest Photo Project kiállítás a Budapest Bike Maffia és a Café Art legújabb kezdeményezésének keretén belül valósulhatott meg a Fuji Magyarország támogatásával. A kiállítás szeptember 18-ig tekinthető meg ingyenesen a Budapest Pontban.
A kiállításról bővebb információkat a My Budapest Photo Project Facebook oldalán találhatók.

Related Posts

A Hajléktalanság Világnapján jelent meg a MyBudapest Photo Project naptárja

„Az utca más képen. Az utcán másképpen.” Fényképek Budapestről hajléktalan emberek szemével.

MyBudapest Photo Project kiállítás – Az utca más képen. Az utcán másképpen

Budapest sokunk otthona. Megvannak a törzshelyeink: a kedvenc padunk a Margitszigeten, az utca, amin mindennap végig tekerünk, vagy a sarok, ahol a péntek esti sörözés…

Az utca más képen. Az utcán másképpen.

Szabó Simon bemutatkozó filmmel népszerűsíti a hajléktalan emberek számára indított MyBudapest Photo Projekt fotópályázatát.

Fényterápia, Tombor Zoltán fotókiállítása

A karanténidőszakban tapasztalt érzéseket örökített meg első önálló, intézményi kiállításán Tombor Zoltán. A fotográfus Fényterápia című tárlata kedden nyílik a Mai Manó Házban, ahol válogatás…